KUI Stockholms utbildningscenter
Drottningholmsvägen 37, 2tr, 112 42 Stockholm
Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Skolans öppettider
Måndag kl. 10.00-12.00
Från och med 1 januari 2025 erbjuder vi inte längre komvuxutbildning inom Vård och omsorg eller Barn och fritid/Hälsocoach på vårt utbildningscenter på Fridhemsplan i Stockholm. Läs mer »
Öppna möjligheten till givande arbete med människor. Vi tror på att skapa en meningsfull och positiv inverkan i samhället genom att matcha passionerade och utbildade individer med möjligheter inom växande samhällsområden. Ta steget mot en givande framtid!
Drottningholmsvägen 37, 2tr, 112 42 Stockholm
Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Skolans öppettider
Måndag kl. 10.00-12.00
Yrkeshögskoleutbildning
Telefontider
Mån-fre: kl. 9-12 samt 13-15
Postadress
Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping
Besöksadress: Drottningholmsvägen 37, Fridhemsplan
Telefontider
Mån-fre: kl. 8-12 samt 13-17
Vill du fördjupa dina kunskaper och ta nästa steg inom vård och omsorg? På vår yrkeshögskola i Stockholm kan du utbilda dig till stödpedagog eller specialistundersköterska inom psykiatri eller äldrevård. Våra utbildningar kombinerar teori och praktik för att ge dig den kompetens som efterfrågas i branschen. Studierna är flexibla och anpassade för att du ska kunna utvecklas och nå dina mål.
Vill du bredda din kompetens eller fördjupa dig inom ett specifikt område? Vi erbjuder kortare YH-kurser inom aktuella ämnen som psykisk ohälsa, suicidprevention, demenssjukdom, palliativ vård och välfärdsteknik. Kurserna är anpassade för dig som redan arbetar inom vård och omsorg och vill utveckla din yrkesroll. Ta chansen att stärka din kompetens och möta framtidens behov i branschen!
Vill ni stärka kompetensen inom er verksamhet? Vi erbjuder skräddarsydda uppdragsutbildningar baserade på hela eller delar av vårt YH-utbud. Utbildningen kan anordnas med stor flexibilitet gällande tid, plats och innehåll, så länge den motsvarar ordinarie kursplaner. Våra utbildningar ger era medarbetare relevant och praktisk kunskap som direkt kan tillämpas i arbetet. Vi anpassar upplägget efter era behov för en flexibel och verksamhetsnära lösning.
För företag, offentliga aktörer och andra organisationer erbjuder vi möjligheten att välja bland hundratals färdiga utbildningskoncept som uppdragsutbildningar. Du har även möjligheten att beställa en skräddarsydd utbildning, anpassad helt efter era unika behov och mål. Flexibiliteten i våra uppdragsutbildningar gör att vi kan skapa lösningar som möter era specifika krav på bästa sätt.
Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar inom äldreomsorg, psykiatri, LSS, förskola, skola och för sjuksköterskor. Alla utbildningar kan beställas som färdiga koncept eller anpassas till skräddarsydda uppdragsutbildningar för att möta just ert företags eller organisations specifika behov och mål. Tillsammans med våra erfarna säljare utformar ni utbildningens innehåll och upplägg. Gör en förfrågan idag och låt oss skapa den perfekta utbildningslösningen för er.
Drottningholmsvägen 37, 112 42 Stockholm
YH-kurserna genomförs via distansundervisning/fjärrundervisning med hjälp av digital teknik. Detta innebär att deltagarna deltar i schemalagda onlinelektioner 1 gång i veckan där de ges möjlighet att tillämpa sina kunskaper i praktiken, knyta samman teori med verkliga situationer och delta i reflektioner i grupp. Upplägget är skräddarsytt för att underlätta för yrkesverksamma att delta i undervisningen. Kurserna inleds med en introduktion där vi presenterar utbildningens mål och den övergripande planeringen. Vi går även igenom skolans rutiner samt bekantar deltagarna med vår lärplattform och det digitala mötesverktyget, som utgör huvuddelen av studierna.
För att delta i distansutbildningen krävs goda kunskaper i användning av datorer. Det är också nödvändigt att ha tillgång till en stabil internetanslutning samt en dator utrustad med webbkamera och mikrofon.
Du eller din arbetsgivare får en faktura som ska betalas inom 30 dagar.
För dig som saknar den särskilda behörigheten som krävs för vissa av våra YH-utbildningar är en preparandkurs ett bra alternativ. Kursernas innehåll är anpassat så att du, efter godkänd kurs, uppfyller behörighetskraven efter avslutad kurs.
Du bör vara medveten om att en avslutad preparandkurs inte garanterar en plats på våra utbildningar, utan endast hjälper dig att bli fullt behörig.
Vår digitala lärplattform stödjer de studerandens interaktion och lärande. Där hittar du scheman, kursmaterial, litteratur och övningsuppgifter. De studerande får via plattformen direkt feedback på uppgifter då utbildaren kan göra anteckningar direkt under varje arbete vilket underlättar kommunikationen mellan de studerande och utbildaren. Du kommer åt plattformen dygnet runt via din mobil, surfplatta eller dator.
Bidraget motsvarar 80 procent av din tidigare inkomst, upp till ett maxbelopp. År 2022 är maxbeloppet 21 298 kronor per månad, före skatt. Läs mer om omställningsstudiestödet här
Vi på KUI Företagsutbildning har utbildningar inom följande kategorier:
Du hittar vilka behörighetskrav som gäller för den utbildning du vill gå på respektive utbildningssida under fliken ”bra att veta”.
