×
 

PÅ GÅNG HOS KUI FALUN

Ansökan Falun kommun 28 augusti
28
augusti

Ansökan Komvux Falun öppnar

Ansökan hos Komvux Falu kommun öppnar. Ansök till yrkesutbildningarna som startar den 31 o...
Ansökan Falun kommun 30 oktober
30
oktober

Ansökan Komvux Falun öppnar

Ansökan hos Komvux Falu kommun öppnar. Ansök till yrkesutbildningarna som startar den 9 ja...
Ansökan Falun kommun 1 januari 2023
01
januari

Ansökan Komvux Falun öppnar

Ansökan hos Komvux Falu kommun öppnar. Ansök till yrkesutbildningarna som startar den 20 m...

Falun utbildningscenter

Välkommen till vårt utbildningscenter i Falun som ligger på Gruvgatan 2. Här kan du studera komvux och vi erbjuder både hela yrkesutbildningar samt fristående kurser på gymnasial nivå. Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg och Barn och fritid.

Vad är komvux?

I Falun kan du studera på komvuxnivå. Komvux är till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. KUI Falun erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare och Elevassistent. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket).

Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens. Läs mer om Komvux hos KUI »

Vuxenutbildning nära arbetslivet

En yrkesutbildning på komvux är anpassad efter arbetsmarknadens behov, vilket betyder att det oftast är relativt enkelt att få jobb efter avslutad utbildning - eftersom samhället behöver din yrkesroll.

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Ansökan

I Falun erbjuder vi yrkesutbildning inom barn och fritid och vård och omsorg. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. För att studera på komvux ansöker du via den kommun där du är bosatt och folkbokförd. Bor du exempelvis i Falun söker du via komvux i Falun. Vuxenutbildning hos KUI Falun innebär att du väljer att studera gymnasiala yrkesutbildningar eller fristående komvuxkurser inom våra specialiserade områden.

Om Falun kommuns vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Falu kommun erbjuder en mängd olika utbildningar, både enskilda kurser och yrkesutbildningar. Utbildningarna kan ske i klassrum, på distans eller som lärling.

Barnskötarutbildning för yrkeshögskola

Kvalitet Komvux

Arbete efter studier

89%

av våra elever anser att utbildning ger dem ökade möjligheter till arbete eller fortsatta studier. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Rekommenderar KUI

82%

rekommenderar KUI Falun som skola till andra. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Trivsel och trygghet

79%

av våra elever säger att de trivs och känner sig trygga i sin utbildning. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Hitta din komvuxutbildning

Stockholms digitala utbildningskatalog

KOMVUX

Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Bläddra bland alla utbildningar.

UNDERSKÖTERSKA

Vill du arbeta med människor där omvårdnad är i fokus? Ansök till vår yrkesutbildning.
Kvinnlig barnskötare

BARNSKÖTARE

Vill du arbeta med framtidens generation och hjälpa de utvecklas? Ansök till vår yrkesutbildning.
Elevassistent utbildning

ELEVASSISTENT

Vill du arbeta med att hjälpa elever i skolan? Ansök till vår yrkesutbildning.

KOMBO BARNSKÖTARE

Läs till Barnskötare / Elevassistent i samband med Svenska som andraspråk på grundläggande nivå

KOMBO VÅRDBITRÄDE

Läs till Vårdbiträde i samband med Svenska som andraspråk på grundläggande nivå

KUI Komvux Falun

Komvux är till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. KUI erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare och Elevassistent. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket).

Vuxenutbildning i Falun

För att studera på KUI komvux Falun ansöker du via den kommun där du är bosatt och folkbokförd. Bor du exempelvis i Falu kommun söker du via komvux i Falun. Vuxenutbildning hos KUI innebär att du väljer att studera gymnasiala yrkesutbildningar eller fristående komvuxkurser inom våra specialiserade områden. Hitta din hemkommun »

Studiestöd för våra utbildningar

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

KUI Komvux Falun nära arbetslivet

En yrkesutbildning på Komvux är anpassad efter arbetsmarknadens behov, vilket betyder att det oftast är relativt enkelt att få jobb efter avslutad utbildning - eftersom samhället behöver din yrkesroll.

