×
 

Yrkeshögskola inom LSS och funktionsvariation

För dig som redan är yrkesaktiv inom LSS eller personlig assistans och strävar efter att utöka din kompetens, erbjuder vi en väg framåt genom yrkeshögskolan. Våra utbildningar är anpassade för att tillgodose de unika behoven och intressena hos branscherna inom fälten. Oavsett om du siktar på att fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt område eller följa ett längre program som leder till titeln Stödpedagog, så har vi alternativen som kan hjälpa dig att ta nästa steg i din professionella utveckling. Utforska vårt utbud av vidareutbildningar genom yrkeshögskolan och ge din karriär en välbehövlig boost!

Yrkeshögskola är eftergymnasial utbildning som fokuserar på att ge de studerande praktiska färdigheter och kunskaper inom valt yrkesområde. Utbildningarna förbereder för arbetslivet genom att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Efter avslutad utbildning har studenterna oftast goda möjligheter att få anställning inom sitt valda yrkesområde, eftersom utbildningarna är utformade för att möta de aktuella behoven på arbetsmarknaden.

Yrkeshögskola inom LSS på distans

Är du intresserad av att utforska möjligheterna till utbildning inom LSS via yrkeshögskolan? Våra tvååriga program erbjuds på halvfart och på distans med enstaka närträffar, vilket ger dig flexibilitet att studera samtidigt som du kan fortsätta arbeta. Du har chansen att utbilda dig till Stödpedagog inom funktionshinderområdet. Våra korta och intensiva kurser går helt på distans, med en studietid på mellan 10 till 20 veckor. Varje kurs är skräddarsydd för att ge dig konkreta verktyg och kompetenser som är direkt tillämpliga inom LSS-verksamheten. Utforska en spännande väg mot att bli en kvalificerad yrkesutövare inom LSS med våra utbildningar. Hitta frågor och svar om yrkeshögskola »

Ansök till Yrkeshögskola

Du ansöker till YH enkelt via utbildningssidan. Där finns en knapp som leder dig till ansökan där du gör din YH antagning. Du kommer behöva göra ett konto på yh-antagning.se. Läs allt om ansökan till YH här.

Förkunskaper inom LSS eller personlig assistans

För att bli antagen till en utbildning inom yrkeshögskolan krävs vissa förkunskaper och behörigheter. Dessa ser du mer specifikt på varje utbildningssida. Gemensamt för alla studier är att du måste uppfylla de Grundläggande behörigheterna för YH.

För att ansöka till våra kurser krävs alltid minst 1 års arbetslivserfarenhet inom det område som är kopplat till utbildningen/kursen. I detta fall är det erfarenhet inom arbete med funktionshinder/funktionsnedsättning. Information om vilka särskilda förkunskaper som krävs till varje utbildning finns under respektive utbildningssida. Hitta utbildning »

Kvaliteten kontrolleras

Varje yrkesutbildning måste ha tillstånd från Myndigheten för yrkeshögskolan, som även gör tillsyn och granskar utbildningarnas kvalitet.

Aktuell och efterfrågad utbildning

Med fokus på att möta branschens aktuella behov strävar vi efter att erbjuda kurser och program som ger relevant och användbar kunskap. Våra utbildningar är anpassade för att svara på dagens krav och förbereda individer för framgångsrika karriärer inom sina respektive områden.

Ta nästa steg i karriären

Med våra program och kurser skapar vi möjligheter för yrkesutveckling och personlig tillväxt. Oavsett om du strävar efter att förbättra dina befintliga färdigheter eller utforska nya områden, erbjuder vårt utbud den nödvändiga kunskapen och stödet för att hjälpa dig nå nya höjder. Låt din karriärresa börja här!

Anpassad studieform för yrkesverksamma

Vi förstår vikten av att balansera yrkesliv och lärande. Därför erbjuder vi en studieform som är anpassad för yrkesverksamma. Vårt flexibla upplägg möjliggör att du kan kombinera arbete med studier, vilket gör det enklare för dig att ta nästa steg i din karriär. Vi strävar efter att skapa en meningsfull och anpassad utbildningsupplevelse.