×
 

Anmäl intresse

Anmäl intresse så får du löpande information om kommande studiestarter, ansökningsdatum och andra evenemang kopplade till KUI yrkeshögskola. Du kan när som helst avsluta din prenumeration. Tänk på att detta ej är en ansökan!

Välj utbildning (du kan välja flera)

Genom att fylla i en intresseanmälan samtycker du till att få utskick om vald utbildning där vi informerar om utbildningen, viktiga datum och hur du ansöker. Vi kommer då att behandla ditt namn, e-postadress och mobilnummer med stöd av ditt samtycke fram tills att du återkallar samtycket, avregistrerar dig från våra utskick, eller på annat sätt invänder mot marknadsföringen.

När du skickar in en intresseanmälan samtycker du även till att vi använder informationen du angett i formuläret tillsammans med informationen du anger om du påbörjar en ansökan via YH-antagningen. Informationen vi använder från din ansökan är e-post, status och vald utbildning, syftet är att anpassa våra utskick så de blir mer relevanta för dig utifrån var i ansökningsprocessen du befinner dig.

Våra informationsutskick innehåller så kallade spårningspixlar, vilket är ett vanligt sätt för att se om utskicken blir öppnade av mottagarna. På ett liknande sätt kan vi även se om mottagarna klickar på länkarna samt vilka länkar de klickar på. Vi använder denna information främst för statistisk analys av våra utskick för att se hur vi kan förbättra utskicken så att de blir mer intressanta för mottagaren. Hanteringen av spårningspixlar sker med hjälp av Microsoft Dynamics och Edit News.

Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta info@kui.se eller genom att klicka på avregistreringslänken som finns i alla utskick. Återkallande av ditt samtycke påverkar inte lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Klicka här för att läsa mer om dina rättigheter och hur vi hanterar personuppgifter.

Vill du inte samtycka till ovan kan du istället maila oss yrkeshogskola@kui.se

 

 

Anmäl intresse / Håll dig uppdaterad

En intresseanmälan till yrkeshögskolan är inte bindande och du kan när som helst avprenumerera på mailutskicken du får till din inkorg. Gå helt enkelt längst ned i ett mail och klicka på "Avprenumerera". Att göra en intresseanmälan till yrkeshögskolan är INTE samma sak som att lämna in en ansökan. Att lämna intresse innebär att du meddelar oss på KUI att du är extra intresserad av en specifik utbildning, varpå vi skickar ut mail till den e-postadress du anger i formuläret. I mailen kan du läsa mer om utbildningen, hur du ansöker samt saker som är bra att veta inför studierna.

Ansöka till yrkeshögskola

Att ansöka till en utbildning eller kurs inom YH gör du via yh-antagning.se och du hittar ansökningslänkarna på respektive utbildningssida.

Här är de generella stegen du kan följa för att ansöka till en yrkesutbildning inom Komvux:

  1. Välj utbildning eller kurs: Först och främst måste du välja vilken utbildning eller kurs som du vill ansöka till. Se till att du har information om eventuella förkunskapskrav. Bläddra bland våra yh-utbildningar »
  2. Klicka på ansökningslänken: Du klickar på ansökningslänken för respektive utbildning för att komma till ansökningssidan.
  3. Registrera dig: Registrera dig i ansökningsportalen yh-antagning.se.
  4. Välj utbildning/kurs samt ort i ansökningsportalen: Nu väljer du utbildning/kurs samt vilken ort du vill ansöka till i ansökningsportalen.
  5. Ladda upp betyg och dokument: Nu måste du bifoga tidigare betyg, samt andra relevanta dokument för att styrka att du uppfyller de förkunskapskrav som utbildningen kräver.
  6. Skicka din ansökan: I sista steget skickar du in din ansökan och väntar på antagningsbesked som vanligtvis skickas ut några veckor innan studiestart.

Det är viktigt att noggrant följa anvisningarna och tidslinjen för ansökningsprocessen för att säkerställa att din ansökan behandlas korrekt. Om du har några frågor eller är osäker på något steg i processen, bör du inte tveka att kontakta oss för att få hjälp.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.