YH-Flex Stödpedagog

Validering för yrkeshögskoleexamen

Har du mångårig yrkeserfarenhet och stor kunskap som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet? Vill du validera din yrkeserfarenhet för att kunna studera för en yrkeshögskoleexamen till Stödpedagog? Sök vår utbildning YH-flex Stödpedagog!

Ansökan till YH-Flex Stödpedagog är öppen!

För att kunna ansöka till YH-flex Stödpedagog arbetar du som stödassistent eller skötare och har omfattande yrkeskunskaper av arbete inom LSS-verksamhet som motsvarar en betydande del av utbildningen. Du läser på distans och halvfart så att du kan kombinera arbete med studier. Välkommen med din ansökan!

Studieform YH-Flex

YH-flex är en snabbare och mer flexibel väg till en YH-examen för dig som har yrkeskunskaper motsvarande en betydande del av en yrkeshögskoleutbildningen Stödpedagog. Du validerar och tillgodoräknar dig yrkeskompetens och kompletterar därefter med utbildning.

Utbildningens upplägg

Den första delen av utbildningen innebär att din reella kompetens (kunskaper, färdigheter och kompetenser) bedöms genom validering (kartläggning) som ett underlag för att tillgodoräkna dig betydande del av utbildningen. Den andra delen av utbildningen består av en individuellt anpassad kompletterande utbildning för att nå examen.

Distans

YH-flex Stödpedagog bedrivs på halvfart och distans med vissa schemalagda närträffar där den studerande ges tillfälle att omsätta kunskaper i nya sammanhang, att koppla samman teori och praktik samt att reflektera i grupp. Upplägget är anpassat för att underlätta för yrkesverksamma att kunna delta i undervisningen. Eftersom den största delen av utbildningen är webbaserad krävs datorvana. Du ska ha tillgång till en dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera.

Lärare

KUI har anställda lärare som ansvarar för den övergripande undervisningen, utöver det har vi inbjudna föreläsare från arbetsliv och forskning som bidrar med kunskap och fördjupning utifrån sitt område.

Infoblad om kursen

Ladda ned ett A4-papper med information om utbildningen, eller läs direkt online. Länken är delningsbar och alla länkar klickbara.

Snabba fakta

STATUS Stängd för ansökan

TYP YH Flex, Yrkeshögskola

ORT 10

YH-POÄNG Individuellt

STUDIEFORM Flex

STUDIETAKT Halvtid

FÖRKUNSKAPER Yrkeserfarenhet som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet

STUDIESTART Augusti 2022

Kostnadsfri

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan och få löpande information om kommande kursstarter, sista ansökningsdatum och andra evenemang kopplade till området Yrkeshögskola.