Välj din hemkommun

Finns ej din kommun i listan finns chans att söka via interkommunal ersättning. Läs mer här »

Barnskötare Elevassistent utbildning

Gymnasial yrkesutbildning inom barn och fritid

Satsa på din passion för att forma framtidens generationer genom att utbilda dig för att arbeta med barn och unga. Vår utbildning är en komplett resa som inte bara ger dig de nödvändiga kunskaperna, utan också en förståelse för det unika ansvar och glädje som kommer med att vara en del av barn och ungas utvecklingsår. I början av utbildningen får du en bred grund som krävs för att arbeta effektivt inom skola och förskola. Under utbildningens sista del får du möjlighet att välja mellan två specialiserade inriktningar: elevassistent eller barnskötare.

Om utbildning till barnskötare / elevassistent

Att bli barnskötare eller elevassistent innebär att du arbetar med barn och unga på förskolan, i skolan, i fritidsverksamhet eller annan pedagogisk verksamhet. Vår barnskötare utbildning / elevassistent utbildning ger dig kunskaper om bland annat pedagogik, skapande verksamhet, specialpedagogik och barns lärande och växande.

Som barnskötare deltar du ofta i lekar och aktiviteter tillsammans med barnen. Du är med på utevistelser, i kreativa lekar och även sagostunder. Arbetet innebär också att du utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med förskollärarna. Som elevassistent arbetar du i skolan med enskilda elever som behöver lite extra stöd. Du kan behöva agera som stöd i klassrumsundervisningen, på raster eller i fritidsverksamheten. En del av arbetet kan även innebära omvårdnad eller assisterande uppgifter.

Barnskötarutbildning / elevassistent utbildning passar dig som redan har en viss kompetens inom yrket, men även dig som aldrig jobbat inom barn och fritid. Du får även bred grund om du vill vidareutbilda dig. Varför ska du studera till barnskötare? En väg till en givande karriär inom barnomsorg! Läs mer »

Vad lär du dig under utbildningen?

I vår barnskötarutbildning / elevassistent utbildning kommer du att lära dig om det som behövs för att jobba med barn och unga i förskolor, skolor och fritidsverksamheter. Du får praktiska kunskaper om att planera och göra olika aktiviteter, som lekar och skapande projekt. Dessutom lär du dig att se hur barn utvecklas och lär sig. Vi kommer att hjälpa dig att förstå hur man organiserar aktiviteter som är roliga och samtidigt lär barnen något nytt. Du kommer också att lära dig att skriva ner och bedöma hur barnen gör framsteg, så att du kan hjälpa dem bättre.

Vår utbildning handlar inte bara om praktiskt arbete. Vi kommer även att prata om hur barn tänker och lär sig. Det här kommer att hjälpa dig att skapa en bra miljö där barnen kan växa och lära sig på sitt eget sätt. Behovet av arbetskraft inom yrket finns och du får redan under utbildningen praktisera dina kunskaper på en arbetsplats under din obligatoriska APL/Praktik.

Du ansöker till utbildningen via vuxenutbildningen i din hemkommun. Kom ihåg att du måste bifoga tidigare betyg i din ansökan för att kunna bli antagen. Antagning sköts av vuxenutbildningen i din hemkommun.

Digital och interaktiv kurslitteratur med Cortexio

När du studerar barnskötare utbildning hos KUI har du tillgång till digital och interaktiv kurslitteratur i de flesta av våra kurser via verktyget Cortexio. Denna plattform erbjuder mer än bara textläsning – du kan lyssna på texten och få omedelbara förklaringar till svåra ord. Dessutom finns interaktiva frågesporter tillgängliga för att testa och fördjupa dina kunskaper. Genom att delta i dessa quiz kan du bättre tillämpa det du lärt dig och stärka din förståelse av kursinnehållet.

Digital lärplattform Omniway

Omniway är en modern studieplattform som gör det enkelt och flexibelt för dig att studera hos KUI. Med Omniway har du tillgång till dina kurser dygnet runt, vilket ger dig friheten att studera när det passar dig bäst. Plattformen är designad för att fungera smidigt på både mobiltelefoner och datorer, så att du kan studera var som helst. Det är i lärplattformen du kommunicerar med dina lärare och får feedback på inlämningsuppgifter. Vid kursstart får du en introduktion som visar hur du loggar in, navigerar och använder plattformens funktioner.

