Undersköterska utbildning

Gymnasial yrkesutbildning inom vård och omsorg

Att utbilda sig till undersköterska kan vara ett bra val om du vill jobba inom vård- och omsorgssektorn och samtidigt bidra till att minska bristen på utbildade undersköterskor. Behovet av arbetskraft inom yrket förväntas vara stort under de närmaste åren, och du har goda möjligheter till jobb efter avslutad utbildning.

Undersköterska utbildning ger dig kompetens att arbeta som exempelvis undersköterska inom äldreomsorg, undersköterska inom hälso- och sjukvård, skötare inom psykiatrisk vård, personlig assistent, boendestödjare, stödassistent. Andra yrkestitlar kan exempelvis vara vårdare inom funktionsvariation, arbetshandledare, stödbiträde, omsorgsassistent, habiliteringsassistent, habiliteringspersonal, ledsagare).

Du kan börja undersköterskeutbildningen utan tidigare erfarenhet inom vård och omsorg, eller om du redan har viss kompetens inom yrket. Utbildningen ger en bred grund för vidareutbildning.

Om undersköterska utbildning

Som undersköterska arbetar du med människor som på olika sätt behöver hjälp och stöd.

Undersköterska utbildning ger dig kunskaper om bland annat människokroppen, levnadsvanor, hälsofrämjande arbete, medicinskt omhändertagande, vård och omsorg vid olika sjukdomstillstånd, psykiska sjukdomar, olika funktionsnedsättningar samt äldres hälsa och livskvalitet.

Under vår undersköterskeutbildning lär du dig att utföra vård- och omsorgsarbete, använda medicinteknisk utrustning, dokumentera och kommunicera med brukare, närstående och personal.

Behovet av arbetskraft inom yrket förväntas vara stort under de närmaste åren, och du har goda möjligheter till jobb efter avslutad utbildning. Redan under utbildningen får du praktisera dina teoretiska kunskaper på en arbetsplats under din obligatoriska APL/Praktik.

Du ansöker till utbildningen via vuxenutbildningen i din hemkommun. Kom ihåg att du måste bifoga tidigare betyg i din ansökan för att kunna bli antagen. Antagning sköts av vuxenutbildningen i din hemkommun.

Anmäl intresse

Vill du få information om utbildningen direkt i din inkorg? Klicka här för att anmäla intresse!

Studieform

Studieform kan variera beroende på din hemkommun. Välj din kommun överst på sidan för att se vad som gäller för just dig.

Digital lärplattform

Oavsett vilken studieform du väljer använder du vår lärplattform Omniway. Där har du, dygnet runt, tillgång till kursmaterial, inlämningsuppgifter och möjlighet att kommunicera med dina lärare.

  • "Lärplattformen har hjälpt mig att hålla koll på min veckoplanering" - Elev
  • "Lärplattformen har varit ovärderlig för mig eftersom jag kan gå tillbaka och repetera det jag behöver och få tillgång till material när som helst." - Elev
  • "Via lärplattformen kan jag få feedback på mina uppgifter och se hur jag presterar." - Elev

APL/Praktik ingår i undersköterskeutbildning

Under din APL får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Under din praktik följer du din handledares schema. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Läs mer om APL »

  • "Praktiken har gett mig möjlighet att tillämpa mina teoretiska kunskaper i praktiken." - Elev
  • "Praktiken har gett mig möjlighet att träffa och lära känna människor inom vården." - Elev
  • "Praktiken har gett mig en ovärderlig erfarenhet och självförtroende inför min framtida karriär som undersköterska." - Elev

Undersköterska utbildning är Certifierat Vård- och omsorgscollege

KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) är certifierade via Vård- och omsorgscollege vilket innebär att vår undersköterskeutbildning är certifierad och kvalitetssäkrad. Elever får efter avslutade studier ett diplom som visar att de har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Diplomet är en merit när eleven söker arbete. För diplom från Vård- och omsorgscollege ska eleven ha minst betyget E i samtliga kurser. Läs mer om VO-college

Att få arbete efter undersköterska utbildning

Undersköterskor är ett bristyrke i Sverige och det finns en hög efterfrågan på utbildade undersköterskor inom vård- och omsorgssektorn. Den ökade efterfrågan beror bland annat på att antalet äldre har ökat, vilket har lett till ett växande vårdbehov. Det har dessutom under lång tid utbildats för få undersköterskor.

Detta innebär att det finns goda möjligheter till arbete efter avslutad utbildning.