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I alla våra utbildningar hos komvux i Falun ingår det så kallad APL eller vad många kallar praktik. Teorin ger dig mycket lärorik och viktig kunskap, men blir inte verklig förrän du faktiskt får omsätta kunskaper i praktiken. Genom att du har APL under flera veckor i olika omgångar under utbildningen kan du vara säker på att du får en relevant inblick i ditt framtida arbete. Du kan även skapa kontakter under din praktik som kan hjälpa dig att hitta ett jobb efter avslutad utbildning. APL är en naturlig del av din yrkesutbildning och du genomför den på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare.

Håll mig uppdaterad!

Gör intresseanmälan så skickar vi dig information om kommande starter, ansökningsdatum och öppna hus. OBS! Detta är ej är en ansökan. Ansökan gör du via din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från våra skolor. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

KompetensUtvecklingsInstitutet i Sverige AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud på trygg.academedia.se/kontakt och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Senaste nytt

Öppet hus varje tisdag kl. 10-12
8 oktober, 2021 Falun UC

Öppet hus varje tisdag kl. 10-12

Vill du veta mer om KUI och våra utbildningar? Behöver du hjälp med ansökan? Välkommen på Öppet hus ...

VO-college i Falun
7 september, 2021 Falun UC

VO-college i Falun

KUI är certifierat Vård- och omsorgscoll...

Nya telefontider Avesta, Falun...
1 juli, 2021 Avesta UC, Falun UC, Västerås UC

Nya telefontider Avesta, Falun...

Från och med 1 juli 2021 har vi nya tele...

Falun Utbildningscenter

Besöksadress

Gruvgatan 2, plan 4

791 62 Falun

Postadress

Gruvgatan 2, plan 4

791 62 Falun

Välkommen till Faluns utbildningscenter!

Vår lokal ligger på Gruvgatan 2, 791 62 Falun

På Falun utbildningscenter arbetar rektor, skoladministration samt engagerade och kunniga lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra yrkesområden.

Några kommentarer från våra elever (Komvux elevenkät hösten 2021)

"Lyhörd och kompetenta lärare som återkopplar snabbt och lyssna på vad eleverna har att säga."

"Jag väljer själv hur intensivt och djupgående jag gör mina studier och vilka mål jag sätter upp för mig själv. Det gör att studierna lätt kan anpassas efter resten av livet och ändå ge mig möjlighet att utbilda mig på den nivå jag klarar av och är bekväm med."

"Det som har varit bra är att jag har haft en bra lärare som är engagerad, rättvis och duktig i sitt lärande där man vill lära sig ännu mer. Utbildning har varit bra upplagt."

"Jag tycker att lärarna och övrig personal har varit väldigt närvarande. Man får väldigt snabbt feedback och hjälp när man behöver. Är det något man funderar eller undrar så får man alltid svar i stort sett samma dag alt dan därpå. Jättebra!"

KUI Komvux Falun

Arbete efter studier

89%

89% av våra elever anser att utbildning ger dem ökade möjligheter till arbete eller fortsatta studier. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Normer & värden

88%

88% av våra elever upplever att alla behandlas lika oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, språk, kultur och religion. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Bemötande av lärare

85%

85% av våra elever tycker att lärarna bemöter dem positivt. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Trivsel och trygghet

79%

79% av våra elever säger att de trivs och känner sig trygga i sin utbildning. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Nya kunskaper

90%

90% av våra elever tycker att utbildningen bidrar till att de får nya kunskaper. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Rekommendation

82%

82% rekommenderar KUI Falun som skola till andra. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Kontakta oss

Falun

Utbildningscenter

GRUVGATAN 2, 791 62 FALUN

För dig som bor i Falun och Hofors

Telefontider alla vardagar
kl. 08.00-12.00 samt kl. 13.00-15.00

Skolans är öppen alla vardagar
kl. 08.30-16.30 (om inget annat anges)

Chatta med kundtjänst

HAR DU ALLMÄNNA FRÅGOR?

Chatta med oss direkt via hemsidan så hjälper vi dig!

Chattens öppettider
Mån-tors kl. 09.00-12.00 samt 13.00-16.00

Fredagar 09.00-12.00

Vanliga frågor och svar

Yrkeskompetenta lärare

På KUI möter du engagerade lärare som har både pedagogisk kompetens och gedigen yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Nära samarbete med arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden.

Validering

Har du tidigare erfarenhet och kunskap, men inga betyg, har du möjlighet att validera och pröva dina kunskaper och få betyg på dessa.