En barnskötare skrattar hjärtligt medan hon sitter på golvet med en grupp små barn i ett färgglatt klassrum. Barnen är engagerade och uppmärksamma, omgivna av leksaker och ritmaterial. Bilden förmedlar en känsla av glädje och samhörighet, vilket speglar en positiv praktikupplevelse inom barnomsorgen.

APL/Praktik ingår i barn- och fritidsutbildningen

Under din APL får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Under din praktik följer du din handledares schema. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Läs mer om APL »

Egenskaper som kan vara bra att ha som barnskötare

  • En känsla av ansvar och initiativtagande:
    • Ansvarstagande är en grundläggande del av yrkesrollen.
    • Engagemang för att slutföra arbetsuppgifter på bästa sätt.
    • Skapa en positiv och trygg miljö för barnen.
    • Ansvara för planering av aktiviteter och dagliga rutiner.
  • Vara kommunikativ och uppmärksam:
    • Kommunikation med både barn och föräldrar för att säkerställa förståelse.
    • Dokumentation av planering och dagliga händelser.
    • Vara en bra lyssnare och rikta uppmärksamheten dit den behövs.

Som barnskötare är det avgörande att ha en stark känsla av ansvar och initiativtagande för att skapa en trygg och positiv miljö för barnen. Din roll innefattar både att utföra dagliga uppgifter, som att servera mat eller ge barnen uppmärksamhet, och att ta ansvar för planering av aktiviteter och rutiner. En organiserad och strukturerad plan bidrar till barnens trygghet och engagemang. Dessutom kräver yrket god kommunikationsförmåga, både med barn och föräldrar, samt förmågan att dokumentera och lyssna aktivt. Genom ditt engagemang och pålitlighet har du en positiv inverkan på barnens uppväxt.

Egenskaper som kan vara bra att ha som elevassistent

  • Ta ansvar och vara flexibel:
    • Ansvara och ta initiativ i arbetsuppgifter.
    • Vara en pålitlig och aktiv arbetskamrat.
    • Anpassa support och interaktion efter individuella behov och omständigheter genom att justera din metodik när det behövs.
  • Ha sociala kunskaper och kunna samarbeta:
    • Lätt att ha daglig interaktion med många människor och elever.
    • Social förmåga för att stödja och hjälpa elever.
    • Samarbete med lärare, föräldrar och andra myndigheter.

Som elevassistent är det viktigt att ta ansvar och vara flexibel i arbetet. Du behöver kunna anpassa din support och interaktion efter varje elevs unika behov och vara en pålitlig kollega. Sociala kunskaper och samarbetsförmåga är också avgörande, då rollen innebär daglig interaktion med elever, lärare, föräldrar och andra myndigheter. Genom att vara lyhörd och anpassningsbar kan du skapa en gynnsam inlärningsmiljö och effektivt stödja elevernas utveckling.

Validering för Barnskötare eller Elevassistent

Om du har tidigare yrkeserfarenhet eller utbildning inom barn och fritid kan validering vara en relevant möjlighet för dig. Genom validering kan du potentiellt förkorta din utbildningstid. När du blir antagen genomförs en grundlig kartläggning av vilka kurser eller delar av kurser som du kan få validerade. Genom validering kan du erhålla intyg som styrker din kompetens, men betyg i kurserna uppnås genom prövning. Läs mer om validering »

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Bergs kommun

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Bräcke kommun

Distansstudier

När du studerar på distans hos oss använder du vår välutvecklade webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. I lärplattformen följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

Du erbjuds att delta på öppna föreläsningar på plats eller digitalt. Varje vecka har vi öppet klassrum där du kan få handledning av lärare, plugga självständigt, träffa klasskamrater eller låna dator på plats.

Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på KUI Eskilstuna utbildningscenter.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

APL – arbetsplatsförlagt lärande

I denna yrkesutbildning ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL); det som man till vardags kallar praktik. Under din praktik är du på en arbetsplats (exempelvis förskola, förskoleklass, fritidshem, fritidsgård) för att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska kunskaper och erfarenheter. Du får en handledare som stöttar dig och du följer din handledarens arbetstider. Under apl-perioderna förväntas du kunna vara på arbetsplatsen heltid. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Utdrag från belastningsregistret för skola och förskola krävs för att få göra apl inom förskola/skola.