Eftersom undersköterskor har en central roll inom vården och omsorgen är det viktigt att se till att det finns tillräckligt med utbildade undersköterskor på arbetsmarknaden. För att motverka bristen på undersköterskor har regeringen vidtagit flera åtgärder, såsom att satsa på utbildning och att öka lönenivåerna inom yrket.

Var kan jag arbeta som undersköterska?

Undersköterskor kan arbeta inom olika områden, exempelvis inom äldreomsorg och hemtjänst, funktionsnedsättningsområdet samt hälso- och sjukvård. Vanliga arbetsplatser är i hemsjukvården, på sjukhus och äldreboenden. De största arbetsgivarna är kommuner och landsting, men privata arbetsgivare blir allt vanligare. Läs mer om yrken »

Engagerade lärare

På KUI möter du engagerade lärare med både pedagogisk kompetens och yrkeserfarenhet inom vård- och omsorgsarbete.

  • "Jag har blivit stöttad och hjälpt av läraren när jag har behövt det." - Elev
  • "Jag tycker att lärarna har varit helt fantastiska." - Elev
  • "Lärarna tar sig verkligen tid och försöker få oss elever att förstå." - Elev

Undersköterskeutbildning och studiemedel

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Läs mer om studiemedel från CSN och hur du ansöker här »

Undersköterska - Skyddad yrkestitel från 1 juli 2023

Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att ansöka om ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Om du är tillsvidareanställd som undersköterska, när de nya reglerna börjar gälla den 1 juli 2023, får du fortsätta att använda titeln till och med den 30 juni 2033 utan bevis. Just nu pågår förberedelser hos Socialstyrelsen för att ta fram regler om krav för att få ett bevis. Läs mer på Socialstyrelsen ››

Validering

Har du yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om validering »

Lokal information

Här kan du läsa den lokala information om vad som gäller för utbildningen i just din kommun. Kommuner kan erbjuda olika poängplaner, studieformer, ansökningsperioder etc.

Individuellt anpassade studier

Individuellt anpassade studier (IAS) innebär att du studerar i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på plats på Västerås Utbildningscenter. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt.

Du kan välja mellan: 

  • Lärarledd undervisning i grupp på Västerås Utbildningscenter (klassrum).
  • Egna studier samt öppen studieverkstad på Västerås Utbildningscenter för extra stöd av lärare (flexibla studier).
  • Egna studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserad lärplattform (distans).

 

Lärling

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på Västerås Utbildningscenter. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform. Läs mer om Lärlingsutbildningen »

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Flexibla studier

Med flexibla studier har du individuellt anpassade studier (IAS) med en individuell studieplan. Du studerar i 100% studietakt med lärarstöd och handledning som passar dig. Delta i våra flexibla klassrum med öppen studieverkstad samt i olika lektioner och föreläsningar. Obligatoriska teoretiska och praktiska moment sker i skolans lokaler.

Vi erbjuder alltså en variation av:

  • Lärarledd undervisning i grupp på skolan
  • Studier samt öppen studieverkstad/flexibelt klassrum i skolan med stöd av lärare
  • Studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserade lärplattform
  • Arbetsplatsförlagt lärande – APL

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Botkyrka

(Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba)
  • Från Alby eller Fittja: Tunnelbanan till Hornstull och därefter Buss 77 (mot Karolinska sjukhuset) eller Blåbuss 4 (mot Radiohuset) till Fridhemsplan, resväg ca 40-43 min.
  • Från Hallunda: Buss 151 direkt till Fridhemsplan, resväg ca 43 min alternativt Tunnelbanan till Liljeholmen och därefter Buss 77 (mot Karolinska sjukhuset) till Fridhemsplan, resväg ca 42-44 min.
  • Från Tullinge eller Tumba: Pendeltåg till Stockholm City och därefter Tunnelbanans blå linje till Fridhemsplan, resväg ca 32-36 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Danderyd

Från Danderyds sjukhus kan du ta tunnelbanans röda linje till T-centralen + tunnelbanans blåa eller gröna linje till Fridhemsplan. Restid ca 22-25 minuter.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Ekerö

Från Ekerö centrum kan du ta buss 303 eller 317 till Brommaplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 33-40 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Att studera på distans

När du studerar på distans hos oss använder du vår välutvecklade webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. I lärplattformen följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

Du erbjuds att delta på öppna föreläsningar på plats eller digitalt. Varje vecka har vi öppet klassrum där du kan få handledning av lärare, plugga självständigt, träffa klasskamrater eller låna dator på plats.

Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på KUI Eskilstuna utbildningscenter.

Interaktiv kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i de flesta kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du APL-perioder i kurserna

  1. Omvårdnad 1
  2. Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2
  3. Hälso- och sjukvård 2

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Fristående komvuxkurser

Vill du fördjupa eller bredda din yrkeskompetens?

Vi erbjuder drygt 50 fristående kurser på distans inom barn och fritid samt vård och omsorg. Kurserna är kostnadsfria och CSN-berättigade. Du ansöker via Komvux i Eskilstuna kommun. Läs mer om ansökan här »

Studiestart var femte vecka från 24 juli 2023. Slutexamination sker på plats på Eskilstuna utbildningscenter.

Här hittar du samtliga kurser vi erbjuder »

Flexibla distansstudier

I januari 2023 lanserade KUI Linköping en helt ny studieform som ska underlätta för elever som vill kombinera sina studier med både arbete och privatliv. Studieformen kallas för distansstudier men ger dig möjlighet till mycket mer än så. Detta innebär att du i första hand studerar via vår lärplattform Omniway. Utöver det har du även tillgång till:

  • Föreläsningar på plats i skolan.
  • Webbinarium via Microsoft Teams.
  • Öppna handledartillfällen både fysiskt och digitalt.
  • Fasta telefon- och chattider med dina lärare i lärplattformen varje vecka.

Med detta nya flexibla studiesätt kommer du ha mer kontroll över din vardag och hur just du vill studera. Vill du enbart delta på digitala föreläsningar? Eller vill du kombinera det digitala med några föreläsningar på skolan? Behöver du lite extra hjälp i dina studier? Perfekt, oavsett vem du är och hur du gillar att studera kommer du att trivas hos KUI Linköping eftersom vi erbjuder något för alla.

OBS. Alla examinationer och praktiska uppgifter kommer som tidigare att genomföras på skolan.

Läs mer om studieformen »

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Individuellt anpassade studier

Individuellt anpassade studier (IAS) innebär att du studerar i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på plats på Västerås Utbildningscenter. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt.

Du kan välja mellan: 

  • Lärarledd undervisning i grupp på Västerås Utbildningscenter (klassrum)
  • Egna studier samt öppen studieverkstad på Västerås Utbildningscenter för extra stöd av lärare (flexibla studier)
  • Egna studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserad lärplattform (distans)

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande och godkända betyg i Matematik upp till årskurs 9.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Distansstudier

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform och får handledning av våra lärare digitalt. I vår plattform har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på Björkhagasskolan i Hofors.

Interaktiv kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i de flesta kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

APL (praktik)

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under din praktik följer du din handledares schema vilket kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Praktiken är en naturlig del av din utbildning och ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Huddinge

(Flemingsberg, Trångsund, Skogås, Stuvsta, Fullersta, Vårby, Länna, Kungens kurva)
  • Huddinge, Flemingsberg, Trångsund, Skogås, Stuvsta, Fullersta: Pendeltåg till T-centralen + Tunnelbanans gröna eller blåa linje till Fridhemsplan, restid ca 25-29 min.
  • Vårby: Tunnelbana till Hornstull + Blåbuss 4 till Fridhemsplan, restid ca 37 min.
  • Länna: Buss 830 till Skogås + Pendeltåg till T-centralen + Tunnelbanans gröna eller blåa linje till Fridhemsplan, resväg ca 45 min.
  • Kungens kurva: Buss 748 till Liljeholmen + Buss 77 till Fridhemsplan, resväg ca 36 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Håbo (Bålsta)

Från Bålsta station tar du pendeltåg till Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan. Restid ca 45 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Järfälla (Jakobsberg)

Från Jakobsberg centrum: Pendeltåg till Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 26 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Individuellt anpassade studier

Individuellt anpassade studier (IAS) innebär att du studerar i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på plats på Västerås Utbildningscenter. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt.

Du kan välja mellan: 

  • Lärarledd undervisning i grupp på Västerås Utbildningscenter (klassrum).
  • Egna studier samt öppen studieverkstad på Västerås Utbildningscenter för extra stöd av lärare (flexibla studier).
  • Egna studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserad lärplattform (distans).

