En behovsanalys är ett sätt att ta reda på vad en verksamhet behöver innan man planerar en utbildning eller kurs. Genom att svara på följande frågor kan man se till att kursen planeras och genomförs på ett sätt som bäst möter verksamhetens mål och förväntningar:
Ett yrkeshögskoleprogram (YH-program) är en praktiskt inriktad utbildning som kombinerar teori med praktik och är utformad i nära samarbete med arbetslivet. YH-program syftar till att förse de studerande med den kompetens och de färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden. Programmen inkluderar praktikperioder där de studerande får möjlighet att arbeta direkt inom sitt framtida yrkesområde. Efter avslutad utbildning får de studerande en yrkeshögskoleexamen.
Korta YH-kurser är intensiva, ämnesinriktade utbildningar som ger specifika kunskaper och färdigheter på kort tid. De är utformade i samarbete med arbetslivet för att möta aktuella behov på arbetsmarknaden och riktar sig till personer som redan är yrkesverksamma och vill vidareutbilda sig eller byta karriär. Efter avslutad kurs får de studerande ett intyg eller certifikat som visar på deras nya kompetens.
Fristående kurser inom ett YH-program är enskilda kurser som erbjuds separat från de längre YH-programmen. Dessa kurser fokuserar på specifika ämnen eller färdigheter. De är utformade i samarbete med arbetslivet för att möta aktuella behov på arbetsmarknaden och passar personer som vill vidareutbilda sig inom ett specifikt område utan att genomgå ett helt program. Efter avslutad kurs får de studerande betyg i kursen.
Genom att svara på följande frågor kan man se till att kursen planeras och genomförs på ett sätt som bäst möter verksamhetens mål och förväntningar. Kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar: 08-522 506 80, yrkeshogskola@kui.se
Alla utbildningar och kurser går att anpassa efter era behov, så länge de motsvarar ordinarie kursplaner.
– YH-program: 2- åriga program
– YH-kurs: Korta kurser på 10-20 veckor.
– Kurs inom program: Fristående kurser ur de 2-åriga programmen.