×
 

Håll mig uppdaterad

Se till att du inte missar något viktigt! Håll dig uppdaterad om start och ansökningsperioder genom att få informationen direkt i din inkorg. OBS. Detta är INTE en ansökan.

Klicka här för att läsa mer om hur du ansöker

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
  • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Anmäl intresse / Håll dig uppdaterad

En intresseanmälan till komvux är inte bindande och du kan när som helst avprenumerera på mailutskicken du får till din inkorg. Gå helt enkelt längst ned i ett mail och klicka på "Avprenumerera". Att göra en intresseanmälan till komvux är INTE samma sak som att lämna in en ansökan till komvux. Att lämna intresse innebär att du meddelar oss på KUI att du är extra intresserad av en specifik utbildning, varpå vi skickar ut mail till den e-postadress du anger i formuläret. I mailen kan du läsa mer om utbildningen, hur du ansöker samt saker som är bra att veta inför studierna.

Ansöka till komvux

Att ansöka till en yrkesutbildning inom Komvux gör du via din hemkommuns vuxenutbildning. Det är alltså inte via vår hemsida du ansöker.

Här är de generella stegen du kan följa för att ansöka till en yrkesutbildning inom Komvux:

  1. Välj utbildning: Först och främst måste du välja vilken yrkesutbildning hos KUI som du vill ansöka till. Se till att du har information om kursens namn, innehåll, och eventuella förkunskapskrav. Bläddra bland våra yrkesutbildningar »
  2. Gå till ansökningssidan för din hemkommun: Har du hittat en utbildning hos oss som dun hemkommun erbjuder går du till ansökningssidan för den kommunen: du hittar alla våra ansökningssidor/avtalskommuner här »
  3. Titta på ansökningsperiod: Notera när ansökningsperioden för den yrkesutbildning du är intresserad av öppnar. Det kan variera beroende på termin och utbildning.
  4. Gå vidare till vuxenutbildningens webbansökan: Klicka på den gröna knappen på ansökningssidan, vi tar Avesta som exempel där knappen då heter "Ansökan Avesta kommun".
  5. Fyll i ansökan: Följ anvisningarna på webbplatsen och fyll i den nödvändiga informationen. Du kan bli ombedd att lämna personlig information, dina tidigare utbildningar och arbetslivserfarenheter samt kanske en kort motivering till varför du vill delta i den specifika yrkesutbildningen.

Det är viktigt att noggrant följa anvisningarna och tidslinjen för ansökningsprocessen för att säkerställa att din ansökan behandlas korrekt. Om du har några frågor eller är osäker på något steg i processen, bör du inte tveka att kontakta oss för att få hjälp.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.