×
 

Äldreomsorg och hemtjänst

KompetensUtvecklingsInstitutet erbjuder utbildning och kompetensutveckling på olika nivåer för dig som vill börja eller redan arbetar inom äldreomsorg, äldrevård eller hemtjänst. Vi utbildar både chefer och medarbetare men även hela verksamheter. Vi erbjuder utbildningar för de utan någon erfarenhet alls inom området. Våra utbildningar skapar, breddar, fördjupar och förnyar din yrkeskompetens. Vår styrka är att med hög kompetens och kvalitet möta våra kunders behov.

Kompetensutveckling inom äldreomsorg och hemtjänst

Sveriges befolkning lever allt längre. De närmaste tio åren kommer antalet personer som är 80 år eller äldre att öka med knappt 50 procent. Även om äldres hälsa har förbättrats kommer därför äldre personers behov av vård och omsorg öka kraftigt de kommande åren. För att hänga med i utvecklingen inom äldreomsorg krävs det att personal och chefer inom området har tillräcklig kompetens och utbildning för att klara av utmaningar som kan uppstå.

Vi ser till att ni får den senaste kunskapen för att följa med i utvecklingen. Vi erbjuder yrkeshögskola och företagsutbildningar inom äldreomsorg för chefer, ledare, ansvariga, biståndshandläggare, boendestödjare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi erbjuder även gymnasiala utbildningar inom vård och omsorg för dig som inte har någon erfarenhet alls och som vill få formell yrkeskompetens att börja arbeta inom äldreomsorgen.

Vi erbjuder flera olika utbildningstyper

Om du arbetar i eller vill börja ditt arbetsliv inom äldreomsorg, äldrevård eller hemtjänsten, finns det många olika yrkestitlar och arbetsuppgifter att välja mellan. Arbetar du redan inom fältet kan det räcka med att gå enstaka kompetenshöjande kurser inom specifika ämnen eller områden. Vill du starta din karriär inom sektorn måste du istället gå en längre utbildning för att få kunskapen och kompetensen att börja arbeta. Vi på KUI har ett stort utbud av olika utbildningstyper för alla behov. Se alla utbildningstyper »

Fortbildning och kompetensutveckling

Som arbetsgivare kan man ibland ha behov av att utbilda eller vidareutbilda ett större antal medarbetare, som en hel avdelning eller en hel arbetsgrupp. KUI rekommenderar då att få en helt egen anpassad utbildning som genomförs på er arbetsplats, våra utbildningscenter eller digitalt.

Är du privatperson eller en enstaka medarbetare kan du istället vända dig till vårt kalendarium, där alla våra datumbelagda utbildningar finns. Dessa kan du boka direkt via webben och delta digitalt eller på plats beroende på kursens platsutbud. Läs om hur du bokar en utbildning »

Låt dig inspireras på nytt och att ta del av det allra senaste inom din yrkesroll. Vi matchar olika behov och erbjuder utbildningar inom de senaste ämnena, problemställningarna och ger dig den senaste forskningen inom äldreomsorg, äldrevård och hemtjänst.

För dig som redan arbetar inom äldreomsorg

Är du redan yrkesverksam inom äldreomsorg, äldrevård eller hemtjänst men känner att det är dags för ett nytt steg? Då är Yrkeshögskolan något för dig. Med hjälp av våra yrkeshögskoleutbildningar kan du specialisera din kunskap och få mer ansvar, andra arbetsuppgifter och en helt ny titel. Vi erbjuder en utbildning där du kan specialisera din kunskap inom Multisjuka äldre.

För dig utan erfarenhet

För dig som vill göra en förändring och byta karriär eller för dig som ska börja ditt arbetsliv och vill arbeta inom äldreomsorg, eller sjukvård erbjuder vi olika utbildningar och kurser inom komvux. Du kan antingen gå en längre yrkesutbildning hos KUI eller välja ut enstaka kurser. Vad passar dig bäst?

Äldreomsorg
Äldreomsorg - företagsutbildning
Äldreomsorg

Vad erbjuder vi?

Företagsutbildning

För dig som vill utveckla och fördjupa dina kunskaper inom äldreomsorg!

Yrkeshögskola

För dig som vill ta nästa steg i karriären!

Komvux

För dig utan erfarenhet inom området!

 

Frågetecken

Frågor och svar

Bläddra bland alla våra frågor och svar i kategorier som företagsutbildning, komvux, yrkeshögskola m.fl. Hittar du inte det du söker efter kan du alltid chatta med oss!