Är du osäker på om du är behörig? Skicka in din ansökan ändå! När du skickar in en ansökan kommer du att få ett meddelande från oss via yh-antagning som säger till dig om du behörig till utbildningen eller om du behöver komplettera din ansökan. Behöver du komplettera din ansökan kommer det också att stå vad det är du saknar för att bli behörig. Du behöver alltså aldrig kontakta oss för att få reda på om du är behörig eller ej.
Tips! Genom att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt har du längre tid på dig att komplettera din ansökan om det visar sig att du inte är behörig.
Du läser våra preparandkurser flexibelt på distans. Eftersom kurserna finns tillgängliga alla timmar på dygnet kan du själv välja när du vill genomföra kursen. Tänk på att kursen måste slutföras i ett och samma svep, din progression sparas ej, så var väl förbered innan du påbörjar kursen. Preparandkursen måste dock vara avslutad innan sista kompletteringsdag för att du ska ha möjlighet att få ett eventuellt antagningsbesked i juni 2024.
Från kursstarten en måndag har du en arbetsvecka (5 dagar) på dig att genomföra utbildningen och få ett godkänt resultat på kunskapstestet för att få ett kursintyg skickat till dig.
En YH-kurs bedrivs på halvfart och på distans. Kursen inleds med en introduktion där vi går igenom utbildningens mål samt övergripande utbildningsplanering. Vi går även igenom skolans rutiner, lärplattform och onlinemötesplattform som blir de huvudsakliga verktygen under studierna. En kort YH-kurs bedrivs med hjälp av fjärrundervisning på distans. Du har därför vissa schemalagda webbaserade träffar där den studerande ges tillfälle att omsätta kunskaper i nya sammanhang, att koppla samman teori och praktik samt att reflektera i grupp. Upplägget är anpassat för att underlätta för yrkesverksamma att kunna delta i undervisningen.
För att studera en yrkeshögskoleutbildning hos oss behöver du ha både grundläggande behörighet samt särskilda förkunskaper som är specifik för varje utbildning. Läs mer om detta här »
Kunskaper i svenska
Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Utbildning på gymnasienivå, vilket innebär att du uppfyller något av nedanstående
Dessa är specifika för varje utbildning:
Nej, Socialstyrelsen har inget krav på detta.
Kursintyget skickas till dig efter en arbetsvecka (5 dagar) vid utbildningens kursslut, förutsatt att:
För och främst behöver du uppfylla den grundläggande behörigheten och även de särskilda förkunskaper för att kunna bli antagen till en av våra kurser.
Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser kommer ett urval göras bland samtliga behöriga sökande. Urvalet baseras på tidigare utbildning och arbetslivserfarenhet och är tillämpat med hjälp av ett poängsystem där betyg och andra relevanta faktorer bedöms för att rangordna ansökande.
Tänk på att du måste tacka ja till erbjuden plats inom 7 dagar för att inte förlora den.
Antagningsdatum är olika beroende på studiestarterna. Kika här för att se viktiga datum »
Regeringens tillfälliga satsning på Äldreomsorgslyftet pågår under 2021-2022. Stimulansmedlen betalas ut under förutsättning att riksdagen beviljar medel för ändamålet.
Om du behöver avboka kan du göra på två olika sätt.
OBS. du måste avboka senast två veckor före utbildningstillfället för att ej bli debiterad! Vid avbokning senare än två veckor före utbildningstillfället debiteras full avgift. Det går också bra att överlåta din plats till en annan person inom samma organisation. Vill du överlåta din plats kan du chatta med oss på hemsidan, eller maila bokning@kui.se.
En studerande som avslutat en utbildning har rätt att på begäran få ett utbildningsbevis av den ansvariga utbildningsanordnaren. I utbildningsbeviset ska utbildningens innehåll och den studerandes resultat anges. När har klarat av en YH-kurs med minst G (godkänt) i kursen/kurserna som ingår, får du ett utbildningsbevis av oss.
Samtliga kommuner.
Ja, medlen får användas till detta. Hitta våra enstaka kurser inom vård och omsorg här »
Ja, medlen får användas för att täcka lönekostnader för den tid som den anställdas kunskaper och kompetenser kartläggs och bedöms.
Det beror på hur lång utbildningen är. För den som är minst 40 år och läser en utbildning som är på minst 80 heltidsveckor, eller motsvarande antal veckor på deltid, kommer det vara möjligt att få Omställningsstudiestöd från och med 1 januari 2023 även om utbildningen har påbörjats dessförinnan. Läs mer om omställningsstudiestödet här
Korta YH-kurser är utformade för att ge snabb och praktisk utbildning inom specifika yrkesområden. KUI erbjuder kurser för dig som arbetar inom vård, omsorg eller med barn och unga. För arbetstagare som redan är etablerade inom sina yrken kan korta YH-kurser erbjuda en möjlighet att vidareutbilda sig och förbättra sina färdigheter för att förbli konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden eller för att avancera i sina karriärer. För personer som söker snabba karriärförändringar eller vill komma in på arbetsmarknaden snabbt kan dessa kurser vara en attraktiv väg, eftersom de fokuserar på att lära ut de specifika yrkeskunskaper som är efterfrågade på arbetsmarknaden.
Dessutom kan de studerande som redan är inskrivna i andra utbildningsprogram, såsom universitetsstudenter, dra nytta av korta YH-kurser för att komplettera sin utbildning med praktiska färdigheter eller specialiserad kunskap inom ett visst område. Slutligen kan korta YH-kurser också vara attraktiva för personer som överväger en karriärförändring eller vill utforska ett nytt yrkesområde, eftersom de erbjuder en relativt snabb och kostnadsfri möjlighet att få grundläggande kunskaper och erfarenheter inom det önskade området.
Sammantaget är korta YH-kurser flexibla och anpassningsbara för olika typer av personer och karriärmål, vilket gör dem till en attraktiv utbildningsalternativ för dem som söker praktisk kompetens inom ett kort tidsintervall.