Under denna yrkesutbildning har du APL-perioder i kurserna

  1. Pedagogiska teorier och praktiker
  2. Pedagogiskt arbete

Praktiken är en naturlig del av din utbildning. Du praktiserar det du har läst och lär dig nya saker. Praktiken ger dig arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till jobb!

Yrkesväxla mellan förskola till skola

Arbetar du inom förskolan och funderar på att yrkesväxla till skolans pedagogiska verksamheter?
Då rekommenderar vi dig att läsa följande fristående kurser på distans:

  • Specialpedagogik 2
    Kursen ger bl.a. kunskaper om arbetssätt och olika insatser inom funktionshinderområdet, användande, utveckling och anpassning av specialpedagogiska arbetssätt och övriga hjälpmedel samt lagar och förordningar.
  • Ungdomskulturer
    Kursen ger bl.a. kunskaper om ungdomars levnadsförhållanden samt skapandet av subkulturer och identiteter.
  • Grundläggande vård och omsorg
    Kursen ger bl.a. kunskap om grundläggande anatomi och fysiologi. Du lär dig även om hjärt-lungräddning med defibrillering.
  • Etnicitet och kulturmöten
    Kursen ger bl.a. kunskaper om svenska kulturer och kulturmöten i ett globaliserat och mångkulturellt samhälle samt innebörden av kultur, etnicitet, nationalitet och religion.

Ansökan

Om du är folkbokförd i Eskilstuna kommun är ansökningsprocessen för våra utbildningar enkel och smidig genom kommunens vuxenutbildning. Det är viktigt att notera att det är din hemkommun, i detta fall Eskilstuna kommun, som beviljar din studieplats. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Eskilstuna kommun

Fjärrundervisning

Du studerar med fjärrundervisning, vilket innebär att undervisningen kan ske både på plats och på distans. Din undervisning följer ett fastställt schema, så du vet alltid när och var du ska vara. Ibland samlas vi gemensamt i klassrummet för lektioner, medan andra gånger deltar du i undervisningen digitalt via din dator. På så vis får du den flexibilitet som behövs för att anpassa dina studier till din vardag, samtidigt som du har möjlighet att vara del av en levande och interaktiv lärandemiljö.

Lärlingsstudier

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på skolan. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform. Läs mer om lärlingsutbildningen »

Förkunskaper

  • Svenska som andraspråk grund – 700p
  • Matematik grund delkurs 3 – 400p
  • Biologi grund – 150p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen – 100p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen (fortsättningskurs) – 200p
  • Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen – 100p

INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansök via Västerås stad eller Hallstahammars kommun

Hallstahammars kommun, Sala kommun, Surahammars kommun och Västerås stad samarbetar för att ge dig bättre tillgång till utbildning. Om du är folkbokförd i någon av dessa kommuner kan du ansöka till vårt kursutbud via Västerås stad. På så sätt får du fler möjligheter att utveckla din kompetens och nå dina mål.

Läs mer om ansökan via Hallstahammars kommun

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Härjedalens kommun

Ansökan till Barnskötare Elevassistent

Om du vill studera till Barnskötare Elevassistent ansöker du till kurspaketet ”Barnskötare Elevassistent” via Åtvidabergs kommun.

Filtrera på skola ”KUI Åtvidaberg” i ansökningswebben.

 


Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Distansstudier

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Linköping. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansökan i samverkanskommuner

Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Behöver du stöd eller vägledning vid din ansökan kan du vända dig till din hemkommun för att ta del av deras tjänster. Mer information finns på respektive kommuns webbsida.

Läs mer om ansökan via Kinda kommun

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Krokom kommun

Ansökan till Barnskötare Elevassistent

Om du vill studera till Barnskötare Elevassistent ansöker du till kurspaketet ”Barnskötare Elevassistent” via Åtvidabergs kommun.

Filtrera på skola ”KUI Åtvidaberg” i ansökningswebben.

 


Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Distansstudier

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Linköping. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansökan i samverkanskommuner

Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Behöver du stöd eller vägledning vid din ansökan kan du vända dig till din hemkommun för att ta del av deras tjänster. Mer information finns på respektive kommuns webbsida.

Läs mer om ansökan via Linköping kommun

Ansökan till Barnskötare Elevassistent

Om du vill studera till Barnskötare Elevassistent ansöker du till kurspaketet ”Barnskötare Elevassistent” via Åtvidabergs kommun.

Filtrera på skola ”KUI Åtvidaberg” i ansökningswebben.

