×
 

Katrineholm utbildningscenter

Välkommen till vårt utbildningscenter i Katrineholm som ligger på Djulögatan 32. Här finns elever som studerar komvux, både yrkesutbildningar samt fristående kurser på gymnasial nivå. Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg och Barn och fritid.

Vi erbjuder tyvärr inga nya utbildningsstarter i Katrineholm. Är du intresserad av att studera komvux i Katrineholm, hör av dig till kommunen.

Vad är komvux?

I Katrineholm studerar du på komvuxnivå. Komvux är till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. KUI Katrineholm har yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare och Elevassistent. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket).

Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens. Läs mer om Komvux hos KUI »

Vuxenutbildning nära arbetslivet

En yrkesutbildning på komvux är anpassad efter arbetsmarknadens behov, vilket betyder att det oftast är relativt enkelt att få jobb efter avslutad utbildning - eftersom samhället behöver din yrkesroll.

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Ansökan

I Katrineholm har vi yrkesutbildning inom barn och fritid och vård och omsorg. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. För att studera på komvux ansöker du via den kommun där du är bosatt och folkbokförd. Vuxenutbildning hos KUI Katrineholm innebär att du väljer att studera gymnasiala yrkesutbildningar eller fristående komvuxkurser inom våra specialiserade områden.

Om Katrineholm kommuns vuxenutbildning

I Katrineholms och Vingåkers kommuner ansvarar Viadidakt för kommunernas vuxenutbildning. De hjälper också till att hitta rätt utbildning hos andra anordnare om du till exempel vill studera på distans eller på annan ort.

Barnskötarutbildning för yrkeshögskola

Kvalitet Komvux

Arbete efter studier

92%

av våra elever anser att utbildning ger dem ökade möjligheter till arbete eller fortsatta studier. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Rekommenderar KUI

93%

rekommenderar KUI Katrineholm som skola till andra. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Trivsel och trygghet

95%

av våra elever säger att de trivs och känner sig trygga i sin utbildning. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021

Senaste nytt

VO-college Katrineholm-Flen-Vi...
7 september, 2021 Katrineholm UC

VO-college Katrineholm-Flen-Vi...

KUI är certifierat Vård- och omsorgscoll...

Välkommen till Katrineholms utbildningscenter!

Vår lokal ligger på Djulögatan 32, 641 30 Katrineholm

På Katrineholms utbildningscenter arbetar rektor, skoladministration samt engagerade och kunniga lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra yrkesområden.

Några kommentarer från våra elever (Komvux elevenkät hösten 2021)

"Det har varit särskilt mycket bra med min utbildning att skaffa olika nya kunskaper omkring samhällskunskap, historia, vård- och omsorg i Sverige. Dessa kunskaper hjälper mig att ha en god livsstil för mig själv och för mina barn samt för mitt framtid yrke. Det hade kunnat vara bättre om jag är bättre på svenska språk eftersom det har tagit dubbel så många tider att förstå och komma ihåg många nya ord."

"Utbildning är fantastiskt och jag är nöjd med, om jag frågar om något läraren svarar så snabbt som möjligt."

"Bra kompetent lärare och det är på distans"

"Jag är supernöjd med min utbildning i sin helhet. Har inget att klaga på."

KUI Komvux Katrineholm

Arbete efter studier

92%

92% av våra elever anser att utbildning ger dem ökade möjligheter till arbete eller fortsatta studier. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Normer & värden

88%

88% av våra elever upplever att alla behandlas lika oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, språk, kultur och religion. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Bemötande av lärare

92%

92% av våra elever tycker att lärarna bemöter dem positivt. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Trivsel och trygghet

95%

95% av våra elever säger att de trivs och känner sig trygga i sin utbildning. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Nya kunskaper

96%

96% av våra elever tycker att utbildningen bidrar till att de får nya kunskaper. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Rekommendation

93%

93% rekommenderar KUI Katrineholm som skola till andra. Källa: Komvux elevenkät hösten 2021.

Kontakta oss

Katrineholm

Utbildningscenter

DJULÖGATAN 32, 641 30 KATRINEHOLM

För dig som bor i Katrineholm, Flen, Vingåker och Gensta

Telefontider alla vardagar
kl. 09.00-12.00 samt kl. 13.00-15.00

Skolans är öppen alla vardagar
kl. 08.30-16.30 (om inget annat anges)

Chatta med kundtjänst

HAR DU ALLMÄNNA FRÅGOR?

Chatta med oss direkt via hemsidan så hjälper vi dig!

Chattens öppettider
Mån-tors kl. 09.00-12.00 samt 13.00-16.00

Fredagar 09.00-12.00

Vanliga frågor och svar

Yrkeskompetenta lärare

På KUI möter du engagerade lärare som har både pedagogisk kompetens och gedigen yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Nära samarbete med arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden.

Validering

Har du tidigare erfarenhet och kunskap, men inga betyg, har du möjlighet att validera och pröva dina kunskaper och få betyg på dessa.