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Individuellt anpassade studier

Individuellt anpassade studier (IAS) innebär att du studerar i din egen studietakt med lärarstöd som passar dig. För vissa obligatoriska övningar träffar du lärare på plats på Västerås Utbildningscenter. Kursstarten är gemensam men kursslutet kan bli individuellt.

Du kan välja mellan: 

  • Lärarledd undervisning i grupp på Västerås Utbildningscenter (klassrum).
  • Egna studier samt öppen studieverkstad på Västerås Utbildningscenter för extra stöd av lärare (flexibla studier).
  • Egna studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserad lärplattform (distans).

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Lidingö

Från Lidingö centrum: Buss 201, 204, 205 till Ropsten + Tunnelbanans röda linje till T-centralen + Tunnelbanans blåa eller gröna linje till Fridhemsplan, resväg ca 32-34 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Distans

I januari 2023 lanserar KUI Linköping en helt ny studieform som ska underlätta för elever som vill kombinera sina studier med både arbete och privatliv. Studieformen kallas för distansstudier men ger dig möjlighet till mycket mer än så. Detta innebär att du i första hand studerar via vår lärplattform Omniway. Utöver det har du även tillgång till:

  • Föreläsningar på plats i skolan.
  • Webbinarium via Microsoft Teams.
  • Öppna handledartillfällen både fysiskt och digitalt.
  • Fasta telefon- och chattider med dina lärare i lärplattformen varje vecka.

Med detta nya flexibla studiesätt kommer du ha mer kontroll över din vardag och hur just du vill studera. Vill du enbart delta på digitala föreläsningar? Eller vill du kombinera det digitala med några föreläsningar på skolan? Behöver du lite extra hjälp i dina studier? Perfekt, oavsett vem du är och hur du gillar att studera kommer du att trivas hos KUI Linköping eftersom vi erbjuder något för alla.

OBS. Alla examinationer och praktiska uppgifter kommer som tidigare att genomföras på skolan.

Läs mer om studieformen »

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

Distansstudier

Du studerar på egen hand i en webbaserade lärplattform. Obligatoriska praktiska övningar och examinationer i kurserna genomförs på plats på Växjö utbildningscenter. Du kan kombinera arbete och studier.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

Distans

I januari 2023 lanserar KUI Linköping en helt ny studieform som ska underlätta för elever som vill kombinera sina studier med både arbete och privatliv. Studieformen kallas för distansstudier men ger dig möjlighet till mycket mer än så. Detta innebär att du i första hand studerar via vår lärplattform Omniway. Utöver det har du även tillgång till:

  • Föreläsningar på plats i skolan.
  • Webbinarium via Microsoft Teams.
  • Öppna handledartillfällen både fysiskt och digitalt.
  • Fasta telefon- och chattider med dina lärare i lärplattformen varje vecka.

Med detta nya flexibla studiesätt kommer du ha mer kontroll över din vardag och hur just du vill studera. Vill du enbart delta på digitala föreläsningar? Eller vill du kombinera det digitala med några föreläsningar på skolan? Behöver du lite extra hjälp i dina studier? Perfekt, oavsett vem du är och hur du gillar att studera kommer du att trivas hos KUI Linköping eftersom vi erbjuder något för alla.

OBS. Alla examinationer och praktiska uppgifter kommer som tidigare att genomföras på skolan.

Läs mer om studieformen »

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

 

Metodrum för praktiska övningar

Praktiska moment är en naturlig del av din yrkesutbildning. Vi har metodrum, redskap och material för praktiska övningar. De gör dig väl förberedd för arbetslivet.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

(Nacka, Sickla, Fisksätra, Skuru, Älta, Saltsjöbaden)
  • Nacka: Blåbuss 471, Buss 405, 410, 422, 433, 447 till Slussen + Tunnelbana till Fridhemsplan, restid ca 30-40 min.
  • Sickla: Tvärbanan 30 till Gullmarsplan + Tunnelbana till Fridhemsplan, restid ca 33 min.
  • Fisksätra och Saltsjöbaden: Ersättningsbuss 25M till Slussen + Tunnelbana till Fridhemsplan, restid ca 60 min.
  • Skuru: Buss 411C till Cityterminalen + Tunnelbana till Fridhemsplan, restid ca 49 min.
  • Älta: Buss 801 till Gullmarsplan + Tunnelbana till Fridhemsplan, restid ca 43 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Norrtälje
  • Blåbuss 676 till Tekniska högskolan + Blåbuss 4 till Fridhemsplan, restid ca 1:36 tim.
  • Blåbuss 676X till Danderyds sjukhus + Tunnelbanans till T-centralen + Tunnelbanans till Fridhemsplan. Restid ca 1,22 tim.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Nykvarn

