×
 

Komvux inom LSS och funktionsvariation

Om du är intresserad av att påbörja din yrkesbana inom LSS-verksamheten eller andra områden som involverar vård och omsorg för personer med funktionsnedsättningar, finns det flera alternativ att utforska genom komvux. Vi erbjuder en mångfald av utbildningsvägar som kan skräddarsys efter dina specifika behov. Våra yrkesutbildningar är utformade för att ge dig en gedigen grund och praktiska färdigheter som du behöver för att snabbt kunna integreras i arbetslivet. Alternativt kan du välja att kombinera olika kurser för att skräddarsy din utbildning och fokusera på de områden som intresserar dig mest.

Vi förstår att varje individ har unika mål och tidsramar, och vårt mål är att stödja dig på din väg mot en framgångsrik karriär inom LSS-verksamheten. Oavsett om du är helt ny inom området eller redan har viss erfarenhet, finns det utbildningsmöjligheter som passar dig. Vi på KUI är här för att hjälpa dig att ta det första steget mot din framtida karriär inom LSS-verksamheten. Kom och utforska möjligheterna tillsammans med oss!"

Komvux yrkesutbildning inom LSS och funktionsvariation

KUI erbjuder ett brett utbud av yrkesutbildningar och kurser inom vård och omsorg. För de som inte är bekanta med begreppet, innebär komvux vuxenutbildning på gymnasial nivå, inklusive yrkesutbildningar, som erbjuds för att ge vuxna möjlighet att studera. Yrkesutbildningar fokuserar på att förse deltagarna med praktiska färdigheter och kunskaper inom specifika yrkesområden för att förbereda dem för arbete inom den valda branschen.

Vi anpassar vår undervisning efter varje elev och deras unika förutsättningar, vilket innebär att studieformen kan variera beroende på din hemkommun. Oavsett om det är klassrumsundervisning, distansstudier eller lärlingsplats du föredrar, kan du hitta den lämpliga studieformen för dig genom att utforska våra avtalskommuner. Vårt mål är att göra studierna så tillgängliga och flexibla som möjligt inom ramen för våra samarbetsavtal.

Vi är fast övertygade om att lärande ska vara både berikande och roligt. Det ska ge dig de kunskaper och färdigheter som behövs för att forma en framtid eller förbättra din befintliga kompetens. Varje elevs resa hos oss är unik, och vi finns här för att stödja dig på vägen mot dina mål och drömmar.

Validering inom vård och omsorg

Du som redan har yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom LSS-verksamhet, personlig assistans eller liknande kan validera din kompetens. Det ger dig möjlighet att förkorta din studietid och snabbare få formell kompetens inom ditt yrkesområde. Läs mer »

Omställningsstudiestöd

Du har väl inte missat omställningsstudiestödet? Stödet är CSN:s nya generösa studiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Omställningsstudiestödet vänder sig till dig som är redo för en ny utmaning inom yrket eller för dig som vill skaffa dig en formell yrkesutbildning eller helt byta bransch. Är det din tur att yrkesväxla? Läs mer här »

Kostnadsfria och CSN-berättigade

Alla KUIs utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer »

Din väg till ett meningsfullt yrkesliv

Vi erbjuder yrkesutbildningar som rustar dig för framgång inom växande och viktiga samhällsområden. Genom både teoretisk och praktisk kompetensutveckling ger vi dig de verktyg du behöver för att utmärka dig på arbetsmarknaden. Gör din passion till din yrkesbana med KUI!

Arbeta med människor

Öppna möjligheten till givande arbete med människor. Vi tror på att skapa en meningsfull och positiv inverkan i samhället genom att matcha passionerade och utbildade individer med möjligheter inom växande samhällsområden. Ta steget mot en givande framtid!

Möjligheter för alla åldrar - alltid

Ålder är ingen begränsning; komvux öppnar dörrar för elever i alla åldrar och skapar en inkluderande miljö där erfarenhet och ny kunskap möts i en givande gemenskap. Komvux – där ålder aldrig hindrar din väg mot lärande och yrkesframgång.