×
 

Fritidshem

KUI erbjuder utbildning och kompetensutveckling på olika nivåer för dig som vill börja eller redan arbetar inom fritidshem eller annan pedagogisk verksamhet. Våra utbildningar skapar, breddar, fördjupar och förnyar din yrkeskompetens. Vår styrka är att med hög kompetens och kvalitet möta våra kunders behov.

Genom kompetensutveckling och kunskap kan vi bygga ett fritidshem med fokus på trivsel, kreativitet och mångsidig utveckling. Vi ser till att ni får den senaste kunskapen för att hålla jämna steg med utvecklingen. Vi erbjuder komvux, yrkeshögskola och företagsutbildningar inom barn och fritid för dig som arbetar inom området, för dig som vill utvecklas i din yrkesroll och för dig utan erfarenhet eller utbildning.

Kompetensutveckling inom fritidshem

Fritidshemmet är en central plats för barns fortsatta utveckling utanför skoltid. Det är här de får möjlighet att utforska sin kreativitet, utveckla sociala färdigheter och ta del av meningsfulla aktiviteter som berikar deras dagliga liv. För att skapa en givande och stimulerande upplevelse för barnen är det viktigt att både barn och personal trivs och arbetar aktivt med att skapa en positiv och främjande miljö.

Personalen på fritidshemmet spelar en avgörande roll i barnens fortsatta utveckling. De är inte bara där för att övervaka barnen; de är pedagogiska ledare som inspirerar och stödjer barnens lärande och tillväxt. För att kunna erbjuda en högkvalitativ miljö för barnen är det avgörande att personalen också känner sig motiverad och engagerad. Fortbildning och kontinuerligt lärande är därför avgörande för att säkerställa att personalen är rustad att möta de behov och utmaningar som fritidshemmet kan stå inför.

Olika utbildningstyper

Inom fritidshemmet finns det många olika yrkesroller och titlar som man kan införskaffa sig. Ibland behöver man endast gå en enstaka kurs som fördjupar och utvecklar ens kunskap och ibland kan det behövas en längre utbildning. Vi på KUI har ett stort utbud av olika utbildningstyper för alla behov.

Företagsutbildning

Ibland finns behovet att inspireras på nytt och att få ta del av del allra senaste inom sin yrkesroll. För att matcha olika behov erbjuder vi olika utbildningstyper. Vilken passar dig och din arbetsplats?

Yrkeshögskola - YH

Arbetar du redan inom fritidshem men vill ta ett steg längre? Då är Yrkeshögskolan något för dig. Med hjälp av våra program och kurser kan du specialisera din kunskap och ta nästa steg inom yrket.

Komvux - Vuxenutbildning

För dig som vill starta ditt yrkesliv inom fritidshem erbjuder vi olika utbildningar och kurser inom komvux. Du kan antingen gå en hel yrkesutbildning eller välja ut enstaka kurser. Vad passar dig bäst?

Vanliga frågor och svar

träd som växter ur en stam för att symbolisera utbildning för framtiden

UTBILDAR FÖR FRAMTIDEN

Med våra utbildningar får du en stark grund för din framtida karriär. Vi är dedikerade till att forma framtidens arbetskraft och ge dig de verktyg och kunskaper som krävs för att nå framgång i ditt yrkesliv. Din resa börjar här med oss på KUI.
Liten flicka kramar världen i symbol för att arbeta med människor

ARBETA MED MÄNNISKOR

Vi utbildar dig som vill arbeta med och för människor. Våra utbildningar är utformade för att inte bara förmedla tekniska färdigheter, utan även för att odla empati, kommunikation och förståelse. Om du delar vår passion, är KUI den perfekta vägen för att förverkliga din yrkesmässiga dröm och göra en positiv skillnad i människors liv.
Illustration av världens olika utbildningsfördelar för att symbolisera kompetens som gör skillnad i samhället

KOMPETENS SOM GÖR SKILLNAD

Vi är här för att stärka dig med de nödvändiga kompetenserna som kommer att forma ditt yrkesliv och ge dig möjligheten att göra en positiv inverkan i samhället. Vi är här för att hjälpa dig att förverkliga dina mål och drömmar. Din framtid och möjligheten att göra en meningsfull inverkan börjar här med oss.