Nej, Socialstyrelsen har inga krav på detta.
För att boka en uppdragsutbildning kan ni kontakta oss direkt via vår hemsida, e-post eller telefon. En av våra utbildningskonsulter kommer att guida er genom processen och hjälpa er att skapa en utbildning som passar just ert företag.
Ja, stimulansmedel till äldreomsorgslyftet kan användas för lönekostnader för den personal som redan påbörjat sina studier, under förutsättningen att personen läser kurserna som framgår i våra anvisningar.
Vi har ej krav på viss matematik eller engelska för att ansöka till våra YH-pogram.
CSN beviljar ansökningarna i den ordning de kommer in till myndigheten och så länge pengarna räcker. Du kan själv underlätta processen genom att vara så förberedd som möjligt. Läs mer om omställningsstudiestödet här
Utbildning som motsvarar Skolverkets yrkespaket till undersköterska respektive vårdbiträde
Utbildningar inom ramen för yrkeshögskolan som har relevans för arbetet med vård och omsorg om äldre där den som redan har en undersköterskeutbildning kan få specialistkompetens
En webbutbildning är en digital utbildning som är helt oberoende av tid och rum. Det enda du behöver ha tillgång till är en dator, surfplatta eller en smart telefon och även en internetuppkoppling. Vi rekommenderar att man avsätter minst en heldag för genomförandet av utbildningarna.
En webbutbildning har kursstart varje måndag och du startar alltid utbildningen måndagen efter genomförd bokning (bokar du en onsdag, har du kursstart kommande måndag). Efter kursstarten har du fri tillgång till kursen dygnet runt i en vecka, vilket innebär att du behöver ha genomfört och fått ett godkänt resultat på utbildningen för att få ett kursintyg. Utbildningen kräver inga förkunskaper.
Socialstyrelsen betalar ut medlen under 2022 och de kan användas till senast den 31 december 2022.
Om du saknar de formella behörighetskraven men anser att du har motsvarande kunskaper för att klara av utbildningen, genom exempelvis arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse, kan vi granska din reella kompetens för att se om du kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.
Om du vill ansöka via reell kompetens behöver du tillhandahålla ytterligare ansökningshandlingar, så som exempelvis arbetsbetyg, kurs- eller utbildningsbevis, intyg avseende ideella uppdrag och arbetsprover.
Du åberopar reell kompetens i ansökningsformuläret via länkarna på utbildningssidorna.
Reell kompetens kan ge:
● Grundläggande behörighet
● Särskild behörighet till specifik utbildning
● Tillgodoräknande av delkurser (kortare utbildningstid)
Har du frågor om ansökan och antagning?
yhansokan@kui.se
019-10 00 80
Befintlig personal är personal som har varit anställd längre än 12 månader vid tidpunkten då statsbidraget tas i anspråk.
Alla våra YH-kurser är kostnadsfria och CSN-berättigade. Du kan läsa mer om att ansöka om studiemedel via csn.se.
Kort svar:
Självklart! Du kan alltid ansöka till oss.
Faktum är att du alltid bör ansöka ändå. Det finns flera sätt som du kan bli behörig på.
Det lite längre svaret är:
Självklart kan du ansöka ändå! MEN vill du ha en chans att bli antagen kommer du att behöva komplettera din ansökan på något vis.
Det kan exempelvis handla om att du läser upp kursen på komvux och kompletterar din ansökan innan sista kompletteringsdag. Eller så kan du läsa en preparandkurs hos oss om det är en kurs inom den särskilda behörigheten som du saknar. Ytterligare ett alternativ kan vara att du har tidigare arbetslivserfarenhet som gör att du kan bevisa att du har rätt förkunskaper trots att du saknar en kurs (s.k. reell kompetens).
Genom att skicka in din ansökan ändå, trots att du vet att du saknar en kurs, öppnas vissa möjligheter:
De chefer som avses är i första hand närmsta chef till operativ personal, exempelvis vård- och omsorgspersonal inklusive legitimerad personal.
Ja. Det är kommunernas ansvar att informera om möjligheterna till att ta del av medlen inom Äldreomsorgslyftet, oavsett om det är privata eller kommunala verksamheter som bedriver vård- och omsorgsverksamhet på uppdrag av kommunen.
Nej, medlen får inte användas till kringkostnader.
Nej, arbetsgivaren kan inte bestämma detta.
Nej, medlen får inte användas till valideringskostnader.
Nej, medlen får enbart användas för att finansiera personalkostnader för att anställda inom den kommunalt finansierade vården och omsorgen om äldre ska kunna vara frånvarande på grund av studier.
En kortare YH-kurs är en yrkeshögskoleutbildning som är av mindre omfattning än en fullständig YH-utbildning. Dessa kortare kurser sträcker sig vanligtvis mellan 10 och 20 veckor jämfört med de vanliga YH-utbildningarna som ofta pågår längre. Dessa kurser är utformade för att ge deltagarna specifik kompetens inom ett begränsat område eller ämne. De är särskilt anpassade för yrkesverksamma som vill förbättra sin kompetens eller för dem som behöver uppdatera sina kunskaper inom ett specifikt område. Kortare YH-kurser kan också erbjudas på deltid och distans för att passa deltagarnas behov och livsstil.
Vår kurser går med 50% studietakt och helt på distans. Genom distansstudier ges möjligheten att delta i kursen från valfri plats, förutsatt att du har tillgång till internet. Denna flexibilitet möjliggör en balans mellan studier, arbete, familj och andra åtaganden på ett effektivt sätt. Du deltar vanligtvis på schemalagda onlinelektioner en gång i veckan, vilket ger struktur och stöd för din inlärning samtidigt som det tillåter dig att anpassa studierna efter din egen tidsplan.
