×
 

Behovsanalys för uppdragsutbildning

En behovsanalys är ett sätt att ta reda på vad en verksamhet behöver innan man planerar en utbildning eller kurs. Genom att svara på följande frågor kan man se till att kursen planeras och genomförs på ett sätt som bäst möter verksamhetens mål och förväntningar:

  • Vad behöver er verksamhet just nu?
    Denna fråga syftar till att identifiera aktuella utmaningar och behov i verksamheten som utbildningen/kursen ska adressera.

  • Vad vill ni uppnå med kursen?
    Här kartläggs de specifika mål och resultat som verksamheten förväntar sig att kursen ska leda till.

  • Vilka yrkesgrupper inom organisationen ska vara med på kursen?
    Denna fråga hjälper till att fastställa vilka medarbetare som bör delta i kursen för att bäst möta verksamhetens behov.

  • Hur många medarbetare ska gå kursen?
    Genom att veta hur många som ska delta kan man planera kursens omfattning och resurser på ett effektivt sätt.

  • Är en kurslängd på 10–20 veckor bra för er?
    Detta avgör om den föreslagna kurslängden är lämplig med tanke på deltagarnas tillgänglighet och verksamhetens behov.

  • Föredrar ni kursen på plats eller på distans?
    Frågan undersöker om utbildningen bör ske fysiskt på plats eller om den kan genomföras digitalt, vilket kan påverka logistiken och tillgängligheten.

  • Hur ser er önskade tidsplan och schema ut för kursen?
    Här definieras önskade tidsramar och specifika tidpunkter för när kursen ska genomföras, vilket hjälper till med planeringen.

  • Hur skulle samarbetet med KUI se ut för att genomföra kursen?
    Denna fråga handlar om att klargöra förväntningarna på hur samarbetet med oss som utbildningsleverantör ska fungera för att säkerställa ett smidigt genomförande.

  • Hur planerar ni att hantera arbetstid och arbetsbelastning för dem som går kursen?
    Här diskuteras hur deltagarnas arbetsuppgifter och arbetsbelastning ska hanteras under kursens gång för att undvika överbelastning.

  • Har ni tänkt mäta vad kursen ger för resultat för verksamheten?
    Denna fråga syftar till att fastställa om och hur verksamheten planerar att utvärdera effekterna av kursen på lång sikt, för att säkerställa att målen uppnås.

Våra program och kurser

YH-program

Ett yrkeshögskoleprogram (YH-program) är en praktiskt inriktad utbildning som kombinerar teori med praktik och är utformad i nära samarbete med arbetslivet. YH-program syftar till att förse de studerande med den kompetens och de färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden. Programmen inkluderar praktikperioder där de studerande får möjlighet att arbeta direkt inom sitt framtida yrkesområde. Efter avslutad utbildning får de studerande en yrkeshögskoleexamen.

YH-kurser

Korta YH-kurser är intensiva, ämnesinriktade utbildningar som ger specifika kunskaper och färdigheter på kort tid. De är utformade i samarbete med arbetslivet för att möta aktuella behov på arbetsmarknaden och riktar sig till personer som redan är yrkesverksamma och vill vidareutbilda sig eller byta karriär. Efter avslutad kurs får de studerande ett intyg eller certifikat som visar på deras nya kompetens.

Fristående kurser inom program

Fristående kurser inom ett YH-program är enskilda kurser som erbjuds separat från de längre YH-programmen. Dessa kurser fokuserar på specifika ämnen eller färdigheter. De är utformade i samarbete med arbetslivet för att möta aktuella behov på arbetsmarknaden och passar personer som vill vidareutbilda sig inom ett specifikt område utan att genomgå ett helt program. Efter avslutad kurs får de studerande betyg i kursen.

Vad har ni för behov på er verksamhet?

Genom att svara på följande frågor kan man se till att kursen planeras och genomförs på ett sätt som bäst möter verksamhetens mål och förväntningar. Kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar: 08-522 506 80, yrkeshogskola@kui.se

Alla utbildningar och kurser går att anpassa efter era behov, så länge de motsvarar ordinarie kursplaner.
– YH-program: 2- åriga program
– YH-kurs: Korta kurser på 10-20 veckor.
– Kurs inom program: Fristående kurser ur de 2-åriga programmen.

Välj kurser/program

Kunduppgifter

Behovsanalys

Kompetens som stärker hela verksamheten​

Våra utbildningar ger medarbetare och arbetsplatser den kompetens som behövs för att utvecklas och skapa en starkare verksamhet.
Händer som varsamt justerar medicinsk utrustning, med fokus på samarbete och omsorg. Den varma belysningen och närbilden förmedlar mänsklig närhet och vård. Bilden symboliserar tillit och stöd, där varje rörelse visar noggrannhet och respekt för patientens behov. En intim skildring av vård i praktiken.

Rätt kompetens för en starkare framtid​

Våra utbildningar ger er rätt kompetens genom branschanpassat innehåll, erfarna lärare och praktiska verktyg som stärker verksamheten idag och inför framtiden.
En leende kvinna står självsäkert i ett modernt kontor, omgiven av kollegor som arbetar vid sina skrivbord i bakgrunden. Hennes professionella utstrålning och miljön signalerar företagsutbildning, där kompetensutveckling och arbetsplatsens samarbete betonas för att främja både individuell och organisatorisk tillväxt.

Flexibla utbildningskoncept efter behov​

Våra flexibla utbildningskoncept anpassas efter era behov, så att ni kan utvecklas på ett sätt som passar er verksamhet.