MAT OCH KOST I FÖRSKOLAN | GRUNDUTBILDNING
Nutrition från början
När barnen får lära sig om mat och när de får smaka och prova olika smaker och konsistenser läggs grunden till goda matvanor. Att skapa trygghet och samvaro runt måltiden är en del i pedagogens arbete.
Att få hälsosamma matvanor direkt från start, ökar chanserna till hälsa och livskvalitet livet igenom. Under Mat och kost i förskolan | Grundutbildning går vi igenom grunderna kring mat och kost för barn på förskolan. Vilken mat ger bäst energi, portionsstorlekar och val av mat. Få kunskaper om hur du som pedagog kan ge barnen hälsosamma vanor när de saknas hemifrån.
När barnen går i förskolan, växer och utvecklas de i en snabb takt. Enligt skollagen ska förskolan stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda dem en trygg omsorg. Omsorg innebär också att barnen serveras varierade och näringsriktiga måltider. Enligt Livsmedelsverket är det viktigt att frukost, lunch och mellanmål serveras på regelbundna tider och att det inte är för lång tid mellan måltiderna.
Innehåll
- Måltidssituationen
- Matrekommendationer för barn
- Portionsstorlekar och livsmedelsval
- Mat som ger tillräckligt med näring – vitaminer & mineraler
- Att bygga ett måltidsschema
- Energi och näringsbehov för det växande barnet
Företagsanpassa utbildningen
Vi kan genomföra denna utbildning som en uppdragsutbildning för er arbetsplats. Gör förfrågan eller kontakta oss för offert.
OMRÅDE
Barn och fritid, Förskola
Gör förfrågan
Tips på fler företagsutbildningar
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på våra nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om kommande utbildningar, konferenser och evenemang. Välj vilka utbildningsområden du är intresserad av. Du kan när som helst avsluta din prenumeration. Alla nyhetsbrev är gratis och distribueras via e-post.
Kompetens som gör skillnad