Företagsutbildning inom äldreomsorg

Vill du som privatperson eller ni som företag vidareutbildas inom aktuella ämnen och den senaste forskningen? Vi erbjuder hundratals kurser inom äldreomsorg, äldrevård och hemtjänst. Med vår spetskompetens inom äldreomsorg kan vi hjälpa er med både heldagskurser och kvällsföreläsningar. Ni väljer om ni vill genomföra de på distans eller på plats. Boka en kurs direkt via vår hemsida eller kontakta oss om du söker en utbildning anpassad efter ert företags behov.

KUI Företagsutbildning har lång erfarenhet av att utbilda, fortbilda och kompetensutveckla medarbetare och chefer inom äldreomsorg, äldrevård och hemtjänst. Vi har utbildningar som passar alla - oavsett om du har arbetat inom fältet länge eller om du är helt ny inom din yrkesroll. Företag kan beställa färdiga utbildningskoncept via vår hemsida eller få specialanpassade uppdrag baserade på era önskemål. Privatpersoner kan boka utvalda kurser direkt via vår hemsida. Hos KUI kan du välja kompetensutveckling för dig själv eller din personal med hjälp av våra olika utbildningstyper.

Äldre man med hatt
Äldre man med fluga
Skötare till äldre man

Utbildning för företag

Sveriges befolkningen blir allt äldre vilket sätter högre krav på äldreomsorgen och äldrevården. När fler blir äldre, samtidigt som personal och chefer inom yrket går i pension får branschen en brist i yrkesverksamma och kvaliteten på vården får ofta ta konsekvenserna.

KUI Företagsutbildning hjälper er att hålla er befintliga och nya personal uppdaterade inom sina olika yrkesroller och ger er chansen att ligga i framkant när det kommer till kompetensnivån på er arbetsplats.

"Det kommer behövas många utbildade undersköterskor och vårdbiträden även i framtiden. Det finns alltså ett mycket stort rekryteringsbehov: fram till år 2030 behövs det 150 000  personer inom äldreomsorgen."

Kommunal.se, inhämtad 2022-08-20

Våra utbildningar inom äldreomsorg och hemtjänst är specifikt framtagna för arbetsplatser och verksamheter inom yrkesfältet och varenda en går att anpassa helt efter era önskemål. Ni väljer själva om ni vill genomföra utbildningen på er egen arbetsplats, på våra utbildningscenter runt om i Sverige eller på distans via MS Teams.

Kompetensutveckling för privatpersoner

Är du privatperson som vill lära dig mer om ett visst ämne, få de senaste forskningsrönen eller fördjupa dina kunskaper för att höja din kompetens i din yrkesroll? Vi erbjuder många olika öppna utbildningar för dig som arbetar inom äldreomsorg, äldrevård eller hemtjänst.

Våra utbildningar ger dig högre kompetens och en extra skjuts i din karriär som kan göra dig attraktivare på arbetsmarknaden. Våra utbildningar är framtagna för dig som vill gå enstaka kompetenshöjande kurser. Delta på distans eller på plats i Stockholm.

Kompetensutveckling för chefer och medarbetare

Vi hjälper er att uppnå era verksamhetsmål genom att erbjuda kompetensutvecklande utbildningar för både er personal och för chefer. Att uppnå en god arbetsplats där medarbetare trivs krävs ett tryggt och modigt ledarskap - se vår utbildning Ledarskap i vård och omsorg. Ett gott ledarskap leder till en fungerande och välmående arbetsgrupp och ökar också verksamhetens effektivitet och resultat. För att öka välmående på jobbet är det även viktigt att medarbetarna känner sig bekväma och trygga med sina kollegor. Alla är vi olika och där några kanske vill ha fasta rutiner och regelverk i jobbet, vill andra ha mer frihet och spontanitet. Det är därför viktigt att införa en balans där alla känner sig nöjda. Vi erbjuder i dessa fall utbildningar inom kommunikation och arbetsmiljö för att öka era chanser till en stimulerande och god arbetsplats. Genom utbildning får du inte bara nya kunskaper och insikter du får dessutom chans att dela idéer och visioner med branschkollegor. Vidareutbildning ökar möjligheten att följa med i utvecklingen och ger bättre förutsättningar för ett gott arbetsliv.

