I utbildningen ger vi dig kunskap om vilka parametrar vi behöver ta hänsyn till i mötet med den äldre människan för att tillgodose en hälsosam nutritionsstatus livet igenom. Hur bör vi tänka när aptiten minskar för att minimera risken för undernäring?
Maten har en stor betydelse för hälsa och välbefinnande. Bra matvanor och näringsrik mat är därför viktigt för att skapa en god hälsa, livskvalitet och starka seniorer.
Nya vanor, medicinering och sjukdom kan påverka aptiten och behovet av mat. Det är därför viktigt att all personal inom äldreomsorgen och hemtjänst har goda kunskaper kring näringslära, matens och måltidsmiljöns betydelse.
I vår utbildning "Kost och Nutrition senare i livet" strävar vi efter att ge dig en djupgående förståelse för de avgörande faktorer som måste beaktas när vi möter den äldre generationen, med målet att säkerställa en långvarigt hälsosam nutritionsstatus. Denna utbildning syftar till att utrusta dig med den nödvändiga kunskapen för att hantera komplexiteten av nutrition och kosthållning för äldre individer, och hur dessa faktorer kan påverka deras välbefinnande och livskvalitet.
En central aspekt som vi utforskar är den utmaning som kan uppstå när aptiten avtar med åldern och hur vi aktivt kan hantera detta för att minimera risken för undernäring. Genom att granska vetenskapliga och praktiska perspektiv lär vi oss strategier för att säkerställa att äldre människor får den nödvändiga näringen, även när aptiten sviktar. Detta involverar en helhetsapproach som tar hänsyn till både fysiska och psykologiska faktorer som kan påverka äldres aptit och matintag.
Måltidsplanering och smakpreferenser
Vi utforskar också hur man skapar en givande måltidssituation för den äldre individen. Genom att tillhandahålla en miljö som är bekväm och inbjudande och genom att erbjuda näringsrik mat som är anpassad efter individuella behov, kan vi öka motivationen och glädjen kring att äta. Genom att integrera kunskap om måltidsplanering, näringsbehov och smakpreferenser, ger vi dig verktygen att skapa en positiv och berikande ätupplevelse för den äldre människan.
Denna utbildning strävar efter att ge praktiska färdigheter som du kan tillämpa i verkliga situationer.
Anpassa utbildningen efter era behov
Våra utbildningar går även att beställa som uppdragsutbildningar / företagsutbildningar. Då kan ni få utbildningen anpassad helt efter era egna behov. Gör en offertfrågan, helt kostnadsfritt. Skicka offertförfrågan
Målgrupp
Utbildningen är till för personal inom vård och omsorg, äldrevård, sjuksköterskor och undersköterskor.
Utbildningens innehåll
Matens betydelse för hälsan.
Portionsstorlekar och livsmedelsval.
Undernäring och risk för undernäring.
Vätskebehov.
Läkemedelspåverkan .
Maria Högberg
UTBILDARE
Maria Högberg är utbildad inom organisation och ledarskap, sociologi, ACT, handledning och är tränare inom motiverande samtal och författare till boken ”MI för chefer och ledare”. Hon har själv arbetat som arbetsledare och chef och utbildar och handleder idag chefer och ledare på olika organisatoriska nivåer kontinuerligt. Styrkan i Marias utbildningar är tydlig pedagogik med konkreta verktyg och praktiska övningar.
Du eller din arbetsgivare får en faktura som ska betalas inom 30 dagar.
Vilka ämnesområden har vi utbildningar inom?
Vi på KUI Företagsutbildning har utbildningar inom följande kategorier:
Förskola och fritidshem
Skola för yngre åldrar
LSS och personlig assistans
Psykiatri
Sjuksköterskor
Äldreomsorg och hemtjänst
Hur avbokar jag en företagsutbildning?
Om du behöver avboka kan du göra på två olika sätt.
Chatta med oss på hemsidan. Du behöver uppge utbildningens namn, tillfällets datum och deltagarens/deltagarnas namn.
Eller så mailar du företagsutbildningen på bokning@kui.se. Uppge samma information som ovan.
OBS.du måste avboka senast två veckor före utbildningstillfället för att ej bli debiterad! Vid avbokning senare än två veckor före utbildningstillfället debiteras full avgift. Det går också bra att överlåta din plats till en annan person inom samma organisation. Vill du överlåta din plats kan du chatta med oss på hemsidan, eller maila bokning@kui.se.
Hur beställer jag en uppdragsutbildning?
Steg 1
Företagsanpassa utbildningen
Du navigerar in på utbildningen där du hittar rutan:
Steg 2
Klicka på knappen
Klicka på knappen i den gröna rutan ”Gör förfrågan”
Steg 3
Fyll i formuläret
Du omdirigeras till sidan för vår förfrågan, där du fyller i alla uppgifter.
Uppdragsutbildning är en utbildning som ordnas mot en avgift.
Som företag eller organisation kan du anlita våra utbildare/föreläsare för att kompetensutveckla din personal. KUI Företagsutbildning har både skräddarsydda lösningar och färdiga utbildningar till företag, kommuner, myndigheter och andra organisationer som vill utveckla och höja personalens kompetens.
Våra utbildningsområden är förskola, fritidshem, äldreomsorg, LSS och psykiatri, där ni kan beställa uppdragsutbildningar. Inom varje område finns duktig personal som gärna hjälper er.
Som privatperson kan du inte beställa uppdragsutbildningar. Vill du vidareutbilda dig som privatperson hänvisar vi till vårt ordinarie utbud: Öppna utbildningar med datum
Får jag någon dokumentation även till konferenser?
