×
 

Välj kommun för detaljerat innehåll

Undersköterska validering

Du som har praktiska erfarenheter eller förvärvat kunskaper inom vård och omsorg är välkommen att söka Undersköterska validering. Validering sker inom det område som du har erfarenhet (äldreomsorg, psykiatri, socialt behandlingsarbete eller funktionsnedsättning). Efter avslutad godkänd validering blir du behörig undersköterska.

Utbildningen kostnadsfri och CSN-berättigad. Kurslitteratur lånar du under hela din studietid. Du möts av legitimerade vårdlärare med mångårig yrkeserfarenhet inom vården.

Förkunskaper

Godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, och matematik på grundskolenivå är lägsta krav. Arbetsgivarintyg som styrker nuvarande eller tidigare anställning inom vården. Om din lärare bedömer att du inte har tillräckligt med erfarenhet för att genomföra validering, erbjuds du att läsa undersköterskeutbildningen på distans istället ca 59 veckor).

Kursupplägg

Lärarledda gruppsamtal samt individuella prov (prövning) Betyg ges utifrån alla betygsnivåer.

Nationellt yrkespaket från 1 juli 2021

Skolverket har beslutat om en ändrad programstruktur i vård- och omsorgsprogrammet förändras den 1 juli 2021. Syftet är att skapa förutsättningar för en nationellt sammanhållen utbildning som ger möjlighet att uppnå de kompetenskrav som Socialstyrelsen har föreslagit för arbete som undersköterska. Läs mer om förändringarna på Skolverket sida.

Certifierat Vård- och omsorgscollege

Vi är certifierade via Vård- och omsorgscollege vilket innebär att utbildningen är certifierad och kvalitetssäkrad. Elever som studerar inom ett Vård- och omsorgscollege får diplom som visar att de har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Diplomet är en merit när eleven söker arbete.

Kontakta oss

KUI Falun Utbildningscenter
GRUVGATAN 2, 791 62 FALUN
Lås mer om KUI Falun Utbildningscenter

Kontakt för dig som bor i Falun, Hofors

Telefontider alla vardagar kl. 08.00-12.00 samt kl. 13.00-15.00
Skolans är öppen alla vardagar kl. 08.30-16.30 (om inget annat anges)

Mer om Falun utbildningscenter ››

Snabba fakta

Kommun(er) Falu kommun

Studieform Distans, Flex, Klassrum

Längd Individuell

Utbildningstyp Komvux, Komvux Yrkesutbildning


Ansök

Håll mig uppdaterad!

Gör en intresseanmälan så skickar vi dig löpande information om kommande studiestarter, sista ansökningsdagar och event inom området Komvux.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från våra skolor. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.
KompetensUtvecklingsInstitutet i Sverige AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud här och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Bra att veta

Gymnasiearbete för vård och omsorg 100 p ingår för alla som inte har läst det tidigare. För vidare upplysning, kontakta  Vägledningscentrum i Falun.

Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteratur lånar du under hela din studietid. Du kan söka studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se.

Du ansöker du till utbildningen via den kommun där du är folkbokförd. Det är alltid din hemkommun som beviljar din studieplats.

9 av 10 elever fullföljer sina studier

Vårt individanpassade arbetssätt leder till att 9 av 10 elever når sina mål och fullföljer sina studier.

8 av 10 elever går direkt ut i arbete eller läser vidare

8 av 10 elever går direkt ut i arbetslivet eller läser vidare efter avslutad utbildning hos oss.

9 av 10 elever rekommenderar oss

9 av 10 elever rekommenderar oss som utbildningsanordnare och i vår utvärdering lyfter de särskilt fram våra engagerade lärare.