×
 

Cortexio - digital kurslitteratur

I de flesta kurser erbjuder vi dig som elev inom våra gymnasial yrkesutbildningar att till förmånliga priser köpa digital kurslitteratur via Cortexio. Du köpa den digitala boken med ett knapptryck i Omniway lärplattform när din kurs startar. Förutom den digitala boken får du dessutom tillgång till en mängd smarta verktyg. 

Med digital kurslitteratur via Cortexio får du

 • Strukturerad information med bilder och filmer.
 • Möjlighet att lägga till egna noteringar och göra markeringar i texten.
 • Möjlighet att få texten uppläst.
 • Fördjupad information om viktiga nyckelbegrepp.
 • Instuderingsfrågor att öva på. Med hjälp av frågorna kan du följa din inlärning och få veta vad du behöver läsa på mer om.

Hur köper jag min digitala kurslitteratur från Cortexio?

 1. Gå in på din kurs i Omniway lärplattform
 2. Klicka på någon av litteraturlänkarna i din kurs (din digitala kurslitteratur öppnas nu i en ny flik)
 3. Betala ditt köp med Swish eller kontokort

OBS! Du kan ej logga in direkt på Cortexios webbsida för att läsa dina böcker. Du måste alltid följa länkarna i din kurs för att det ska fungera.

Jag föredrar en tryckt bok, kan jag få det?

Du som läser kurser inom vård och omsorg har möjlighet att köpa litteraturen från HypocampusCare i tryckt format samt få den digitala boken med tillhörande frågor och filmer på köpet. Du får då tillgång till den digitala boken direkt. Leveranstid för den tryckta boken är 5-7 arbetsdagar.

Om du önskar en traditionell kursbok finns även rekommenderad kurslitteratur i kursen. Läs mer om rekommenderad kurslitteratur här ››

Andra fördelar med Cortexio

 • Algoritmer som individanpassar lärandet - Cortexio använder AI för att skräddarsy lärandet efter användarna.
 • Testbaserat lärande - Forskare inom kognitiv psykologi har visat att testbaserat lärande är en av de effektivaste metoderna för att lära sig något.
 • Spaced repetition - Repetition är all kunskaps moder. Vi ser till att din repetition blir individanpassad och effektiv.

Frågor och svar

Jag tycker att det var väldigt bra med e-bok som kurslitteratur och med frågorna efter varje avsnitt. Väldigt bra hjälp att man kan hoppa mellan avsnitt och de funderingar man stöter på.

Det som gjorde det lättare för mig som har dyslexi är den digitala kurslitteraturen. Där kunde jag få texten uppläst och frågor att svara på. Det underlättade mina studier mycket.​

Bra att har tillgång till den digitala kurslitteraturen under lång tid och att jag alltid har den med mig i telefonen så att jag kan studera var jag än är.​