Äldreomsorgslyftet

Yrkespaket för undersköterska, vårdbiträde eller specialistundersköterska

Äldreomsorgslyftet är en av regeringens satsningar inom vård och omsorg i spåren av covid-19. Lyftet ska ge förutsättningar att höja kompetensen för äldreomsorgens medarbetare genom utbildning på betald arbetstid till undersköterska, vårdbiträde eller specialistundersköterska.

Målgrupp

Utbildningarna på gymnasial nivå vänder sig till medarbetare som redan arbetar inom vården eller omsorgen men som inte har formell utbildning (betyg) som undersköterska eller vårdbiträde. Även personer helt utan utbildning som kommer in som nya i yrket.

Du som har en undersköterskeutbildning kan få specialistkompetens med våra utbildningar på yrkeshögskolenivå.

Upplägg på era villkor

Vi är flexibla och anpassar upplägg så att det passar just er verksamhet. Studierna kan exempelvis genomföras på distans med lektioner via digital teknik alternativt via lektioner på plats. Det går också utmärkt att kombinera digitala lektioner med lektioner på plats i lokal. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar just er verksamhet.

Vilka utbildningar ger rätt till stöd?

Våra yrkespaket består av kurser från vård- och omsorgsprogrammet enligt Skolverkets yrkespaket till Undersköterska 1500 poäng och Vårdbiträde 800 poäng.

Utbildningar inom ramen för yrkeshögskolan som har relevans för arbetet med vård och omsorg om äldre där den som redan har en undersköterskeutbildning kan få specialistkompetens består av Specialistundersköterska Multisjuka äldre på 200 Yh-poäng, samt YH-Flex Specialistundersköterska.

Utbildningar inom ramen för yrkeshögskolan som har relevans för arbetet med vård och omsorg om äldre där du som har arbetat minst ett år som undersköterska eller motsvarande består av Palliativ vård 30 Yh-poäng.

Validerande förhållningssätt

Vi kartlägger medarbetarens befintliga kunskaper och anpassar studieplanen därefter. Detta innebär att dina medarbetare inte behöver studera den hen redan kan, utbildningen individanpassas vilket leder till kortare studietid.

Betygsrätt

Kurserna som ingår i Yrkespaket till undersköterska är betygsgrundande och KUI har betygsrätt för utbildning motsvarande kommunal vuxenutbildning. För att få tillstånd att sätta betyg förutsätts hög kvalitet i genomförande och bedömning.

Lärare med yrkeserfarenhet inom vård och omsorg

På KUI arbetar engagerade och behöriga yrkeslärare med gedigen yrkeserfarenhet inom vård och omsorg.

Yrkessvenska webbutbildning

För medarbetare som har behov av ökade kunskaper i svenska språket erbjuder vi webbutbildning yrkessvenska.

Att söka utbildningsmedel genom Äldreomsorgslyftet

Här hittar du mer information om vilka som omfattas av Äldreomsorgslyftet och vi har även sammanställt de vanligaste frågorna och svaren. Läs mer »

Satsning på äldreomsorgslyftet

Intresseanmälan arbetsgivare

Vill du veta mer om hur KUI kan utbilda inom Äldreomsorgslyftet på er arbetsplats? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig

Det här formuläret är till för arbetsgivare som vill göra en förfrågan om utbildning för sina anställda inom ramen för äldreomsorgslyftet

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från våra skolor. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

KompetensUtvecklingsInstitutet i Sverige AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud på trygg.academedia.se/kontakt och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Kontakta oss direkt

Komvux / Vuxenutbildning

Marie Palmgren

VERKSAMHETSCHEF

Annika Sjödin

AFFÄRSOMRÅDESCHEF/REKTOR STOCKHOLM

Åsa Eriksson

AFFÄRSOMRÅDESCHEF SYD

Helena Krantz

AFFÄRSOMRÅDESCHEF/REKTOR NORR


Yrkeshögskola

Monica Gallon

AFFÄRSOMRÅDESCHEF YRKESHÖGSKOLA

Vanliga frågor och svar