Ja det går alldeles utmärkt att kombinera dina studier med ett arbete, men du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier. Vi räknar att distansstudier på halvfart kräver ca 20 studietimmar per vecka. I de 20 timmarna ingår den studietiden som du planerar själv. 75% studier innebär ca 30 timmar/vecka.
Äldreomsorgslyftets medel är till för att finansiera personalkostnader som uppkommer när den anställde är frånvarande på grund av studier. Detta gäller inom den kommunalt finansierade vården och omsorgen.
Huvudregeln är att man kan få omställningsstudiestöd för utbildningar som påbörjas efter den 31 december 2022. Men det finns undantag. Mer om vad som gäller kan du läsa hos CSN.
Våra webinars kommer att spelas in och finnas tillgängliga att se i efterhand. För er som bokat kommer länken via e-post några dagar efter eventets datum. För er andra kommer det finnas möjlighet att ”beställa” webinaret via e-post.
Tyvärr kan det vara så att en utbildningen får för få anmälningar, eller att kursledaren blir sjuk. KompetensUtvecklingsInstitutet förbehåller sig därför rätten att ställa in kursen. Om kursen ställs in meddelar vi de anmälda kursdeltagarna senast två veckor före kursstart.
Vill du vara med att ställa ut under konferensen?
Kontakta projektledare Liv Höglund
LIV HÖGLUND
liv.hoglund@kui.se
08-522 506 08
Projektledare konferens
Ja. Alla våra korta YH-kurser är CSN-berättigade.
På en digital utbildning medverkar du på utbildningen från din dator eller telefon. En vecka innan utbildningens start skickas ett mail med länk till föreläsningen ut. I mailet får du även information om utbildningen och hur du laddar ned programmet som kommer att användas.
Det är bra att förbereda dig inför utbildningen genom att ladda ned MS Teams i förväg och se till att du har en god nätverksanslutning.
Vi skickar ut åhörarkopior innan föreläsningen som kan vara bra att skriva ut om du vill anteckna under utbildningens gång.
Alla våra program kräver i första hand grundläggande behörigheter för yrkeshögskolestudier. I andra hand behöver du även särskilda förkunskaper för respektive utbildning. Det viktigaste inom YH-Flex är att du har gedigen yrkeserfarenhet inom antingen LSS, barnomsorg eller äldrevård (beroende på vilken utbildning du vill söka till) – detta för att du ska kunna validera en betydande del av utbildningen och sedan läsa det du inte har.
Har du inte lång yrkeserfarenhet, rekommenderar vi att du läser YH-programmen som vanliga utbildningar. Då omfattar de cirka 2 års studier, på 50% och distans. Hitta utbildning här »
Här läser du mer om:
Alla kan ansöka till en kort YH-kurs, men du behöver ha vissa förkunskaper för att vara behörig att börja studera. Du kan läsa mer om vilka förkunskaper som krävs för varje utbildning på respektive utbildningssida. Vi erbjuder våra kurser på halvfart och distans, vilket betyder att du kan bo vart som helst i Sverige och ändå studera hos oss.
Bläddra i vårt utbud för att se förkunskaperna för varje kurs
Pandemin har synliggjort det svåra bemanningsläge som vård och omsorg står inför och inte minst vården och omsorgen om äldre. Regeringen bedömer att det finns behov av att stödja kommunerna i syfte att höja kompetensen inom vård och omsorg om äldre hos såväl personal som chefer. Äldreomsorgslyftet syftar till att stärka kompetensen inom kommunalt finansierad vård och omsorg genom att ge ny och befintlig personal möjlighet att utbilda sig på arbetstid för att stärka kompetensen hos dem.
Validering innebär att man genomför en kartläggning av en persons faktiska kunskaper, färdigheter och förmågor, oberoende av hur de förvärvats – eller, med ett annat ord, en persons reella kompetens. Denna kompetens kan ha utvecklats genom ett formellt lärande (utbildning) eller informellt lärande (från arbetslivet eller vardagen). Värderingen av den reella kompetensen dokumenteras i form av exempelvis betyg, intyg eller certifikat.
Begreppet validering kan även användas i sammanhang som innebär att man översätter redan existerande betyg, intyg eller certifikat från ett annat land till svenska förhållanden. Detta kallas för bedömning av utländsk utbildning, och innebär att man värderar individens formella utbildning snarare än den reella kompetensen.
För avbokning fram till tre veckor före konferensdagen debiteras ingen avgift. Därefter debiteras hela avgiften. Avbokning skall göras skriftligen. Anmälan kan överlåtas på annan person. Meddela detta till: bokning@kui.se Betalning erläggs mot faktura 30 dagar netto.
Du ansöker via våra utbildningar via yh-antagning.se Du börjar med att registrera ett konto i systemet och kan därefter ansöka till våra utbildningar. All kommunikation med oss sker sedan via detta system.
Varje ansökningslänk ligger på respektive utbildningssida:
Har du frågor om ansökan eller antagning?
Chatta med yh-antagningen direkt: KLICKA HÄR
YH-Flex är en snabbare och mer flexibel väg till en YH-examen för dig som har yrkeskunskaper motsvarande en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning. Du validerar och tillgodoräknar dig yrkeskompetens och kompletterar därefter med utbildning. Du kan validera alla kurser som ingår i utbildningen och sedan läser du endast det du inte redan har för att få en examen till vald utbildning.
För att avboka din plats till ett webinar kan du maila anna.wessman@kui.se. Ange ditt namn och e-postadress och vilket webinar du vill avboka.
Ny personal är nyanställd personal eller personal som har varit anställd upp till 12 månader vid tidpunkten då statsbidraget tas i anspråk.
