Internationella barnboksdagen

Internationella barnboksdagen är en hyllning till barnlitteraturen och firas varje år den 2 april för att hedra födelsedagen av den berömda barnboksförfattaren Hans Christian Andersen. Denna dag är tillägnad att främja läsning och värdet av litteratur för barn över hela världen.

Syftet med Internationella barnboksdagen är att uppmuntra barn att upptäcka glädjen i läsning och förstå vikten av att lära sig genom böcker. Genom att främja läsning från en tidig ålder kan barn utveckla fantasin, förbättra sitt ordförråd och förståelse för olika kulturer och perspektiv. Internationella barnboksdagen är också ett tillfälle att uppmärksamma och hylla författare, illustratörer och alla som arbetar för att skapa och sprida högkvalitativa barnböcker. Deras arbete spelar en avgörande roll i barns utbildning och utveckling och bidrar till att forma framtida generationers tankar och värderingar.

Genom att fira Internationella barnboksdagen ger vi barn möjligheten att upptäcka magin i berättelser och uppmuntrar dem att fortsätta utforska världen genom litteraturen. Det är en dag att minnas och uppskatta den fantastiska världen av barnlitteratur och dess betydelse för barns välbefinnande och utveckling.

Relaterade utbildningar

Glödlampa med många olika färger

Mångsidighet i utbildningsutbudet

Vi tillhandahåller en bred variation av utbildningsalternativ som omfattar komvux, yrkeshögskola och företagsutbildningar. Detta gör det möjligt för oss att skapa skräddarsydda utbildningsvägar som passar både individens och företagets behov och mål.
En blandad bild med undersköterska till vänster och en ung pojke till höger

Branschfokuserad undervisning

Våra utbildningar är utformade för att vara relevanta och aktuella för dagens arbetsmarknad, med fokus på att ge er praktiska färdigheter och kunskaper som efterfrågas inom olika branscher och sektorer.
Blandad bild med en äldre kvinna som studerar i klassrum till vänster och en yngre kvinna som studerar på distans till höger

Flexibla studiealternativ

Vi har skapat en flexibel studiemiljö som är anpassad för olika livsstilar och behov. Vårt utbud inkluderar bl.a. distansutbildning, kvällskurser och intensiva kurser, vilket ger alla våra deltagare möjlighet att anpassa sina utbildningsval efter sina övriga åtaganden och balansera de sina dagliga liv.