MAT OCH KOST I FÖRSKOLAN | GRUNDUTBILDNING

Nutrition från början

När barnen får lära sig om mat och när de får smaka och prova olika smaker och konsistenser läggs grunden till goda matvanor. Att skapa trygghet och samvaro runt måltiden är en del i pedagogens arbete.

Att få hälsosamma matvanor direkt från start, ökar chanserna till hälsa och livskvalitet livet igenom. Under Mat och kost i förskolan | Grundutbildning går vi igenom grunderna kring mat och kost för barn på förskolan. Vilken mat ger bäst energi, portionsstorlekar och val av mat. Få kunskaper om hur du som pedagog kan ge barnen hälsosamma vanor när de saknas hemifrån.

När barnen går i förskolan, växer och utvecklas de i en snabb takt. Enligt skollagen ska förskolan stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda dem en trygg omsorg. Omsorg innebär också att barnen serveras varierade och näringsriktiga måltider. Enligt Livsmedelsverket är det viktigt att frukost, lunch och mellanmål serveras på regelbundna tider och att det inte är för lång tid mellan måltiderna.

Innehåll

  • Måltidssituationen
  • Matrekommendationer för barn
  • Portionsstorlekar och livsmedelsval
  • Mat som ger tillräckligt med näring – vitaminer & mineraler
  • Att bygga ett måltidsschema
  • Energi och näringsbehov för det växande barnet

Öppen utbildning

Längd: 3 timmar

Datum:
31 maj, 2022 ( 18:00 - 21:00 )

Pris: 995:- /person. Moms tillkommer.

Adress: Distans

Öppen för bokning

Anmäl dig här

Öppen utbildning

Längd: 3 timmar

Datum:
28 september, 2022 ( 18:00 - 21:00 )

Pris: 1195:- /person. Moms tillkommer.

Adress: Distans

Öppen för bokning

Anmäl dig här

Företagsanpassa utbildningen

Vi kan genomföra denna utbildning som en uppdragsutbildning för er arbetsplats. Gör förfrågan eller kontakta oss för offert.

OMRÅDE Barn och fritid, Förskola

Gör förfrågan