×
 

PÅ GÅNG HOS KUI STOCKHOLM

Öppet hus | KUI Stockholm 2 nov
02
november

Öppet hus | KUI Stockholm | 2 nov

Få veta mer om våra yrkesutbildningar i Stockholm, träffa lärare, träffa SYV, se runt i våra lokaler, få hjälp...
Sökstuga | KUI Stockholm | 7 nov
07
november

Sökstuga | KUI Stockholm | 7 nov

Få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar 9 januari i Stockholm.
Sökstuga | KUI Stockholm | 8 nov
08
november

Sökstuga | KUI Stockholm | 8 nov

Få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar 9 januari i Stockholm.
Sökstuga | KUI Stockholm | 9 nov
09
november

Sökstuga | KUI Stockholm | 9 nov

Få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar 9 januari i Stockholm.
Sökstuga | KUI Stockholm | 10 nov
10
november

Sökstuga | KUI Stockholm | 10 nov

Få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar 9 januari i Stockholm.
Sökstuga | KUI Stockholm | 11 nov
11
november

Sökstuga | KUI Stockholm | 11 nov

Få hjälp med din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar 9 januari i Stockholm.

Stockholm utbildningscenter

Välkommen till vårt utbildningscenter i Stockholm som ligger på Drottningholmsvägen 37. Här kan du studera på både komvux- och yrkeshögskolenivå. Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Yrkeshögskola är för dig som arbetar inom vård, omsorg, förskola och vill ta nästa steg!

Vad är komvux?

I Stockholm kan du studera på komvuxnivå. Komvux är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. 

Till exempel om du saknar eller har en ofullständig gymnasieutbildning, eller behöver komplettera den gymnasieutbildning du har för att få behörighet till högskolan. Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

Ansökan komvux

I Stockholm erbjuder vi yrkesutbildning inom barn och fritid, vård och omsorg samt friskvård och hälsa. Målet med vår utbildning är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. Ansök till utbildningen genom din hemkommuns vuxenutbildning. Starta din framtid idag!

Vad är Yrkeshögskola?

På en yrkeshögskola utbildar du dig till ett visst yrke och för ett speciellt yrkesområde. Yrkeshögskolan passar dig som antingen vill specialisera dig inom ditt yrke. En yh-utbildning är svaret på arbetsmarknadens behov. Det betyder att nya utbildningar startar och gamla läggs ner och att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar utifrån det aktuella behovet.

Ansökan Yrkeshögskola

I Stockholm erbjuder vi både långa och korta yrkeshögskoleutbildningar inom vård och omsorg och barn och fritid, alla på distans. Du läser på halvfart och distans så att du kan kombinera arbete med studier. Du ansöker via respektive utbildningssida.

Företagsutbildning

Vidareutbilda dig med KUIs företagsutbildningar. Boka som företag eller privatperson! Tack vare vår spetskompetens inom vård, omsorg, förskola och fritidshem, kan vi hjälpa dig med allt från dagskurser till specialanpassade utbildningar för din arbetsplats. Boka en kurs direkt eller kontakta oss om du söker en utbildning anpassad efter ditt företags behov.

Barnskötarutbildning för yrkeshögskola

Kvalitet Komvux

Arbete efter studier

85%

av våra elever anser att utbildning ger dem ökade möjligheter till arbete eller fortsatta studier.

Rekommenderar KUI Komvux

87%

rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra.

Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Kvalitet Yrkeshögskola

Utbildningen i helhet

93%

är nöjda med sin YH-utbildning i sin helhet hos KUI Yrkeshögskola.

Rekommenderar KUI Yrkeshögskola

95%

av våra studerande kan rekommendera KUI Yrkeshögskola till andra.

Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Hitta din komvuxutbildning

Stockholms digitala utbildningskatalog

KOMVUX

Vi erbjuder gymnasial yrkesutbildning (Komvux) inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Friskvård och hälsa. Bläddra bland alla utbildningar.

UNDERSKÖTERSKA

Vill du arbeta med människor där omvårdnad är i fokus? Ansök till vår yrkesutbildning.

BARNSKÖTARE

Vil du arbeta med framtidens generation? Ansök till vår yrkesutbildning!

ELEVASSISTENT

Vill du arbeta med att hjälpa elever i skolan? Ansök till vår yrkesutbildning.

HÄLSOCOACH & PT

1-årig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med friskvård, träning och ledarskap. Möjlighet för PT-licensiering. KUI är auktoriserade via EuropeActive.
Specialistundersköterska

ENSTAKA KURSER - VO

Här hittar du alla enstaka kurser inom vård och omsorg som vi erbjuder.