Deltagarlänken skickas ut cirka 2-3 dagar innan eventet startar till den e-postadress du anmälde i bokningen. Har du inte fått en bokningsbekräftelse, så har din bokning förmodligen inte gått igenom. Testa att göra en ny bokning och vänta på en bokningsbekräftelse (kom ihåg att titta i skräpposten). Får du ytterligare problem, kontakta oss på 08-522 506 90 eller info@kui.se.
Kostnaden för en uppdragsutbildning varierar beroende på utbildningens längd, deltagare, innehåll och anpassningsgrad. Vi erbjuder kostnadsfria offertförfrågningar, så ni kan få en tydlig prisbild baserad på era specifika behov.
När utbildningen hålls fysiskt på plats sker det i våra kurslokaler på Drottningholmsvägen 37 vid Fridhemsplan, Stockholm.
En vecka innan utbildningens start skickas ett mail med information om utbildningen ut. I mailet finns även åhörarkopior som kan vara bra att skriva ut om du vill anteckna under utbildningens gång. För-och eftermiddagskaffe samt en lättare lunch ingår.
För att ansöka till en YH-kurs används antagningsplattformen yh-antagning.se.
Sammanfattningsvis innebär ansökningsprocessen för en YH-kurs att registrera sig eller logga in på yh-antagning.se, välja kurs, ladda upp relevant dokumentation och slutligen skicka in ansökan. Genom att följa dessa steg korrekt kan man öka sina chanser att bli antagen till den önskade YH-utbildningen och påbörja sin väg mot en ny karriär eller kompletterande utbildning.
Från och med mars 2022 började Myndigheten för yrkeshögskolan använda begreppet kurs för en kort YH-utbildning på upp till 99 YH-poäng. Innan dess benämndes de även som kort YH, korta YH-utbildningar eller korta yrkeshögskoleutbildningar.
Du får ett kursintyg eller ett kursbevis om du har gått en av våra öppna utbildningar (bokningsbar kurs med fasta datum). Har du fler frågor om kursintyg kontakta företagsutbildningen på 08-522 506 90 eller info@kui.se.
Den frågan är inte helt lätt att svara på!
Alla våra yh-utbildningar har nämligen olika högt söktryck och olika antal platser som vi erbjuder. Det kan även skilja sig från år till år, vilken utbildning som får flest ansökningar (och därmed mindre chans att bli antagen). Det vi däremot vet med säkerhet är att om du inte ansöker alls, så har du inte alls en chans att komma in. Därför rekommenderar vi alla som är intresserad av att gå en av våra utbildningar att skicka in en ansökan.
Öka din chanser att bli antagen
För att öka dina chanser att bli antagen kan vi hjälpa dig att bli fullt behörig om du saknar den särskilda behörighet som krävs för att gå utbildning. Läs mer om detta under preparandkurser »
Antagningsbeskedet skickas ut 17 juni 2024.
Priserna är exkl. moms och inkluderar nedladdningsbar dokumentation. Betalning erläggs mot faktura 30 dagar netto.
När du blir antagen får du ett välkomstmail där det framgår vilka dagar och tider som gäller för dig.
En öppen utbildning är en bra utbildningsform för enstaka chefer och medarbetare som behöver bredda och fördjupa sin befintliga yrkeskompetens. I vårt utbud finns både hel- och halvdagsutbildningar, längre utbildningar och kvällsföreläsningar. Öppen utbildning är datumlagd och leds av en erfaren utbildare med spetskompetens på plats i våra utbildningslokaler eller digitalt via MS Teams.
Våra utbildningar är heldagsutbildningar mellan kl. 09.30-16.30 eller kvällsutbildningar mellan kl. 18.00-21.00. Utbildningarna hålls antingen digitalt eller fysiskt på plats i våra kurslokaler. Vi tar emot upp till 40 deltagare per kurs när vi ses i kurslokalen och ibland några fler när vi ses digitalt.
Efter genomförd fortbildning erhåller du ett kursintyg (Gäller ej kvällsutbildning)
För dig som saknar den särskilda behörigheten som krävs för vissa av våra YH-utbildningar är en preparandkurs ett bra alternativ. Kursernas innehåll är anpassat så att du, efter godkänd kurs, uppfyller behörighetskraven efter avslutad kurs. Du bör vara medveten om att en avslutad preparandkurs inte garanterar en plats på våra utbildningar, utan endast hjälper dig att bli fullt behörig. Läs mer om preparandkurser »
Självstudier på distans
Kurserna läser du på distans via webben. Du kan därför genomföra kursen helt när det passar dig eftersom den finns tillgänglig alla timmar på dygnet. Preparandkursen måste dock vara avslutad innan sista kompletteringsdag för att du ska ha möjlighet att få ett eventuellt antagningsbesked före 20 juni 2022.
Att genomföra kursen
Våra preparandkurser genomförs i ett och samma svep, vilket betyder att din progression i kursen inte sparas i systemet om du avslutar kursen innan den är slutförd. Om du påbörjar en preparandkurs, är våra förväntningar på dig att du också avslutar den. Tänk på att vara väl förbered innan du påbörjar kursen.
Intyg
Efter avslutad kurs får du ett intyg som utfärdas av KUI. Antagningsenheten laddar upp intyget i din ansökan till den valda YH-utbildningen.
Kostnad
Preparandkurserna är gratis. Kurserna är dock inte CSN-berättigade.
Vem får gå en preparandkurs?
Du kan bara söka till en preparandkurs hos oss i samband med att du söker någon av våra YH-utbildningar som kräver den särskilda behörighet som preparandkursen ger.
För att kunna starta en preparandkurs måste du också uppfylla, eller genom pågående studier vara på väg att uppfylla, den grundläggande behörigheten för yrkeshögskolestudier hos KUI.
Vi erbjuder YH-Flex utbildningar till Stödpedagog samt Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre.
Vi hämtar tyvärr inte dina betyg från antagning.se.