 


Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Distansstudier

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Linköping. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansökan i samverkanskommuner

Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Behöver du stöd eller vägledning vid din ansökan kan du vända dig till din hemkommun för att ta del av deras tjänster. Mer information finns på respektive kommuns webbsida.

Läs mer om ansökan via Mjölby kommun

Ansökan till Barnskötare Elevassistent

Om du vill studera till Barnskötare Elevassistent ansöker du till kurspaketet ”Barnskötare Elevassistent” via Åtvidabergs kommun.

Filtrera på skola ”KUI Åtvidaberg” i ansökningswebben.

 


Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Distansstudier

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Linköping. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

 

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansökan i samverkanskommuner

Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Behöver du stöd eller vägledning vid din ansökan kan du vända dig till din hemkommun för att ta del av deras tjänster. Mer information finns på respektive kommuns webbsida.

Läs mer om ansökan via Motala kommun

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Ragunda kommun

Fjärrundervisning

Du studerar med fjärrundervisning, vilket innebär att undervisningen kan ske både på plats och på distans. Din undervisning följer ett fastställt schema, så du vet alltid när och var du ska vara. Ibland samlas vi gemensamt i klassrummet för lektioner, medan andra gånger deltar du i undervisningen digitalt via din dator. På så vis får du den flexibilitet som behövs för att anpassa dina studier till din vardag, samtidigt som du har möjlighet att vara del av en levande och interaktiv lärandemiljö.

Lärlingsstudier

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på skolan. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform. Läs mer om lärlingsutbildningen »

Förkunskaper

  • Svenska som andraspråk grund, 700p
  • Matematik grund, 600p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen, 100p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen (fortsättningskurs), 200p
  • Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen, 100p

Bifoga betyg eller intyg som stärker motsvarande kunskaper. Om formella betyg saknas görs en bedömning av om motsvarande kunskaper finns utifrån de handlingar som lämnats.

Ansökan via Västerås stad

Hallstahammars kommun, Sala kommun, Surahammars kommun och Västerås stad samarbetar för att ge dig bättre tillgång till utbildning. Om du är folkbokförd i någon av dessa kommuner kan du ansöka till vårt kursutbud via Västerås stad. På så sätt får du fler möjligheter att utveckla din kompetens och nå dina mål.

Läs mer om ansökan via Sala kommun

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Strömsunds kommun

Fjärrundervisning

Du studerar med fjärrundervisning, vilket innebär att undervisningen kan ske både på plats och på distans. Din undervisning följer ett fastställt schema, så du vet alltid när och var du ska vara. Ibland samlas gemensamt i klassrummet för lektioner, medan andra gånger deltar du i undervisningen digitalt via din dator. På så vis får du den flexibilitet som behövs för att anpassa dina studier till din vardag, samtidigt som du har möjlighet att vara del av en levande och interaktiv lärandemiljö.

Lärlingsstudier

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på skolan. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform. Läs mer om lärlingsutbildningen »

Förkunskaper

  • Svenska som andraspråk grund, 700p
  • Matematik grund, 600p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen, 100p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen (fortsättningskurs), 200p
  • Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen, 100p

Bifoga betyg eller intyg som stärker motsvarande kunskaper. Om formella betyg saknas görs en bedömning av om motsvarande kunskaper finns utifrån de handlingar som lämnats.

Ansök via Västerås stad

Hallstahammars kommun, Sala kommun, Surahammars kommun och Västerås stad samarbetar för att ge dig bättre tillgång till utbildning. Om du är folkbokförd i någon av dessa kommuner kan du ansöka till vårt kursutbud via Västerås stad. På så sätt får du fler möjligheter att utveckla din kompetens och nå dina mål.

Läs mer om ansökan via Surahammar kommun

Ansökan till Barnskötare Elevassistent

Om du vill studera till Barnskötare Elevassistent ansöker du till kurspaketet ”Barnskötare Elevassistent” via Åtvidabergs kommun.

Filtrera på skola ”KUI Åtvidaberg” i ansökningswebben.

 


Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Distansstudier

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Linköping. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansökan i samverkanskommuner

Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Behöver du stöd eller vägledning vid din ansökan kan du vända dig till din hemkommun för att ta del av deras tjänster. Mer information finns på respektive kommuns webbsida.