ENSTAKA KURSER - BF

Här hittar du alla enstaka kurser inom barn och fritid som vi erbjuder.

ENSTAKA KURSER - FH

Här hittar du alla enstaka kurser inom friskvård och hälsa som vi erbjuder.

KUI Komvux Stockholm

Komvux är till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. KUI erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare, Elevassistent och Hälsocoach. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket).

Vuxenutbildning i Stockholm

För att studera på KUI komvux Stockholm ansöker du via den kommun där du är bosatt och folkbokförd. Bor du exempelvis i Botkyrka söker du via komvux i Botkyrka. Vuxenutbildning hos KUI innebär att du väljer att studera gymnasiala yrkesutbildningar eller fristående komvuxkurser inom våra specialiserade områden. Hitta din hemkommun »

Studiestöd för våra utbildningar

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

KUI Komvux Stockholm nära arbetslivet

En yrkesutbildning på Komvux är anpassad efter arbetsmarknadens behov, vilket betyder att det oftast är relativt enkelt att få jobb efter avslutad utbildning - eftersom samhället behöver din yrkesroll.

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I alla våra utbildningar hos komvux i Stockholm ingår det så kallad APL eller vad många kallar praktik. Teorin ger dig mycket lärorik och viktig kunskap, men blir inte verklig förrän du faktiskt får omsätta kunskaper i praktiken. Genom att du har APL under flera veckor i olika omgångar under utbildningen kan du vara säker på att du får en relevant inblick i ditt framtida arbete. Du kan även skapa kontakter under din praktik som kan hjälpa dig att hitta ett jobb efter avslutad utbildning. APL är en naturlig del av din yrkesutbildning och du genomför den på en arbetsplats med stöd av handledare och lärare.

Håll mig uppdaterad!

Gör intresseanmälan så skickar vi dig information om kommande starter, ansökningsdatum och öppna hus. OBS! Detta är ej är en ansökan. Ansökan gör du via din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen. Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från KUI:s konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i KUI:s system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta finns i 90 dagar. Uppgifterna på Google finns i 30 dagar.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
 • Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
 • Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Kompetensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.

Hitta din yrkeshögskoleutbildning

YRKESHÖGSKOLA

Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildning för dig med yrkeserfarenhet inom vård och omsorg. Bläddra bland alla våra utbildningar.

STÖDPEDAGOG

Vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som skötare eller stödassistent inom LSS-verksamhet. Du läser på distans och halvfart så att du kan kombinera arbete med studier.

SPECIALIST
UNDERSKÖTERSKA MULTISJUKA ÄLDRE

Vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat som undersköterska och vårdat sjuka äldre. Du läser på distans och 50% så att du kan kombinera arbete med studier.

SPECIALIST
BARNSKÖTARE

Vänder sig till dig som arbetar eller har arbetat med barn eller pedagogisk verksamhet. Du läser på distans och halvfart så att du kan kombinera arbete med studier.
YH-Flex Stödpedagog

YH-FLEX STÖDPEDAGOG

Tillgodoräkna dig din yrkeserfarenhet för en yrkeshögskoleexamen till Stödpedagog. Distans och halvfart.
YH-flex Specialistundersköterska Multisjuka äldre

YH-FLEX SPECIALIST
UNDERSKÖTERSKA

Tillgodoräkna din yrkeserfarenhet för en yrkeshögskoleexamen till Specialistundersköterska Multisjuka äldre.

YH-FLEX SPECIALIST
BARNSKÖTARE

Tillgodoräkna din yrkeserfarenhet för en yrkeshögskoleexamen till Specialistbarnskötare
Psykisk ohälsa, suicid och suicidprevention

PSYKISK OHÄLSA & SUICID

Om psykisk ohälsa och att arbeta med suicidprevention. 30 YH poäng på 12 veckor.
Vårdhygien och vårdrelaterade infektioner

VÅRDHYGIEN

Om att ta ett utökat ansvar i din verksamhet gällande vårdhygien och smittspridning. 25 YH poäng på 10 veckor.

FLER KORTA KURSER

Eftersom alla våra korta YH kurser går helt på distans, kan vem som helst ansöka. Hitta alla våra kurser här.

Yrkeshögskola

För dig som arbetar inom vård, omsorg, förskola och vill ta nästa steg! Yrkeshögskoleutbildningar för nya kvalificerade yrkesroller inom vård, omsorg och förskola samt kortare utbildningar för att bredda sig inom ett särskilt ämne.

För dig som är redo att ta nästa steg i karriären!

