Yh-Flex

Våra YH-Flex utbildningar

Ansök till en av våra YH-Flex utbildningar

YH-Flex erbjuder en snabbare och mer flexibel väg till en YH-examen genom tillgodoräknande och komplettering av din tidigare yrkeserfarenhet. Ansök idag och studera bara det du inte redan kan!

KUI erbjuder flera utbildningar i form av YH-Flex. Studieformen är till för dig som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskole­­­­utbildning. ­Syftet är att utveckla modeller för omfattande tillgodoräknande och med tillgodoräknandet som utgångspunkt genomföra individualiserad komplettering mot examen.

Vem kan ansöka till YH-Flex?

Alla kan ansöka till våra YH-Flex utbildningar, men du behöver ha vissa förkunskaper för att vara behörig att börja studera. Du kan läsa mer om vilka förkunskaper som krävs för varje utbildning på respektive utbildningssida ovan. Vi erbjuder våra utbildningar på halvfart och distans, vilket betyder att du i princip kan bo vart som helst i Sverige och ändå studera hos oss (om du är villig att åka till din studieort några gånger per år).

Urvalsprocess och antagning

För att bli antagen till en av våra YH-Flex utbildningar behöver du dels uppfylla den grundläggande behörigheten som står skriven ovan. Du måste även uppfylla de särskilda förkunskaper som krävs för den utbildning du vill ta examen i, läs mer på respektive utbildningssida. Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser kommer ett urval göras bland samtliga behöriga sökande. Tänk på att du måste tacka ja till erbjuden plats inom 7 dagar.

Kostnadsfritt och CSN-Berättigat

Alla våra utbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade. Du kan läsa mer om att ansöka om studiemedel via csn.se.

Specialistundersköterska
Specialistundersköterska

spec-uskor-2_1920x1080

Specialistundersköterska
Specialistundersköterska

spec-uskor-3_1920x1080

a Elevassistent utbildning
Elevassistent utbildning

elevassistent_1920x1080

YH-utbildningar inom LSS
YH-utbildningar inom LSS

yh-4_1920x1080

Elevassistent utbildning
Elevassistent utbildning

elevassistent-3_1920x1080

YH-utbildningar inom LSS
YH-utbildningar inom LSS

yh-2_1920x1080

Vanliga frågor och svar