Läs mer om ansökan via Vadstena kommun

Fjärrundervisning

I Västerås studerar du med fjärrundervisning, vilket innebär att undervisningen kan ske både på plats och på distans. Din undervisning följer ett fastställt schema, så du vet alltid när och var du ska vara. Ibland samlas vi gemensamt i klassrummet för lektioner, medan andra gånger deltar du i undervisningen digitalt via din dator. På så vis får du den flexibilitet som behövs för att anpassa dina studier till din vardag, samtidigt som du har möjlighet att vara del av en levande och interaktiv lärandemiljö.

Lärlingsstudier

Att studera som lärling passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Den största delen av utbildningen genomförs på en arbetsplats med stöd av en yrkesverksam handledare. Varje vecka tillbringar du 4 dagar på lärlingsplatsen och en dag med teoretisk undervisning på skolan. Du arbetar även via vår webbaserade lärplattform. Läs mer om lärlingsutbildningen »

Förkunskaper

  • Svenska som andraspråk grund, 700p
  • Matematik grund, 600p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen, 100p
  • Grundläggande kurs i samhällsorienterande ämnen (fortsättningskurs), 200p
  • Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen, 100p

Bifoga betyg eller intyg som stärker motsvarande kunskaper. Om formella betyg saknas görs en bedömning av om motsvarande kunskaper finns utifrån de handlingar som lämnats.

Ansökan

Om du är folkbokförd i Västerås stad är ansökningsprocessen för våra utbildningar enkel och smidig genom kommunens vuxenutbildning. Det är viktigt att notera att det är din hemkommun, i detta fall Västerås stad, som beviljar din studieplats. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Västerås stad

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansök via Östersunds kommun

Om du är folkbokförd i Östersund, Åre, Krokom, Strömsund, Härjedalen, Bräcke, Ragunda eller Berg kan du fritt ansöka till de yrkesutbildningar och kurser som erbjuds via Östersunds kommuns vuxenutbildning. Ansökan görs via Östersunds kommuns webbansökan. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Åre kommun

Distansstudier

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Linköping. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Förkunskaper

Svenska/Svenska som andraspråk grundskolenivå, eller motsvarande
INFO: För att läsa svenska som andraspråk grund har du avslutat SFI A, B, C och D

Ansökan i samverkanskommuner

Om du är folkbokförd i Linköping, Mjölby, Motala, Kinda, Vadstena eller Åtvidaberg kan du från och med kursstarten i januari fritt söka de yrkesutbildningar och yrkeskurser som erbjuds inom dessa kommuner via Linköpings kommuns webbsida. Du behöver alltså inget yttrande från din hemkommun.

Behöver du stöd eller vägledning vid din ansökan kan du vända dig till din hemkommun för att ta del av deras tjänster. Mer information finns på respektive kommuns webbsida.

Läs mer om ansökan via Åtvidabergs kommun

Distansstudier (1400 poäng)

– Studiestart var 5:e vecka

Distansstudier innebär att du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform, där du har tillgång till allt studiematerial, kommunicerar med dina lärare och lämnar in studieuppgifter. Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i Östersund. Distansstudier passar dig som vill kombinera dina studier med ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Klassrumsstudier (1420 poäng)

– Studiestart jan och sep

Du väljer själv om du vill studera på 50 % eller 100 %. Under utbildningen lär du dig om planering, dokumentation, kommunikation och bemötande, samt hur du på bästa sätt stödjer barn och elever i deras utveckling. Undervisningen sker både genom schemalagda lektioner på plats några dagar i veckan och via vår digitala lärplattform. Här får du en utbildning som kombinerar teori med praktisk träning för att ge dig en stark grund för framtiden.

Utbildningen inleds med en startvecka (20p) för introduktion.

Förkunskaper

Godkända betyg i grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Ansökan

Om du är folkbokförd i Östersunds kommun är ansökningsprocessen för våra utbildningar enkel och smidig genom kommunens vuxenutbildning. Det är viktigt att notera att det är din hemkommun, i detta fall Östersunds kommun, som beviljar din studieplats. Kom ihåg att du behöver bifoga alla dina gamla betyg för att säkerställa att du uppfyller förkunskaperna för utbildningen.