KUI Yrkeshögskola erbjuder utbildning för dig med yrkeserfarenhet inom Vård och omsorg samt Förskola. Du läser 50% eller 75% på distans så att du kan kombinera arbete med studier.

Yrkeshögskola blandar teori och praktik

Under utbildningen varvas teori med praktik ute på en eller flera arbetsplatser, så kallad LIA (Lärande i arbete). På din LIA-arbetsplats utbildas du i skarpt läge, vilket gör att du får erfarenhet och kunskaper inom ditt yrke när du är klar med din utbildning. Dessutom får du kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb direkt efter utbildningen.

Behörighet för yrkeshögskolestudier

Alla våra yrkeshögskoleutbildningar kräver både Grundläggande behörighet och även särskilda förkunskaper som varierar beroende på vilken utbildning du söker. Inom Yrkeshögskolan behöver du även inneha minst 1 års arbetslivserfarenhet inom det område som är kopplat till utbildningen. Information om vilka särskilda förkunskaper som krävs till varje utbildning finns under respektive utbildningssida.

Utbildningarna matchar arbetslivets behov

För att säkerställa att våra yrkeshögskoleutbildningar möter arbetslivets krav bedrivs de alltid i nära samarbete med arbetsgivare. De är aktiva både när det gäller planering och genomförande, och kan till exempel föreläsa, delta i projekt och erbjuda praktikplatser. För dig som studerande innebär det att din yrkeskunskap är aktuell och efterfrågad i arbetslivet när du är klar med din utbildning.

Intresseanmälan Yrkeshögskola

Gör en intresseanmälan så får du löpande information om kommande studiestarter, ansökningsdatum och andra evenemang kopplade till KUI yrkeshögskola. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Välj utbildning

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen. Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från KUI:s konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i KUI:s system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta finns i 90 dagar. Uppgifterna på Google finns i 30 dagar.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
 • Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser
 • Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Kompetensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.

Senaste nytt

Öppet hus och sökstugor hos KUI Stockholm
26 september, 2022 Komvux, Stockholm UC

Öppet hus och sökstugor hos KUI Stockholm

Vill du veta mer om KUI och våra utbildningar? Behöver du hjälp med ansökan? Välkommen på Öppet hus och sökstu...

Öppet hus 11 aug hos KUI Stockholm
6 juni, 2022 Komvux, Stockholm UC

Öppet hus 11 aug hos KUI Stockholm

Vill du veta mer om KUI och våra utbildningar? Behöver du hjälp med ansökan? Välkommen på Öppet hus med sökstu...

Sökstugor 8-12 aug hos KUI Stockholm
6 juni, 2022 Stockholm UC

Sökstugor 8-12 aug hos KUI Stockholm

För dig som bor i Stockholms län håller vi i sökstugor hela vecka 32. Välkommen in till vårt utbildningscenter...

Sökstugor i maj/juni hos KUI Stockholm
10 maj, 2022 Stockholm UC

Sökstugor i maj/juni hos KUI Stockholm

För dig som bor i Stockholms län håller vi i sökstugor hela vecka 22. Vi hjälper vi dig med ansökan till augus...

KUI är auktoriserade via EuropeActive
11 mars, 2022 Stockholm UC

KUI är auktoriserade via EuropeActive

Hurra! KUI har blivit auktoriserade via EuropeActive och kan nu utfärda certifikat för Personlig tränare,...

Sökstugor i mars hos KUI Stockholm
4 februari, 2022 Stockholm UC

Sökstugor i mars hos KUI Stockholm

Välkommen på sökstuga hos oss den 21-25 mars kl. 14-16.

Chatta för att få hjälp med di...
12 januari, 2022 Stockholm UC

Chatta för att få hjälp med di...

På grund av rådande restriktioner erbjud...

Extra sökstuga 5 november | KU...
3 november, 2021 Stockholm UC

Extra sökstuga 5 november | KU...

Välkomna på extra sökstuga hos KUI Stock...

Sökstugor i Stockholm 11 okt och 25 okt
15 oktober, 2021 Stockholm UC

Sökstugor i Stockholm 11 okt och 25 okt

Behöver du hjälp med ansökan till studiestarten 3 januari 2022. Välkommen på KUI Stockholms sökstugo...

Öppet hus och sökstuga i Stockholm 18 okt och 3 no...
15 oktober, 2021 Stockholm UC

Öppet hus och sökstuga i Stockholm 18 okt och 3 no...

Vill du veta mer om KUI och våra utbildningar? Behöver du hjälp med ansökan? Välkommen på Öppet hus ...

Anmälan prövning
17 september, 2021 Stockholm UC

Anmälan prövning

Prövningstillfällen för ett urval komvuxkurser. Du kan endas...

