NEUROPSYKIATRISKA FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR

En neuropsykiatrisk funktionsnedsättning innebär att hjärnan och nervsystemet bearbetar information på ett annorlunda sätt än för de flesta andra. Funktionsnedsättningen är medfödd och består hela livet för den drabbade.

Adhd, autism och Tourettes syndrom är alla exempel på de vanligaste neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna. Under utbildningen får du kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, dess konsekvenser och behov av stöd i ett livsperspektiv.

Har en person en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan det vara svårt att få vardagen att fungera bra. Därför behöver de stöd av andra människor. Det är lätt att bli missförstådd och för personen att själv missförstå andra. Det gör att det kan vara svårt att vara med andra människor. Den som har
neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan lättare få depression och känna ångest. Man kan också bli väldigt trött av att göra det som förväntas. Man kan också ha svårt att somna och blir trött under dagen. Man kan få ont i kroppen för att man ofta är spänd.

Målgrupp

Handläggare inom funktionsvariation.

Innehåll

  • Centrala begrepp som t.ex. theory of mind, exekutiva funktioner m.m.
  • Strategier
  • Samsjuklighet
  • Beroende
  • Bemötande och metoder -att förstå varför de behövs och hur de kan anpassas till individen.
  • Att arbeta med ett evidensbaserat förhållningssätt

Arbetsformer

Teori varvas med dialog och reflektioner.

Omfattning

Utbildningen omfattar en dag men kan också vid beställning av uppdragsutbildning anpassas efter behov.

Infoblad för Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Här kan du ladda ned infoblad om utbildningen

Uppdragsutbildning

Under utbildningen får du kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, dess konsekvenser och behov av stöd i ett livsperspektiv.

OMRÅDE LSS, Psykiatri, Vård och omsorg

UPPDRAGSUTBILDNING Vi kan genomföra denna utbildning som en uppdragsutbildning för er arbetsplats. Gör förfrågan eller kontakta oss för offert.

Skicka en förfrågan till oss

Utbildning
KUI FÖRETAGSUTBILDNING
Lås mer om Utbildning

KompetensUtvecklingsInstitutet utbildar chefer och medarbetare på olika nivåer inom vård, omsorg och förskola – alltid med målet att göra verklig skillnad för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Vår långa erfarenhet har gjort att vi blivit specialister på utbildning inom dessa områden. Vi har utvecklat en expertis som gör oss till ett av landets ledande utbildningsföretag inom våra fokusområden. Vi har över 170 kommuner och företag som kunder i hela landet.

KUI Företagsutbildning erbjuder Kompetensutveckling och fortbildning på olika nivåer för chefer och medarbetare

LSS-verksamheter är verksamheter där utveckling och förnyelse behövs. Allt fler diagnoser och funktionsnedsättningar upptäcks och verksamheterna behöver hänga med i utvecklingen. Vi ser till att ni får den senaste kunskapen för att följa med i utvecklingen. Utbildningarna är till för dig som arbetar inom LSS-verksamhet, personlig assistans, hemsjukvård eller annan verksamhet där du möter personer med funktionsnedsättningar.

Kompetens som gör skillnad

Specialister

Sedan starten har vi helt fokuserat vår utveckling, kompetens och utbildning inom inom vård, omsorg, förskola, fritid- och friskvårdsverksamhet.

Flexibla lösningar

Vi arbetar i nära dialog med våra kunder för att hitta de mest effektiva lösningarna utifrån givna förutsättningar.

Experter

Vi följer ständigt med i utvecklingen och samarbetar med andra experter så att våra utbildningar motsvarar efterfrågat kompetensbehov.

Kontakta oss

Kontakta företagsutbildningen
KUI Företags­­utbildning
BESÖKSADRESS: DROTTNINGHOLMSVÄGEN 37, FRIDHEMSPLAN
Lås mer om KUI Företags­­utbildning

Telefontider
Mån-fre: kl. 8-12 samt 13-17