Men du kan själv hämta dina betyg från antagning.se och ladda upp i din ansökan till oss. Viktig är då att betygshandlingar laddas upp i sin helhet, inklusive namn och personnummer.
En del av lärandet sker i samband med utbildningens LIA-kurs (lärande i arbete). Detta är en en perfekt möjlighet för dig som studerande att få testa på yrkesrollen och öva på dina kunskaper på plats ute hos företag i branschen. LIA ger en god möjlighet att bygga nätverk och skaffa viktiga kontakter i branschen redan under studietiden. Det är ett mycket uppskattat inslag och leder många gånger till jobb efter avslutad utbildning.
När du blir antagen till en utbildning hos oss kommer du att få ett välkomstmail. Här kommer du att få all information som du behöver veta om den kommande tiden hos oss på KUI Yrkeshögskola. I mailet framgår dina närträffsdagar samt vilka dagar och tider dina onlinelektioner är.
När din ansökan granskas avgörs av när du skickade in den till oss. Det skiljer sig till exempel beroende på om du skickat in en ansökan under ordinarie ansökningsperiod eller om du skickat in din ansökan under sen ansökan.
Ordinarie ansökan
Skickade du in din ansökan innan sista ansökningsdag? Vi granskar alla ansökningar allt eftersom. Under vissa perioder får vi in en stor andel ansökningar på samma gång, även om vi jobbar på så fort vi bara kan så kan det dröja lite längre tid innan vi har hunnit granska just din ansökan. Normalt kommer din ansökan att bli granskad inom en vecka.
Antagningsbeskedet skickas ut 20 juni 2022.
Skickade in ansökan som sen anmälan
Din ansökan granskas så fort det är möjligt, om du väntat längre tid än en vecka är du varmt välkommen att höra av dig till vår antagningsenhet.
Chatta med yh-antagningen direkt: KLICKA HÄR
”Sen ansökan” är inte samma sak som ”restplatser”.
Varför har vi då öppet för sen ansökan om det redan är fullt?
Det kan hända mycket från det att ansökan stänger tills dess att utbildningen startar. Många som blir erbjuden en plats kanske tackar nej, har fått förändrade förutsättningar eller liknande. Därför har du som skickar in en ansökan under vår ”sen ansökan-period” fortfarande en chans att få en plats till utbildningen. Tittar vi dessutom på de som inte skickar in sin ansökan alls skulle vi faktiskt våga säga att din chans är ganska så många procent bättre till att få en plats.
När du gör din LIA har du alltid en handledare som arbetar inom verksamheten och som agerar som din mentor. Detta för att du ska kunna få vägledning under tidens gång. Din utbildningsledare från skolan gör också ett besök hos dig under perioden, för att säkerställa att allt fungerar bra.
Specialistbarnskötare är en ny kvalificerad yrkesroll som fyller kompetensgapet mellan barnskötaren och förskolläraren. KUI erbjuder en yrkeshögskoleutbildning till Specialistbarnskötare med inriktning Funktionsvariation eller Språkutveckling. Denna utbildning vänder sig till dig som har yrkeserfarenhet av att arbeta som barnskötare.
Ja, en yrkeshögskoleutbildning ger dig rätt till studiemedel hos CSN.
På en yrkeshögskola, yh, utbildar du dig till ett visst yrke och för ett speciellt yrkesområde. Yrkeshögskolan passar dig som antingen vill specialisera dig inom ditt yrke eller vet vad du vill arbeta med och som snabbt vill börja arbeta efter en utbildning. En yh-utbildning är svaret på arbetsmarknadens behov. Det betyder att nya utbildningar startar och gamla läggs ner och att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar utifrån det aktuella behovet.
Utbildningar inom yh ska leda till arbete eller egenföretagande inom ett yrkesområde. Därför är det viktigt att utbildningarna görs i nära samarbete med arbetslivet.
Examen
Efter genomförd utbildning får du en examen, vilken nivå beror på hur länge du har studerat.
När vi erhållit din bokning skickas automatiskt en bekräftelse till den e-postadress du angivit i din bokning. Kom ihåg att även titta i din skräppost om du inte fått någon bekräftelse inom några minuter.
Vi arbetar med erfarna utbildare som är experter inom sina områden och har lång erfarenhet av att leverera utbildningar. Dessutom anpassar vi utbildningen efter era behov för att säkerställa att den är både relevant och praktiskt användbar för era medarbetare.
Satellitort innebär att du läser utbildningen på distans som på övriga orter men de fysiska närträffarna genomförs via videolänk på plats i satellitorten. Satellitorten märks med en liten stjärna* i slutet av ortsnamnet på utbildningssidorna.
Om du har skyddad identitet och vill söka en yrkeshögskoleutbildning hos oss så kontaktar du Anna-Karin Forssén anna-karin.forssen@academedia.se med ett skyddat telefonnummer eller mail så hjälper hon dig med ansökan. Ange EJ ditt personnummer i ansökan.
Du registrerar ett konto på yh-antagning.se
Kom ihåg att du endast kan ansöka till våra utbildningar under ansökningsperioden. Du ser vilka utbildningar som är öppna för ansökan i vår filtrering. Du kan även besöka vår informationssida för YH-ansökan för att se när vi öppnar och stänger ansökningsperioden.
Har du frågor om ansökan eller antagning?
Chatta med yh-antagningen direkt: KLICKA HÄR
Inom Komvux och yrkeshögskola (YH) får deltagarna betyg i de kurser som ingår i uppdraget, förutsatt att deltagarna är godkända. För företagsutbildningar utfärdas inget kursintyg, då fokus ligger på att förmedla praktisk och direkt tillämpbar kunskap.
Våra uppdragsutbildningar erbjuds endast på svenska, vilket säkerställer att innehållet är noggrant anpassat efter den svenska kontexten och uppfyller nationella krav och standarder.