Läs mer om ansökan via Östersunds kommun

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Barnskötare Elevassistent GY25 Yrkespaket

Baskurser

1300
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
förskolans och fritidshemmets arbete
Nivå 1
FORF1000X
100
Hälsopedagogik
1
HALS1000X
100
Kost och hälsa
1
KOSO1000X
100
Pedagogik
1
PEDG1000X
100
Pedagogik
2
PEDG2000X
100
Pedagogik
3
PEDG3000X
100
Pedagogiskt arbete
1
PEDA1000X
200
Socialt arbete
1
SOCA1000X
100
Specialpedagogik
1
SPEI1000X
100
Specialpedagogik
2
SPEI2000X
100
Svenska
1
SVEN1000X
100
Svenska som andraspråk
1
SVEA1000X
100

Inriktning barnskötare

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Grundläggande vård och omsorg
1
GRUN1000X
100

Inriktning elevassistent

100
Ämne
Nivå
Nivåkod
Poäng
Fritidskunskap
1
FRIT1000X
100
Summa 1500

Bra att veta

Grundläggande behörighet

En vuxen har grundläggande behörighet för att delta vid komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år hen fyller 20 år. Det gäller förutsatt att hen:

  • Är bosatt i Sverige,
  • Saknar sådana kunskaper som utbildningen syftar till att ge,
  • Har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen, och
  • I övrigt uppfyller föreskrivna villkor.

Läs mer om behörighet för komvux »

Praktik / APL

I utbildningen ingår obligatorisk Arbetsplatsförlagt lärande (APL) det som vi till vardags kallar för praktik. Under din APL-period är du på en arbetsplats där du följer din handledares schema vilket kan innebära tidiga morgnar och senare eftermiddagar. Praktik är en naturlig del av din yrkesutbildning. Du får arbetslivserfarenhet vilket ökar dina chanser till arbete efter studierna.

Tänk på att APL-platsen kräver ett utdrag från belastningsregistret som är blankt.

Läs mer om APL »

Praktiska övningar

Under utbildningen kombinerar du både teori och praktiskt lärande. Vi har material för praktiska övningar inom barn och fritid. Praktiskt träning gör dig väl förberedd inför ditt kommande yrkesliv.

Alla praktiska övningar genomförs på plats i skolan oavsett studieform.

Gymnasieexamen

För att få gymnasieexamen kompletterar du med gymnasiearbete, en större självständig uppgift om 100 poäng.

Fristående komvuxkurser

Du kan läsa fristående kurser ur denna yrkesutbildning för att komplettera, fördjupa eller bredda din kompetens.

Du hittar kurserna här »

Validering

Du som har yrkeserfarenhet eller tidigare utbildning kan validera din kompetens. Det innebär att vi dokumenterar dina tidigare kunskaper och erfarenheter så att du inte behöver läsa om det du redan kan.

Läs mer om validering ››

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Utbildningen är kostnadsfri. Däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial. Du kan söka studiemedel från CSN.

Frågor och svar om CSN »

Bergs kommun logotype

Bergs kommun

Vuxenutbildning

Lås mer om Bergs kommun

Lina Olofsson – Administratör
Telefon: 0687 – 163 70

Therese Martebo – Studie- och yrkesvägledare
Tel: 0687-163 90

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Bräcke kommun logotype

Bräcke kommun

Vuxenutbildning

Lås mer om Bräcke kommun

Studie- och yrkesvägledare
Anna Engström
Tel: 070-190 73 38
E-post: anna.engstrom@jgy.se

Besöksadress
Västra Kungsvägen 34, Bräcke

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

KUI Eskilstuna utbildningscenter

Drottninggatan 4, 632 20 Eskilstuna

Lås mer om KUI Eskilstuna utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8.30-16.30 (om inget annat anges)

KUI Västerås utbildningscenter

Stora gatan 41, 2 tr, 722 12 Västerås

Lås mer om KUI Västerås utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8.30-16.30 (om inget annat anges)

Kommuner
Västerås, Hallstahammar, Kumla, Heby

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

KUI Linköpings utbildningscenter

Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping

Lås mer om KUI Linköpings utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

 

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Linköpings kommun logotype

Linköping kommun

Vuxenutbildning

Lås mer om Linköping kommun

Telefontid
Kontakt Linköping nås samtliga vardagar 07.30-17.00.

