ERGONOMI INOM FÖRSKOLA

En inspirerande föreläsning som varvas med diskussioner och praktiska övningar

Det är viktigt att lära sig att känna efter vad som känns rätt för kroppen och vad som känns fel och utifrån det kunna välja att arbeta på ett så skonsamt sätt som möjligt.

Ergonomi betyder läran om anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar. Det kan ofta handla om hur arbetsplatsen och arbetsmiljön ska se ut rent tekniskt för att inte slita på kroppen i onödan, till exempel arbetsställning, arbetshöjd, ljud, ljus och klimat men även hur kroppen används på ett riktigt sätt, till exempel skjuta, dra, lyfta, bära och kroppshållning. Att arbeta med barn innebär för många en stor fysisk belastning och allt fler pedagoger drabbas av belastningsskador. Att lyfta, bära runt och böja sig flera gånger om dagen är några vanliga moment som sliter på kroppen. Flera av de skador som kan uppkomma går att förebygga om man har kunskaper i ergonomi inom förskola och hur kroppen fungerar under arbete.

Välkommen till en inspirerande föreläsning där du får lära dig hur du undviker belastningsskador och hur du skonsamt arbetar med din egen kropp. Föreläsningen varvas med diskussioner och praktiska övningar. Stor vikt läggs vid att engagera deltagarna och ge kunskaper som direkt går att använda i det vardagliga arbetet.

Innehåll

  • Grundläggande anatomi för att skapa förståelse för hur kroppen fungerar
  • Hur du skonsamt arbetar med den egna kroppen
  • Hur kan du undvika belastningsskador
  • Vems är ansvaret för en god arbetsmiljö?
  • Enkla övningar för att undvika belastningsskador

Uppdragsutbildning

Vi kan genomföra denna utbildning som en uppdragsutbildning för er arbetsplats. Gör förfrågan eller kontakta oss för offert.

OMRÅDE Barn och fritid, Förskola, Fritidshem

Skicka en förfrågan till oss