  • Buss 781 till Södertälje hamn + Pendeltåg till Stockholm City + Tunnelbanans blå linje till Fridhemsplan, restid ca 1,18 min.
  • Buss 780, 780X till Södertälje centrum + Buss 749 till Liljeholmen + Buss 77 till Fridhemsplan, resväg ca 1,24 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Salem (Rönninge)
  • Salem: Buss 745 till Fridhemsplan, resväg ca 48 min.
  • Rönninge: Pendeltåg 40 till Stockholm City eller Stockholm Odenplan + Tunnelbana till Fridhemsplan, resväg ca 37-41 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Distansstudier

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. Examinationer genomförs digital men obligatoriska praktiska övningar genomförs på plats i Sandviken. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Förkunskaper

Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 (100p) och Samhällskunskap 1a1 (50p)
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar inom barn och fritid är att planera och genomförande olika aktiviteter för barn och unga. Praktisk träning gör dig väl förberedd inför arbetslivet. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Sigtuna (Märsta)

Från Märsta station: Pendeltåg till Stockholm Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 43 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Sollentuna (Häggvik, Helenelund, Häggvik, Rotebro)

Pendeltåg till Stockholm Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 21 min.

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Solna, Huvudsta, Bergshamra

  • Från Solna / Huvudsta centrum: Tunnelbanans blåa linje till Fridhemsplan. Restid ca 5 min.
  • Från Solna station: Pendeltåg till Stockholm Odenplan + tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan. Restid ca 11 min.
  • Från Bergshamra centrum: Tunnelbanans röda linje till T-centralen + tunnelbanans blå eller gröna linje till Fridhemsplan. Restid ca 20 min.
  • Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Drottningholmsvägen 37, Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns även elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

Metodrum för praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats På vårt utbildningscenter finns metodrum och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad (öppen klassrum) för dig som behöver extra hjälp i studierna. Här får du handledning och stöd av en lärare. Du är välkommen oavsett studieform.

Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning till Fridhemsplan

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Drottningholmsvägen 37, Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns även elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad (öppen klassrum) för dig som behöver extra hjälp i studierna. Här får du handledning och stöd av en lärare. Du är välkommen oavsett studieform.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Sundbyberg

Från Sundbybergs centrum:

  • Tunnelbanans blåa linje till Fridhemsplan, restid ca 8 min
  • Pendeltåg till Stockholm Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 13 min

Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning av din kunskapsnivå. Bedömningen ska du bifoga din ansökan.

Kommunen som anordnar utbildningen ansvarar för antagningen till utbildningen. Till vissa utbildningar kan det finnas särskilda antagningsregler. Kontakta alltid kommunen direkt om du har frågor om antagningen.

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och under din APL följer du din handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Praktiska övningar

I några kurser ingår obligatoriska praktiska övningar. På vårt utbildningscenter finns redskap och material för dessa moment. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Kurslitteratur

Vi erbjuder interaktiv digital kurslitteratur i kurserna. Den är integrerad i vår lärplattform och du kan köpa dina digitala böcker med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Södertälje

Från Södertälje centrum: Pendeltåg till Stockholm City + Tunnelbanans blå linje till Fridhemsplan, restid ca 55 min. Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Täby

  • Roslagsbanan till Stockholms Östra + Blåbuss 4 till Fridhemsplan, restid ca 42 min.
  • Roslagsbanan till Stockholms Östra + Tunnelbanans röda linje till T-centralen + Tunnelbanans blåa eller gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 34 min.Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Upplands Väsby

Från Upplands Väsby station: Pendeltåg till Stockholm Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid 35 min. Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Upplands-Bro

Från Bro station: Pendeltåg till Stockholm Odenplan + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, restid ca 39 min. Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Vallentuna

Från Vallentuna station: Roslagsbanan till Stockholms Östra +  Blåbuss 4 till Fridhemsplan, resväg ca 49 min. Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning Vaxholm

  • Blåbuss 670 till Tekniska högskolan + Blåbuss 4 till Fridhemsplan, restid ca 1 tim och 5 min.
  • Blåbuss 670 till Danderyds sjukhus + Tunnelbanans röda linje till T-centralen + Tunnelbanans blåa linje till Fridhemsplan, restid ca 1 timme.
  • Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Förkunskaper

Grundskola alternativt svenska/svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande.
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Från och med den 1 juli 2023 måste du, efter avslutad utbildning, ha godkänt betyg i SVE/SVA 1 för att ansöka om den skyddade yrkestiteln undersköterska.