I anslutning till konferensen får du tillgång till nedladdningsbar dokumentation som våra föreläsare valt att dela med sig av före konferensen. Vill du anteckna i dokumentationen rekommenderar vi att du skriver ut den och tar med dig den till konferensen.
Jag har fått ett mail om ändrat/inställt datum för min företagsutbildning?
Tyvärr kan det vara så att en utbildningen får för få anmälningar, eller att kursledaren blir sjuk. KompetensUtvecklingsInstitutet förbehåller sig därför rätten att ställa in kursen. Om kursen ställs in meddelar vi de anmälda kursdeltagarna senast två veckor före kursstart.
Hur kan jag vara med och ställa ut under konferensen?
Navigera in på den konferens som du vill boka. På sidan hittar du den röda rutan med konferensen information (plats, datum, tid etc.). Klicka på ”Anmäl dig här”.
………………………………………………………………………
Välj alternativ
När du klickar på knappen kommer du att få upp 4 alternativ. Du väljer det som stämmer in på dig:
………………………………………………………………………
Fyll i uppgifterna
Du fyller sedan i dina uppgifter och klickar på ”Fortsätt” längst ned.
………………………………………………………………………
Ange kontaktperson
Ange en kontaktperson. Oftast din chef om du bokar via företag.
………………………………………………………………………
Lägg till deltagare
Lägg till alla deltagare som ska medverka på konferensen. Du kan välja upp till 10 deltagare.
………………………………………………………………………
Kolla igenom alla uppgifter
Klicka på knappen ”Kontrollera bokning” och kolla igenom så att alla uppgifter du har skrivit i föregående steg stämmer.
………………………………………………………………………
Ej en robot och boka
Klicka i att du inte är en robot och boka sedan konferensen.
Vad innebär en digital utbildning?
På en digital utbildning medverkar du på utbildningen från din dator eller telefon. En vecka innan utbildningens start skickas ett mail med länk till föreläsningen ut. I mailet får du även information om utbildningen och hur du laddar ned programmet som kommer att användas.
Det är bra att förbereda dig inför utbildningen genom att ladda ned MS Teams i förväg och se till att du har en god nätverksanslutning.
Vi skickar ut åhörarkopior innan föreläsningen som kan vara bra att skriva ut om du vill anteckna under utbildningens gång.
Vad innebär en fysisk utbildning på plats?
När utbildningen hålls fysiskt på plats sker det i våra kurslokaler på Drottningholmsvägen 37 vid Fridhemsplan, Stockholm.
En vecka innan utbildningens start skickas ett mail med information om utbildningen ut. I mailet finns även åhörarkopior som kan vara bra att skriva ut om du vill anteckna under utbildningens gång. För-och eftermiddagskaffe samt en lättare lunch ingår.
Vad gäller vid avbokning?
För avbokning fram till två veckor före konferensdagen debiteras ingen avgift. Därefter debiteras hela avgiften. Avbokning skall göras skriftligen. Anmälan kan överlåtas på annan person. Meddela detta till: bokning@kui.se Betalning erläggs mot faktura 30 dagar netto.
Får jag ett kursbevis / kursintyg om jag går en öppen utbildning?
Kursintyg / Kursbevis
Du får ett kursintyg eller ett kursbevis om du har gått en av våra öppna heldagsutbildningar. Har du gått en 3 timmars utbildning på kvällstid får du inte ett intyg. Har du fler frågor om kursbevis kontakta företagsutbildningen på 08-522 506 90 eller info@kui.se.
Hur fungerar det med betalningsvillkoren?
Priserna är exkl. moms och inkluderar nedladdningsbar dokumentation. Betalning erläggs mot faktura 30 dagar netto.
Vad är en öppen företagsutbildning?
En öppen utbildning är en bra utbildningsform för enstaka chefer och medarbetare som behöver bredda och fördjupa sin befintliga yrkeskompetens. I vårt utbud finns både hel- och halvdagsutbildningar, längre utbildningar och kvällsföreläsningar. Öppen utbildning är datumlagd och leds av en erfaren utbildare med spetskompetens på plats i våra utbildningslokaler eller digitalt via MS Teams.
Våra utbildningar är heldagsutbildningar mellan kl. 09.30-16.30 eller kvällsutbildningar mellan kl. 18.00-21.00. Utbildningarna hålls antingen digitalt eller fysiskt på plats i våra kurslokaler. Vi tar emot upp till 40 deltagare per kurs när vi ses i kurslokalen och ibland några fler när vi ses digitalt.
Efter genomförd fortbildning erhåller du ett kursintyg (Gäller ej kvällsutbildning)
Hur får jag bokningsbekräftelsen?
När vi erhållit din bokning skickas automatiskt en bekräftelse till den e-postadress du angivit i din bokning. Kom ihåg att även titta i din skräppost om du inte fått någon bekräftelse inom några minuter.
Anmäl intresse
I våra utskick får du information och tips om våra olika öppna utbildningar och konferenser. Du väljer vilka yrkesområden som du vill hålla dig uppdaterad om. Detta är helt kostnadsfritt.
Välj områden
Välj vilka områden du vill hålla dig uppdaterad inom och fyll sedan i dina uppgifter. Du kan när som helst avsluta ditt intresse genom att klicka på ”Avsluta din prenumeration” längst ner i mailen.
Anmäl intresse
Anmäl intresse inom din yrkeskategori så håller vi dig uppdaterad om kommande utbildningar, konferenser och evenemang. Välj vilka utbildningsområden du är intresserad av.
Personuppgiftspolicy
Inledning
Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.
Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.
Intresseformulär
När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.
Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.
Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.
Dina personuppgifter
De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:
Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan
Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.
Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.
Dina rättigheter
Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.