Yrkeshögskola är eftergymnasial utbildning som fokuserar på att ge de studerande praktiska färdigheter och kunskaper inom valt yrkesområde. Utbildningarna förbereder för arbetslivet genom att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Efter avslutad utbildning har studenterna oftast goda möjligheter att få anställning inom sitt valda yrkesområde, eftersom utbildningarna är utformade för att möta de aktuella behoven på arbetsmarknaden.
Är du intresserad av att utforska möjligheterna till utbildning inom LSS via yrkeshögskolan? Våra tvååriga program erbjuds på halvfart och på distans med enstaka närträffar, vilket ger dig flexibilitet att studera samtidigt som du kan fortsätta arbeta. Du har chansen att utbilda dig till Stödpedagog inom funktionshinderområdet. Våra korta och intensiva kurser går helt på distans, med en studietid på mellan 10 till 20 veckor. Varje kurs är skräddarsydd för att ge dig konkreta verktyg och kompetenser som är direkt tillämpliga inom LSS-verksamheten. Utforska en spännande väg mot att bli en kvalificerad yrkesutövare inom LSS med våra utbildningar. Hitta frågor och svar om yrkeshögskola »
Du ansöker till YH enkelt via utbildningssidan. Där finns en knapp som leder dig till ansökan där du gör din YH antagning. Du kommer behöva göra ett konto på yh-antagning.se. Läs allt om ansökan till YH här.
För att bli antagen till en utbildning inom yrkeshögskolan krävs vissa förkunskaper och behörigheter. Dessa ser du mer specifikt på varje utbildningssida. Gemensamt för alla studier är att du måste uppfylla de Grundläggande behörigheterna för YH.
För att ansöka till våra kurser krävs alltid minst 1 års arbetslivserfarenhet inom det område som är kopplat till utbildningen/kursen. I detta fall är det erfarenhet inom arbete med funktionshinder/funktionsnedsättning. Information om vilka särskilda förkunskaper som krävs till varje utbildning finns under respektive utbildningssida. Hitta utbildning »
Varje yrkesutbildning måste ha tillstånd från Myndigheten för yrkeshögskolan, som även gör tillsyn och granskar utbildningarnas kvalitet.