Flexibla lösningar för företagsutbildning

Vi arbetar i nära dialog med våra kunder för att hitta de mest effektiva lösningarna utifrån givna förutsättningar. Vår styrka är att med hög kompetens och kvalitet möta våra kunders behov snabbt och flexibelt.

När ni beställer en uppdragsutbildning kan ni välja mellan ett redan färdigt utbildningskoncept eller få ett helt anpassat efter era önskemål. Välj att genomföra utbildningen på er egen arbetsplats, på våra utbildningscenter eller digitalt via MS Teams.

Utbildningstyper inom Företagsutbildning

Får det vara lite kunskap?

En öppen/bokningsbar utbildning är till för både privatpersoner och deltagare från olika företag och organisationer. Det innebär att du, förutom ny kunskap, även får möjlighet att ta del av många olika sorters erfarenheter och knyta nya kontakter.

Vill du utbilda en hel avdelning eller en större grupp? Gör en offertförfrågan så kontaktar vi dig!

Datumlagd utbildning

En bokningsbar utbildning är datumlagd och oftast mellan 3-8 timmar lång (vi erbjuder även utbildningar som är 2-3 dagar). De erbjuds inom alla våra olika fält. Våra utbildare har lång yrkeserfarenhet inom sina fält och du får den senaste kunskapen och forskningen kring olika ämnen inom området.

 

Distans eller på plats

Utbildningarna går antingen på distans via en digital länk i MS Teams, eller på plats på vårt utbildningscenter i Stockholm. Utbildningsformen står vid varje bokningslänk. Har du endast hittat en utbildning som går på plats men vill hellre gå den på distans? Anmäl intresse för digital utbildning här »

 

Boka via webben

Utbildningarna bokas via respektive utbildningssida på webben. Har du hittat en utbildning som du är intresserad av men osäker på hur du bokar? Ring eller maila oss på 08-522 506 90 | info@kui.se eller chatta med oss direkt från hemsidan.

Bokas via webben Microsoft teamsPå plats

Stärk din verksamhet genom kompetensutveckling

Är du en arbetsgivare som vill stärka din verksamhet med ny kunskap eller fördjupad kompetens? Som företag eller organisation kan du anlita våra yrkeserfarna utbildare för att fortbilda din personal inom olika ämnen.

Färdiga koncept och skräddarsydda utbildningar

KUI Företagsutbildning har 100-tals färdiga utbildningskoncept, men kan även skräddarsy utbildningar till företag, kommuner, myndigheter och andra organisationer som vill utveckla och höja personalens kompetens.

 

Distans eller på plats

Alla våra utbildningar går att genomföra antingen på distans, på plats hos er arbetsplats eller hos våra utbildningscenter runtom i Sverige. Se alla våra utbildningscenter »

 

Utbildare med lång yrkeserfarenhet

Vi genomför uppdragsutbildningar inom alla våra områden (förskola, LSS, äldreomsorg, psykiatri etc.) och våra utbildare har lång yrkeserfarenhet inom sina respektive områden och ger er den nyaste kunskapen och forskningen inom olika ämnen.

 

Kontakta oss för att få veta mer om våra olika utbildningskoncept och hur vi kan hjälpa just din arbetsplats.

KUI Företagsutbildning
08-522 506 90
info@kui.se
Gör offertförfrågan här »

Vem kan beställa en uppdragsutbildning?

En uppdragsutbildning måste beställas av en arbetsgivare/arbetsplats. Utbildningen kan ges till företag, organisationer och myndigheter. Som privatperson kan du alltså inte beställa uppdragsutbildningar. Vill du vidareutbilda dig som privatperson hänvisar vi till vårt utbud med öppna utbildningar här »

Skräddarsydda utbildningar Färdiga koncept Gör en förfrågan

 

Få unika insikter och kunskaper

En konferens är en större sammankomst för föreläsningar och diskussioner. Sammankomsterna ger också möjlighet till att möta kolleger och diskutera med dem vid sidan av den schemalagda delen. KUI genomför fyra konferenser per år inom förskola, LSS, äldreomsorg samt för Sjuksköterskor. Alla är välkomna att delta!

På plats (digitalt under pandemin)

Våra konferenser sker på plats i en stor utbildningslokal i Stockholm med plats för 100-200 deltagare. Under pandemin har vi dock behövt hålla de digitalt via MS Teams.

 

Tid och pris

Våra konferenser är mellan 1-2 dagar och innehåller ett planerad program där även fika och lunch ingår (om konferensen är på plats). Vi erbjuder även olika förmåner där du som bokar en plats tidigt kan få förmånligare pris etc.

