DIGITALISERING I FÖRSKOLAN

Vad innebär det för dig och ditt arbetslag?

Vi har förmånen att leva i en tid där teknikens utveckling går i stormfart. Aldrig tidigare har vi haft en så stor verktygslåda att hämta inspiration och materialet ifrån. Vad innebär digitalisering för dig? Innebär det samma sak för dina kollegor? Har ni samma upplevelse av digitaliseringens närvaro i verksamheten?

Personal inom förskola får ofta höra om digitalisering i förskolan och att verksamheten ska digitaliseras för att stimulera lärande och utveckling. Men hur gör vi det och varför?

Utbildningen i förskolan ska lägga grunden till en adekvat digital kompetens hos barnen. Den fördjupas sedan i förskoleklassen och de skolformer som följer därefter. Att digitala verktyg tar plats i förskolan betyder inte att något annat ska tas bort. Digitala och andra verktyg behöver finnas sida vid sida och det är personalen i förskolan som avgör vad som passar att använda vid olika tillfällen.

Under den interaktiva föreläsningen kommer du få ny kunskap om ämnet digitalisering, källtillit och tips på framgångsrik digitalisering. Du kommer även få reflektera utifrån dina egna förutsättningar för att göra en kunskapsförflyttning. Tillsammans reder vi också ut begrepp som skärmtid, skärmanvändning och beställarkompetens och innan tillfället är slut är målet att du har blivit ännu mer medveten om vad digitaliseringen kan bidra med för dig och din verksamhet.

Innehåll

  • Digitaliseringsstrategin kopplat mot förskolans styrdokument
  • Digitalisering och språkstimulans
  • Källkritik med stöd av digitalisering
  • Här är vi idag men vart är vi på väg?
  • Att digitalisera medvetet och framgångsrikt

Öppen utbildning

Längd: 3 timmar

Datum:
23 augusti, 2022 ( 18:00 - 21:00 )

Pris: 1195:- /person. Moms tillkommer.


Öppen för bokning

Anmäl dig här

Öppen utbildning

Längd: 3 timmar

Datum:
18 oktober, 2022 ( 18:00 - 21:00 )

Pris: 1195:- /person. Moms tillkommer.

Adress: Distans

Öppen för bokning

Anmäl dig här

Företagsanpassa utbildningen

Vi kan genomföra denna utbildning som en uppdragsutbildning för er arbetsplats. Gör förfrågan eller kontakta oss för offert.

OMRÅDE Barn och fritid, Förskola

KONTAKTA OSS 08-522 506 90
info@kui.se

Gör förfrågan