Anmälan PT-licensiering
16 september, 2021 Stockholm UC

Anmälan PT-licensiering

PT-licensiering för dig som slutfört yrkesutbildningen Perso...

VO-college Håbo
7 september, 2021 Stockholm UC

VO-college Håbo

KUI är certifierat Vård- och omsorgscoll...

VO-college Stockholm
7 september, 2021 Stockholm UC

VO-college Stockholm

KUI är certifierade för Vård- och omsorg...

Digitala sökstugor 11-12 augus...
5 augusti, 2021 Stockholm UC

Digitala sökstugor 11-12 augus...

Välkommen till våra digitala Sökstugor 1...

Nya telefontider KUI Stockholm
7 maj, 2021 Stockholm UC

Nya telefontider KUI Stockholm

Från och med 7 maj är de nya öppettidern...

KUI är certifierade för Vård- och omsorgscollege i...
20 april, 2020 Stockholm UC

KUI är certifierade för Vård- och omsorgscollege i...

KUI är certifierade Vård- och omsorgscol...

Hitta till Stockholm Utbildningscenter

Välkommen till Stockholm utbildningscenter. Vi finns på Drottningholmsvägen 37 på Fridhemsplan, Kungsholmen. Hit har du många alternativa kommunikationsvägar med både buss, pendeltåg och tunnelbana.

Tunnelbana

Tunnelbanans gröna eller blåa linje till Fridhemsplan. Uppgång Drottningholmsvägen. När du kommer ut från t-banan går du över Drottningholmsgatan och följer den ned åt höger.

Bussar

 • Blåbuss 1 Stora Essingen – Fridhemsplan – Hötorget – Stureplan – Gärdet – Frihamnen
 • Blåbuss 3 Karolinska sjukhuset – S:t Eriksplan – Fridhemsplan – Tegelbacken – Slussen – Skanstull – Södersjukhuset
 • Blåbuss 3 Radiohuset – Värtavägen – Östra stn – S:t Eriksplan – Fridhemsplan – Hornstull – Södra stn – Gullmarsplan
 • Buss 50 Hornsberg – Fridhemsplan – Centralen – Odenplan – Stora Lappkärrsberget
 • Buss 53 Fridhemsplan – Centralen – Slussen – Tjärhovsplan – Henriksdalsberget (- Finnberget)
 • Buss 54 Reimersholme – Fridhemsplan – Centralen – Storängsbotten
 • Buss 56 Hornsberg – Stadshagsplan – Fridhemsplan – Lilla Essingen – Stora Essingen
 • Buss 77 Liljeholmen – Fridhemsplan – S:t Eriksplan – Karolinska sjukhuset
 • Buss 153 Fridhemsplan – Västerbroplan – Marievik – Mälarhöjden – Bredäng

Pendeltåg

Pendeltåg till Odenplan och därifrån t-bana till Fridhemsplan.

Stockholm Utbildningscenter

Besöksadress

Drottningholmsvägen 37

11242 Stockholm

Postadress

Drottningholmsvägen 37

112 42 Stockholm

Välkommen och kika in hos Stockholm utbildningscenter

Mitt i Stockholm, på centrala Kungsholmen, ligger Stockholm utbildningscenter. Hit är det enkelt att ta sig både med buss, pendeltåg och tunnelbana. 

I våra fina och ljusa lokaler finns klassrum i olika storlekar, metodrum för praktiska övningar och trevliga elevutrymmen där du kan studera och umgås med andra elever. I elevköken finns vattenkokare, kylskåp och mikrovågsugnar om du vill värma din lunch. Här är full aktivitet under dagen. I vår datasal kan du använda datorer på plats i lokalen under din studietid. Studieverkstad erbjuds varje vecka där du kan få extra stöd med dina studier.

Skolan ligger ligger på Drottningholmsvägen 37, ca 5 minuter från Fridhemsplans tunnelbanestation och busshållplatser.

Tunnelbanans gröna eller blåa linje. Blåbuss 1, 3 och 4 eller buss 40, 49, 52, 54, 62, 77. Pendeltåg till Stockholm Odenplan och därifrån tunnelbana.

På Stockholm utbildningscenter arbetar rektorer, studie- och yrkesvägledare, specialpedagog, resurspedagog, APL-samordnare, skoladministration samt engagerade och kunniga lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra yrkesområden.

Några kommentarer från våra elever (Komvux elevenkät hösten 2021)

"Mina lärarens var bästa i skolan och jag önskade om vi kunde se dem ansikte mot ansikte varje dag."

