Internationella parkinsondagen

Internationella Parkinsondagen är en årlig markering som äger rum den 11 april för att öka medvetenheten om Parkinsons sjukdom och för att hedra de miljontals människor världen över som lever med denna neurologiska sjukdom. Parkinsons sjukdom är en progressiv och neurodegenerativ sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet. Den kännetecknas ofta av tremor, stelhet, långsamma rörelser och balansproblem, och dess effekter kan vara betydande för både patienter och deras närstående.

Internationella Parkinsondagen ger en möjlighet för människor att lära sig mer om Parkinsons sjukdom, inklusive dess symptom, behandlingar och hur det påverkar livet för dem som lever med sjukdomen. Det är också en tid för att hedra och stödja dem som kämpar mot Parkinsons, samt att erkänna det arbete som görs av forskare, vårdpersonal och organisationer för att främja forskning och förbättra livet för personer med Parkinsons.

Det är viktigt att fortsätta att arbeta för att öka medvetenheten om Parkinsons sjukdom och att stödja forskning för att hitta nya behandlingar och förhoppningsvis en dag en botemedel. Internationella Parkinsondagen är en möjlighet att göra detta och att visa solidaritet med dem som kämpar mot denna utmanande sjukdom.

Relaterade utbildningar

Glödlampa med många olika färger

Mångsidighet i utbildningsutbudet

Vi tillhandahåller en bred variation av utbildningsalternativ som omfattar komvux, yrkeshögskola och företagsutbildningar. Detta gör det möjligt för oss att skapa skräddarsydda utbildningsvägar som passar både individens och företagets behov och mål.
En blandad bild med undersköterska till vänster och en ung pojke till höger

Branschfokuserad undervisning

Våra utbildningar är utformade för att vara relevanta och aktuella för dagens arbetsmarknad, med fokus på att ge er praktiska färdigheter och kunskaper som efterfrågas inom olika branscher och sektorer.
Blandad bild med en äldre kvinna som studerar i klassrum till vänster och en yngre kvinna som studerar på distans till höger

Flexibla studiealternativ

Vi har skapat en flexibel studiemiljö som är anpassad för olika livsstilar och behov. Vårt utbud inkluderar bl.a. distansutbildning, kvällskurser och intensiva kurser, vilket ger alla våra deltagare möjlighet att anpassa sina utbildningsval efter sina övriga åtaganden och balansera de sina dagliga liv.