 

Senaste forskning och kunskap

Rikskonferenserna är fyllda med föreläsningar som presenterar den senaste forskningen men även problemställningar inom respektive område. Våra utbildare har lång yrkeserfarenhet och är experter inom sitt område och kan därför ge dig kompetensutveckling och fördjupad kunskap om olika ämnen.

Få helt unika insikter och kunskaper Föreläsare med lång erfarnhet

Helt digitala utbildningar för dig som vill utvecklas inom din yrkesroll

En webbutbildning är en utbildning som är helt digital och som du genomför via en dator eller mobil. De är på distans och du kan studera när, var och hur du vill. Både arbetsplatser och du som privatperson kan boka en av våra webbutbildningar.

Oberoende av tid och plats

Utbildningarna är helt webbaserad och genomförs via vår lärplattform Omniway. Utbildningen är helt oberoende av tid och plats och kan exempelvis genomföras i hemmet eller via en dator på arbetsplatsen. Det enda deltagaren behöver är tillgång till en dator med internetuppkoppling.

 

Introduktion av ny personal

Våra webbaserade utbildningar är speciellt anpassade för den som är ny inom yrket eller kanske har ett annat modersmål än svenska. De passar också bra för den som är på väg in i yrket men ännu inte har börjat. Utbildningarna är en bra väg för att kvalitetssäkra den grundläggande kompetensen för all personal.

 

Evidensbaserad pedagogik

Genom evidensbaserad och engagerande pedagogik främjas långtidsminnet. Efter varje kapitel kommer Quizfrågor som hjälper deltagaren att testa sina kunskaper. Svarar man fel återkommer frågan vid ett senare tillfälle. Deltagaren kommer att ha svarat rätt på samtliga frågor när kursen är klar. Denna form av inlärning är bevisad att ge kunskaper som sitter kvar lång tid framöver.

 

Vi kan även specialanpassa webbutbildningarna enligt era önskemål. Kontakta oss och berätta hur vi kan hjälpa just din arbetsplats.

KUI Företagsutbildning
08-522 506 90
info@kui.se
Gör offertförfrågan här »

Studera var och när du vill

Öppna utbildningar

Undersköterskans kliniska bedömning steg 1

UNDERSKÖTERSKANS KLINISKA BEDÖMNING
STEG 1

Lär dig noggranna och systematiska metoder för att kunna observera och enkelt dokumentera förändringar i brukarens hälsotillstånd.
Den geriatriska patienten

DEN GERIATRISKA PATIENTEN

Syftar till att ge kunskap och förståelse för äldres vitalparametrar samt hur vi identifierar akuta sjukdomar
Sömn inom äldreomsorg

SÖMN INOM ÄLDREOMSORG

Om den normala sömnen och hur hög ålder påverkar sömnen, vanliga sömnstörningar och omvårdnadsåtgärder.

Uppdragsutbildningar

Bensår

BENSÅR - TRYCKSÅR

Lär dig vilken vård som bidrar till att förebygga uppkomsten av sår samt förbättrad sårläkning. Få ökad kunskap om hur man kan arbeta för att upprätthålla god hygien, förhindra smittspridning
Demens fördjupning

DEMENSUTBILDNING FÖRDJUPNING

Demensutbildning fördjupning ger dig fördjupade kunskaper i hur man i vardagen kan bemöta, stödja, underlätta och aktivera den enskilde personen med demens.
Diabetes

DIABETES MELLITUS

Utbildningen ger dig kunskaper om sjukdomen och om de olika läkemedlen som man använder för att behandla sjukdomen.

Vanliga frågor och svar

KompetensUtvecklingsInstitutet

Kvalitet

Att leverera utbildning med hög kvalitet är både en självklarhet och en stolthet för oss. Vi är engagerade i kvalitets- och branschfrågor och verkar för att bidra till utbildningsbranschens utveckling.

Specialister

Vi är specialister och helt fokuserade på utveckling, kompetens och utbildning för dig som vill arbeta eller redan arbetar inom vård, omsorg, förskola, fritid- och friskvårdsverksamhet.

Kompetens som gör skillnad

Vi ger människor kompetens som gör skillnad för dem själva, den verksamhet de arbetar i och de barn, vuxna och äldre som de möter i sina yrkesroller inom vård, omsorg, förskola, fritid- och friskvårdsverksamhet.