Våra yrkeshögskoleutbildningar inom äldreomsorg är skapade för att möta de krav och behov som finns i dagens vård- och omsorgssektor. Oavsett om du vill fördjupa din kunskap genom ett tvåårigt program eller snabbt utveckla specifika färdigheter med en kortare kurs, erbjuder vi flexibla utbildningar som passar ditt schema. Att studera på 50% och distans ger dig friheten att fortsätta arbeta medan du vidareutbildar dig, och varje kurs är noggrant utformad för att säkerställa att du får praktiska och teoretiska kunskaper som direkt kan tillämpas i din yrkesroll. Med våra utbildningar blir du rustad att ta dig an nya utmaningar och göra en verklig skillnad i äldreomsorgen.
För att se hela vårt kursutbud KLICKA HÄR
Är du intresserad av att vidareutbilda dig inom äldreomsorg genom yrkeshögskolan? Vi erbjuder både tvååriga program för att bli specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre, samt kortare kurser som kan avklaras helt på distans, med en varaktighet på mellan 10 till 16 veckor. Du kan välja mellan en rad ämnen som inkluderar psykisk ohälsa hos äldre, vårdhygien och vårdrelaterade infektioner, implementering av välfärdsteknik och palliativ vård. Varje kurs är utformad för att ge dig praktiska verktyg och kompetenser som är direkt tillämpliga inom äldreomsorg. Upptäck en spännande väg mot att bli en ännu mer kvalificerad yrkesutövare inom äldreomsorgens viktiga arbete med våra yrkeshögskolekurser. Hitta frågor och svar om yrkeshögskola »
Du ansöker till YH enkelt via utbildningssidan. Där finns en knapp som leder dig till ansökan där du gör din YH antagning. Du kommer behöva göra ett konto på yh-antagning.se. Läs allt om ansökan till YH här.
För att bli antagen till en utbildning inom yrkeshögskolan krävs vissa förkunskaper och behörigheter. Dessa ser du mer specifikt på varje utbildningssida. Gemensamt för alla studier är att du måste uppfylla de Grundläggande behörigheterna för YH.
För att ansöka till våra kurser krävs alltid minst 1 års arbetslivserfarenhet inom det område som är kopplat till utbildningen/kursen. I detta fall är det erfarenhet inom arbete med äldreomsorg/som undersköterska. Information om vilka särskilda förkunskaper som krävs till varje utbildning finns under respektive utbildningssida. Hitta utbildning »
Varje yrkesutbildning måste ha tillstånd från Myndigheten för yrkeshögskolan, som även gör tillsyn och granskar utbildningarnas kvalitet.