"Att plugga distans har varit bra och våra fysiska träffar har varit roliga. Och våra undervisningar på teams har varit mkt givande. Jag skulle vilja se att man fortsätter med teams undervisning ibland."

"Jag har lärt mig väldigt mycket, det har varit en lärorik utbildning samt bra APL. Vissa lärare hade kunnat engagerat sig bättre och förklarat saker tydligare. Men i övrigt så var de flesta lärarna bra och väldigt förstående."

"Utbildningen som jag studerar (barnskötare) är bra eftersom man får jättemycket kunskap om barns och vuxnas kropp, t.ex. fysiska, psykiska och identitetutveckling och man vet om några funktionsnedsättningar som hur man tar hand om dem eller på vilket sätt undervisa dem satm man vet vilka stöd finns för personen med funktionsnedtättning. Det finns många saker som man få information om dem , t.ex. barnkonventionen samt man kan utveckla sin kommunikation med andra. Jag tycker att allt är bra och finns inte något särskilt om den utbildningen."

KUI Komvux Stockholm

Arbete efter studier

85%

85% av våra elever anser att utbildning ger dem ökade möjligheter till arbete eller fortsatta studier. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Normer & värden

87%

87% av våra elever upplever att alla behandlas lika oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, språk, kultur och religion. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Bemötande av lärare

89%

89% av våra elever tycker att lärarna bemöter dem positivt. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Trivsel och trygghet

87%

87% av våra elever säger att de trivs och känner sig trygga i sin utbildning. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Nya kunskaper

90%

90% av våra elever tycker att utbildningen bidrar till att de får nya kunskaper. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Rekommendation

87%

87% rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

KUI Yrkeshögskola

Utbildning i helhet

93%

93% är nöjda med sin YH-utbildning i sin helhet hos KUI Yrkeshögskola. Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Engagerad personal

94%

94% av våra studerande tycker att lärare och personal är engagerade i det de gör. Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Uppnår målen

92%

92% tycker att yrkeshögskolan med lärare och personal bidrar till att de når sina mål inom utbildningen: Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Hjälp och stöd

95%

95% tycker att de får det stöd och den hjälp som krävs för att klara utbildningen. Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Lyhörda

91%

91% tycker att KUI Yrkeshögskola är lyhörda inför de studerandes synpunkter och förslag. Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Rekommendation

95%

95% av våra studerande kan rekommendera KUI Yrkeshögskola till andra. Källa: Yrkeshögskola studerandeenkät våren 2022

Kontakta oss

Stockholms digitala utbildningskatalog

Vuxenutbildning

DROTTNINGHOLMSVÄGEN 37, 112 42 STOCKHOLM

08-522 506 50
stockholm@kui.se

Telefontider

Måndag, onsdag och torsdag
kl. 08:30–12:00 samt 13:00–15:00
Tisdag och Fredag
kl. 08:30–12:00

Skolan är öppen alla vardagar
kl. 08:00 – 17:00 (om inget annat anges)

Yrkeshögskola

DROTTNINGHOLMSVÄGEN 37, 112 42 STOCKHOLM

Telefontider
Alla vardagar kl. 09:00-12:00 samt 13:00-15:00

Företagsutbildning

DROTTNINGHOLMSVÄGEN 37, 112 42 STOCKHOLM

08-522 506 90
info@kui.se

Telefontider
Alla vardagar kl. 08:00 - 17:00

Beställa betyg

Betyg skickas inte ut automatiskt när man läser inom vuxenutbildningen, du behöver beställa dem. Betyg kan utfärdas tidigast 30 dagar efter kursslut. KUI utfärdar betyg för Stockholm, Nacka och Värmdö för dig som har läst hos oss efter augusti 2016. För övriga kommuner kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun för betyg.

Stockholm och Nacka - Beställ via formulär

Om du bor i Nacka kommun så beställer du betyg via formuläret. Du behöver även ladda upp ditt personbevis från Skatteverket. Du kan även maila ditt personbevis till: stockholm@kui.se.

Övriga kommuner i Stockholms län - Beställ via din kommun

Om du är folkbokförd i någon av dessa övriga kommuner som vi har avtal med (Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Norrtälje, Nykvarn Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Södertälje, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna Vaxholm, Österåker) beställer du dina betyg via din hemkommun. Här finns kontaktuppgifter till kommunerna.

Frågor och svar

Yrkeskompetenta lärare

På KUI möter du engagerade lärare som har både pedagogisk kompetens och gedigen yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Nära samarbete med arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden.

Validering

Har du tidigare erfarenhet och kunskap, men inga betyg, har du möjlighet att validera och pröva dina kunskaper och få betyg på dessa.