Öppettider
Receptionen är öppen måndag klockan 10:00 – 16:00. Tisdag och torsdag klockan 08:30 – 16:00. Onsdag klockan 13:00 – 16:00 och fredag klockan 08:30 -15:00

Postadress
Linköpings kommun
Utbildningsförvaltningen
Centrum för vuxenutbildning
581 81 Linköping

Besöksadress
Badhusgatan 5
582 22 Linköping

KUI Linköpings utbildningscenter

Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping

Lås mer om KUI Linköpings utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

 

KUI Linköpings utbildningscenter

Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping

Lås mer om KUI Linköpings utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

 

KUI Linköpings utbildningscenter

Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping

Lås mer om KUI Linköpings utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

 

Ragunda kommun logotype

Ragunda kommun

Vuxenutbildning

Lås mer om Ragunda kommun

Studie- och yrkesvägledare
Marinette Wasell-Brännlund
Telefon: 010-490 26 58, 070-189 91 88
E-post: marinette.wasell.brannlund@jgy.se

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

KUI Västerås utbildningscenter

Stora gatan 41, 2 tr, 722 12 Västerås

Lås mer om KUI Västerås utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8.30-16.30 (om inget annat anges)

Kommuner
Västerås, Hallstahammar, Kumla, Heby

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

KUI Västerås utbildningscenter

Stora gatan 41, 2 tr, 722 12 Västerås

Lås mer om KUI Västerås utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8.30-16.30 (om inget annat anges)

Kommuner
Västerås, Hallstahammar, Kumla, Heby

KUI Linköpings utbildningscenter

Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping

Lås mer om KUI Linköpings utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

 

KUI Västerås utbildningscenter

Stora gatan 41, 2 tr, 722 12 Västerås

Lås mer om KUI Västerås utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8.30-16.30 (om inget annat anges)

Kommuner
Västerås, Hallstahammar, Kumla, Heby

Åre kommun logotype

Åre kommun

Vuxenutbildning

Lås mer om Åre kommun

Utbildningsadministratör
Karina Andreasen
0647-162 67

Koordinator Lärcentrum och studie- & yrkesvägledare
Karin Högberg
0647-162 21

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

KUI Linköpings utbildningscenter

Tanneforsgatan 8, 582 24 Linköping

Lås mer om KUI Linköpings utbildningscenter

Telefontider
Måndag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-15.00
Torsdag kl. 09.00-12.00

 

Östersund utbildningscenter

Stortorget 2a, 831 30 Östersund

Lås mer om Östersund utbildningscenter

Telefontider
Måndag – tisdag kl. 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Torsdag – fredag kl. 09.00-12.00

Exempel på praktiska övningar inom Barn och fritid

Kreativitet och skapande

Elever tränar på skapande och sin förmåga att vara kreativa. Här gör de vackra blommor av återvinningsmaterial.

Att följa en planering

Elever tränar på att följa en planering som utvecklar barns identitet och rätten till sin kroppsliga och personliga integritet. De tecknar fyra objekt som beskriver dem själva för att sedan presentera sina teckningar för varandra.

Aktiviteter för inkludering

Här förbereder sig elever inför redovisning sina planerade aktiviteter där man tar hänsyn till att inkludera alla elever.

Vanliga frågor och svar

En manlig vårdgivare i blå uniform sitter nära en äldre kvinna i en sjukhussäng. Hans blick är varm och omtänksam, medan hon verkar trött och sårbar. Miljön antyder en vårdinrättning. Bilden skildrar omvårdnad, där medmänsklig omsorg och stöd är avgörande för patientens välbefinnande och trygghet.

Yrkesutbildning som gör skillnad​

Med rätt kompetens kan du påverka och bidra – våra yrkesutbildningar gör skillnad för både dig och samhället.
En grupp leende vuxna och barn står tillsammans, utstrålande värme och gemenskap. Vuxna i vårduniformer signalerar omsorg och profession, medan barnen bidrar med glädje och samhörighet. Den ljusa bakgrunden framhäver deras ansikten och positiva energi. Bilden förmedlar mångfald, samarbete och en trygg atmosfär i en vård- eller utbildningsmiljö.

Arbeta med människor

Lär dig att möta, stötta och utveckla människor genom våra utbildningar anpassade för yrken inom vård, omsorg och pedagogik.
Detta är en ung kvinna med rött hår och fräknar, sittande i en modern studiehall. Hon ler varmt och bär en ljus stickad tröja. Bakom henne syns suddiga studenter vid blågröna bås. Ljusa trädetaljer och bokhyllor skapar en lugn atmosfär. Bilden förmedlar studiemotivation och glädje.

Vuxenutbildning som leder till jobb​

Våra vuxenutbildningar ger dig den kompetens som efterfrågas, så att du kan ta steget in i yrkeslivet.