Välj en studieform som passar dig

 Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

 Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning. Läs mer om lärlingsutbildningen ››

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats (exempelvis äldreboende, hemtjänst, vårdavdelning, LSS-boende) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger.

Under denna yrkesutbildning har du två APL-perioder

  1. APL 6 veckor i kursen Omvårdnad 1 (covidvaccinering kan komma att krävas)
  2. APL 4 veckor i kursen Vård och omsorg specialisering (kräver hälsointyg).

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen.

När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas. Läs mer om Validering.

KUI – En skola för alla

I våra fina och ljusa lokaler på Fridhemsplan finns (förutom klassrum) ett flertal utrymmen där du som elev kan studera och umgås med andra elever. Här finns elevkök med kylskåp och mikrovågsugnar för dig som vill värma din lunch, datasal, kaffemaskin samt metodrum för praktiska övningar.

 Metodrum för praktiska övningar

I vissa kurser ingår obligatoriska praktiska övningar som du genomför på plats. Exempel på praktiska övningar är puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR (Hjärt-Lungräddning). Vi har metodrum med och material för dessa moment. Att öva praktiskt gör dig förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Titta in i skolan ››

 Studieverkstad

Varje vecka erbjuder vi studieverkstad för dig som behöver extra hjälp i studierna. Du är välkommen oavsett studieform. Här får du handledning och stöd av en lärare.

 Datorer

På skolan finns datorer som du kan använda på plats under din studietid.

Webbaserad lärplattform och interaktiv kurslitteratur

 Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar texter, bilder, filmer, interaktiva övningsfrågor samt möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ. Läs mer om Cortexio ›› 

Vägbeskrivning

Värmdö, Gustavsberg, Hemmesta, Ingarö

  • Från Gustavsbergs centrum: Buss 425 till Slussen + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, resväg ca 51 min
  • Från Hemmesta: Buss 435, 440, 437 + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, resväg ca 1 timme.
  • Från Ingarö kyrka: Buss 428X till Slussen + Tunnelbanans gröna linje till Fridhemsplan, resväg ca 50 min.
  • Hitta till Stockholms utbildningscenter ››

Fjärrundervisning

Från och med januari 2023 har du fjärrundervisning. Det innebär att din undervisning är bestämd enligt ett fastställt schema men platsen kan skilja sig åt, antingen sitter du gemensamt i klassrummet eller deltar i lektionen digitalt via dator samma tid.

 


 

Lärlingsutbildning

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på Västerås Utbildningscenter. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform. Läs mer om Lärlingsutbildningen »

 

Förkunskaper

Svenska, Svenska som andraspråk grundläggande nivå, Matematik (delkurs 2), Naturvetenskap 1 samt Samhällsvetenskap 1.

INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Validering

Har du yrkeserfarenhet, kunskaper, färdigheter eller tidigare utbildning inom utbildningsområdet kan validering vara aktuellt. Validering kan förkorta din studietid. Din hemkommun gör en inledande kartläggning för att identifiera ditt kunnande kopplat till utbildningen. När du blir antagen genomför vi en fördjupad kartläggning där vi bedömer vilka kurser/delar av kurser du kan validera. Validering ger intyg men betyg får du genom prövning. Du erbjuds även möjlighet att komplettera med utbildning där kunnande saknas.

Digital lärplattform

När du studerar hos oss använder du vår välutvecklade digitala lärplattform. Här följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

 

Digital eller tryckt kurslitteratur

Vi erbjuder digital kurslitteratur i många kurser. Den är integrerad i vår lärplattform och du köper den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Priset blir mer fördelaktigt än för den traditionella tryckta litteraturen. I kurserna rekommenderas även tryckt kurslitteratur som alternativ om digital litteratur saknas eller om du föredrar en traditionell bok. Läs mer om Cortexio ››

Förkunskaper

Du ska ha förutsättning att tillgodogöra dig utbildningen. Det kräver att du har kunskaper på grundläggande nivå i följande kurs/kurser:

  • Svenska/Svenska som andra språk
    INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Om du har betyg i grundläggande kurser ska du bifoga det med din ansökan. Om du inte har betyg ska du kontakta din hemkommun för bedömning