Efter konferensens slut kommer du att få tillgång till nedladdningsbar dokumentation (i PDF-format). En länk till sidan där du kommer åt dokumentationen skickas ut till din e-post. Du har därefter tillgång till länken en vecka efter konferensens slut.
Har du problem med nedladdningen av dokumentationen? Vänligen kontakta liv.hoglund@kui.se, 08-522 506 90 eller chatta med oss på kui.se.
En uppdragsutbildning är en skräddarsydd utbildning som anpassas efter specifika behov hos företag, organisationer eller myndigheter. Utbildningen utformas för att möta de unika krav och mål som uppdragsgivaren har.
Vi erbjuder ett brett utbud av uppdragsutbildningar inom Komvux, yrkeshögskola (YH) och företagsutbildning, inom områden som vård och omsorg, förskola, skola, äldreomsorg, LSS och psykiatri. Utbildningarna kan vara allt från kortare kurser till mer omfattande program, beroende på era specifika behov. Bläddra i hela vårt utbildningsutbud »
Tiden för en uppdragsutbildning varierar beroende på era behov. Vi erbjuder allt från kortare kurser som varar några timmar till längre program som sträcker sig över flera veckor eller månader. Utbildningen kan anpassas för att passa er tidsplan och era specifika mål.
Vi erbjuder både distansutbildningar och utbildningar på plats, beroende på vad som passar er bäst. Ni kan välja det alternativ som fungerar bäst för era medarbetare och er verksamhet.
Ja, absolut! Vi anpassar våra utbildningar efter era specifika behov och mål. Tillsammans med våra utbildningskonsulter kan ni skräddarsy utbildningens innehåll, omfattning, studieform och utbildningsplats för att säkerställa att den är relevant och praktiskt användbar för er verksamhet.
Uppdragsutbildning för Ystad kommun med 60 deltagare.
I pedagogens vardag är rösten ett ovärderligt arbetsredskap. Oavsett om det handlar om att leda aktiviteter, förklara begrepp eller lösa konflikter, ä...
"Det är som att jag har en förbannelse över mig, för om de syntes tydligare, mina problem, då hade man tagit mina behov på större allvar."
2E och NPF: Två gånger exceptionella - Dessa elever har en kombination av att både vara högintellektuella och ha NPF som tex. ADHD eller autism.
Vill du stärka kommunikationen i din verksamhet? Upptäck hur empati och samarbete kan förvandla vardagens utmaningar till möjligheter! Under föreläsni...
Välkomna att anmäla er till digitala öppna hus 2025 för YH-FLEX. Få veta mer om de utbildn...
Välkommen på ett inspirerande seminarium kring fysisk aktivitet och rörelse. Sara Wikander från träning i livet tar oss med på en pulshöjande resa....
ACT i arbetslivet
Uppdragsutbildning för Strömsunds kommun med 300 deltagare.
Fysisk aktivitet spelar en central roll i förskolans verksamhet och är avgörande för barns fysiska och kognitiva utveckling. Läs artikeln.
Ätstörningar bland barn och ungdomar har blivit ett växande folkhälsoproblem, särskilt inom skolans värld. Läs artikeln.
NPF i vardagen
Till vårt YH-program "Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre" i studieort Eskilstuna/Visby* förlänger vi vår sena ansökan t.om. 18 aug...
Ett seminarium i samarbete med Maria Dufva. Innehåll: Näthat, grooming och andra former av online-risker som utgör allvarliga hot mot barn.
Under vårterminen 2024 har två av KUIs utbildningsledare gått en kompetensutvecklande utbildning, arrangerat av Academedia academy.
MYH tilldelade KUI Yrkeshögskola 615 nya platser till våra YH-kurser.
Ett seminarium i samarbete med Maria Dufva och Generation Pep. Seminariet grundar sig på på Maria Dufvas bok "Värsta bästa hälsan".
Att möta autister i vården
Trumvirvel, tack! Vi är överlyckliga att presentera våra glittrande resultat från kvalitetsrapporten för våren 2024 vid KUI Yrkeshögskola!
Naturens matematiska hemligheter
Är du intresserad av en karriär inom vården som ger dig möjlighet att arbeta nära patienter och spela en avgörande roll i deras välmående? Då kan spec...
Ett klippkort är ett betalnings- eller rabattkort som erbjuder dig möjlighet att köpa ett antal utbildningar till ett förmånligt pris.
Varmt välkomna att anmäla er till digitala öppna hus 2024 hos KUI Yrkeshögskola. Få veta m...
Nu fungerar Omniway som vanligt igen! :D
Tyvärr är det driftstörningar hos Omniway just nu och det kan därför vara problem att logga in. Vi återkommer när felet är åtgärdat.
MYH tilldelade KUI Yrkeshögskola 390 nya platser till våra YH-program.
Inkluderande pedagogik och förståelse för NPF i skolan
Högläsning och Barns Språkliga Resa
Vi är glada att meddela att Omniway är igång igen efter dagens driftstopp!
Antagningsbesked för YH-kurser som startar i september börjar skickas ut från och med v. 34
MYH beviljade 220 nya platser till våra korta YH-kurser - inklusive 2 helt nya kurser!
Sen ansökan till våra tre YH-program är öppen! Missade du att ansöka innan den 22 maj har du en ny chans. Öppen fram till 9 augusti.
MYH beviljade 555 nya platser till våra korta YH-kurser - inklusive 2 helt nya kurser! Ansökan öppnar den 29 maj 2023.
Anmäl er till digitala öppna hus för vår studieform YH-Flex hos KUI Yrkeshögskola. Få mer ...
Nu är ansökan till YH-Flex äntligen öppen! Välj mellan Stödpedagog, Specialistbarnskötare eller Specialistundersköterska...
