×
 

LSS och funktionsvariation

KUI erbjuder utbildning och kompetensutveckling på olika nivåer för dig som är nybörjare eller redan verkar inom områden som LSS-verksamhet, personlig assistans, hemsjukvård eller andra verksamheter där du arbetar med personer med funktionsnedsättningar. Våra utbildningar strävar efter att stärka din kompetens, fördjupa dina kunskaper och förnya din expertis. Vi utmärker oss genom att möta våra kunders behov med högsta kompetens och kvalitet.

Med kompetensutveckling och kunskap kan vi skapa en omsorgsfull och utvecklande miljö inom områden som LSS-verksamhet, personlig assistans, hemsjukvård eller andra verksamheter där du arbetar med personer med funktionsnedsättningar. Vi ser till att du får tillgång till den senaste kunskapen för att kunna anpassa dig till kontinuerliga förändringar. Vårt utbildningsutbud omfattar komvux, yrkeshögskola och företagsutbildningar inom vård och omsorg. Oavsett om du är ny inom området, vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller strävar efter att öka din kompetens, finns det utbildningar som passar dig.

Kompetensutveckling inom LSS och funktionsnedsättning

Under de senaste åren har levnadsvillkoren och hälsan för personer med funktionsnedsättningar genomgått en imponerande utveckling. Vårt samhälle blivit allt mer medveten om behoven och rättigheterna för personer med funktionsnedsättningar, vilket har bidragit till att öka tillgängligheten och inkluderingen i olika områden. Denna positiva utveckling har dock också ställt nya krav på LSS-verksamheterna att anpassa sig och förbättra sin kompetens för att möta de ökade behoven hos målgruppen.

I hjärtat av varje LSS-verksamhet finns personalens kunskaper, färdigheter och erfarenheter, vilka utgör grunden för att skapa en meningsfull och givande tillvaro för barn och vuxna med funktionshinder. Denna personal spelar en avgörande roll för att säkerställa att varje individ får den personcentrerade vård och omsorg som de förtjänar. Genom att ständigt utveckla och stärka personalens kompetens kan vi säkerställa att vi möter de specifika behoven hos varje individ på ett effektivt och empatiskt sätt.

Olika utbildningstyper

Inom LSS-verksamhet, personlig assistans etc. finns det många olika yrkesroller och titlar som man kan införskaffa sig. Ibland behöver man endast gå en enstaka kurs som fördjupar och utvecklar ens kunskap och ibland kan det behövas en längre utbildning. Vi på KUI har ett stort utbud av olika utbildningstyper för alla behov.

Företagsutbildning

Ibland finns behovet att inspireras på nytt och att få ta del av del allra senaste inom sin yrkesroll. För att matcha olika behov erbjuder vi olika utbildningstyper. Vilken passar dig och din arbetsplats?

Yrkeshögskola - YH

Arbetar du redan inom LSS och funktionsnedsättning men vill ta ett steg längre? Då är Yrkeshögskolan något för dig. Med hjälp av våra program och kurser kan du specialisera din kunskap och ta nästa steg inom yrket.

Komvux - Vuxenutbildning

För dig som vill starta ditt yrkesliv inom personlig assistans eller stödsektorn erbjuder vi olika utbildningar och kurser inom komvux. Du kan antingen gå en hel yrkesutbildning eller välja ut enstaka kurser. Vad passar dig bäst?

Vanliga frågor och svar

träd som växter ur en stam för att symbolisera utbildning för framtiden

UTBILDAR FÖR FRAMTIDEN

Med våra utbildningar får du en stark grund för din framtida karriär. Vi är dedikerade till att forma framtidens arbetskraft och ge dig de verktyg och kunskaper som krävs för att nå framgång i ditt yrkesliv. Din resa börjar här med oss på KUI.
Liten flicka kramar världen i symbol för att arbeta med människor

ARBETA MED MÄNNISKOR

Vi utbildar dig som vill arbeta med och för människor. Våra utbildningar är utformade för att inte bara förmedla tekniska färdigheter, utan även för att odla empati, kommunikation och förståelse. Om du delar vår passion, är KUI den perfekta vägen för att förverkliga din yrkesmässiga dröm och göra en positiv skillnad i människors liv.
Illustration av världens olika utbildningsfördelar för att symbolisera kompetens som gör skillnad i samhället

KOMPETENS SOM GÖR SKILLNAD

Vi är här för att stärka dig med de nödvändiga kompetenserna som kommer att forma ditt yrkesliv och ge dig möjligheten att göra en positiv inverkan i samhället. Vi är här för att hjälpa dig att förverkliga dina mål och drömmar. Din framtid och möjligheten att göra en meningsfull inverkan börjar här med oss.