Vi fick 100% tilldelning av YH-Flex utbildningar. Ansök till Stödpedagog, Specialistundersköterska eller Specialistbarns...
Våra YH-program som leder till examen har ett eget Europass-kvalifikationstillägg som bifo...
Varmt välkomna att anmäla er till digitala öppna hus hos KUI Yrkeshögskola. Få veta mer om...
Söker du en ny spännande utbildning? Besök Bazaren den 16- 17 februari 2023! KUI kommer fi...
Nu är ansökan till YH äntligen öppen! Välj mellan Stödpedagog eller Specialistundersköterska inom multisjuka äldre eller...
180 nya platser till vårt YH-program Specialistundersköterska inom Multisjuka äldre och 120 nya platser till YH-programm...
Du läser vår yh-utbildning på distans och halvfart under 12 veckor så att du kan kombinera...
Du läser vår yh-utbildning på distans och halvfart under 12 veckor så att du kan kombinera...
Sen ansökan öppnar 21 november och stänger 2 januari. Bli Specialistbarnskötare.
Välj NPF hos barn och unga, Palliativ vård, Vårdhygien eller Psykisk ohälsa.
Specialisera dig som barnskötare, välj språkutveckling eller funktionsvariation! Ansök ida...
Vi är glada att meddela att Omniway åter är igång. Du kan logga in och jobba på som vanligt med dina studier.
Nu kan även undersköterskor och undersköterskestudenter kan ansöka till Queen Silvia Nursi...
Den 5 oktober 2022 genomfördes rikskonferens kvalitet inom förskola och vilken konferens det var!
CSN:s generösa omställningsstudiestöd kan nu sökas för studier som startar från 1 januari 2023.
Har du missat att ansöka till våra YH-program har du nu möjlighet igen. Sen ansökan har återigen öppnat för några av vår...
23 maj öppnade vår sena ansökan. Ansök till Stödpedagog. Specialistundersköterska Psykiatr...
Från den 30 maj kan du ansöka till våra korta YH-kurser. Ansök till NPF hos barn och unga,...
Nu kan även undersköterskor och undersköterskestudenter kan ansöka till Queen Silvia Nursi...
YH-Flex erbjuder en snabbare och mer flexibel väg till en YH-examen genom tillgodoräknande...
Några studietips som kan hjälpa dig att hålla kvar fokus när du studerar på distans.
Yrkeshögskolan (MYH) beviljats ytterligare 87 nya studerandeplatser inom pilotve...
Hur ansöker jag? Vad behöver min ansökan...
Se månadens tips på utbildningar inom äldreomsorg och hemtjänst. Kompe...
Se månadens tips på utbildningar inom förskolan. Kompetensutveckling p...
Se månadens tips på utbildningar inom LSS och Psykiatri. Kompetensutveckling för dig inom ...
Delta digitalt den 2 mars och 28 april o...
Se månadens tips på utbildningar inom LSS och Psykiatri. Kompetensutve...
Se månadens tips på utbildningar inom förskolan. Kompetensutveckling p...
Se månadens tips på utbildningar inom äldreomsorg och hemtjänst. Kompe...
Vi kan nu med stor glädje presentera vil...
Ansök till våra korta YH-utbildningar in...
Skicka en förfrågan till Företagsutbildn...
Kontakt oss direkt för att göra en förfr...
Specialistundersköterska Multisjuka äldre start 15 nov. Ansök idag!
Hur kan vi öka förmågan att samtala och bemöta? Är alla äldre ensamma ...
Ansök senast 4 oktober 2021.
YH-flex Specialistundersköterska Multisj...
Stödpedagog är en kvalificerad yrkesroll...
KUI förlänger sen ansökan för utvalda YH...
KompetensUtvecklingsInstitutet startar y...
KUI startar fyra nya klasser i YH-utbildningen Spe...
Artikel av Myndigheten för Yrkeshögskola...
Kompetensutvecklingsinstitutet har blivit tilldelat ett offi...
Läs några av recensionerna från deltagarna av Rikskonferensen Kvalitet...
För ny personal inom äldreomsorg och hem...
För personal inom Enskede-Årsta-Vantör s...
För skötare som jobbar inom socialpsykia...
För skötare som jobbar inom socialpsykia...
För personal inom socialförvaltningen. ...
För skötare som jobbar inom socialpsykia...
För personal som arbetar inom verksamhet...
För sjuksköterskor inom som arbetar inom...
För personal inom äldreomsorg, hemtjänst...
För skötare som jobbar inom socialpsykia...
För skötare som jobbar inom socialpsykia...
YH-utbildningar som startar augusti 2021 Har du yrkeserfarenhet inom Vård och omsorg eller Förskola? Är du redo för nästa steg? Ansökan är öppen 10 feb–5 maj till studiestarten augusti 2021. Välkommen med din ansökan! Våra YH-utbildningar ger dig specialistkompetens som verkligen efterfrågas i dagens och morgondagens verksamheter! Du läser på distans, 50% eller 75%, så...
För personal inom daglig verksamhet.
För skötare som jobbar inom socialpsykia...
För personal inom socialförvaltningen. ...
För arbets-och studiecoacher inom social...
Skräddarsydd utbildning för sjukskötersk...
Våra utbildningar och konferenser genomförs digitalt t.o.m. april 2021 Vi på KUI fortsätter att göra vårt bästa för att hitta flexibla lösningar i den tid som råder. Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i den situation vi befinner oss i har vi därför beslutat att alla våra utbildningar och konferenser genomförs digitalt t.o.m. april 2021 Välkommen med...
För chefer och medarbetare inom socialfö...
För personal inom äldreomsorg och hemtjä...
För sjuksköterskor och psykiatrisjuksköt...
För personal inom LSS-verksamheten.