Paulina Gunnardo

Master i psykologi, familjebehandling med KBT, Motiverande samtal (MI) samt utbildad barnskötare

Paulina föreläser och utbildar om barns utveckling, barnets rättigheter och barn som far illa. Hon har arbetat på barnrättsorganisation, förskola och forskningsprojekt om barns utveckling. Paulina är utbildad på masterprogrammet i psykologi, i familjebehandling med KBT, Motiverande samtal (MI) samt utbildad barnskötare.

Ur Paulinas föreläsning:

  • Arbete med värdegrunden och barnkonventionen i tidig ålder – att forma ett framtida, demokratiskt samhälle. Hur pratar vi om barnets rättigheter och förskolans värdegrund med barnen?
  • Normer och värden i arbetslaget, utmaningar och möjligheter. Hur utvecklar vi en kollegial samsyn i arbetslaget, med gruppens och individens utgångsläge?
  • Värdegrund och barnkonventionen i samverkan med vårdnadshavare. Hur når vi vårdnadshavare för en gemensam samsyn? Hur kan det viktiga ”kapprumspratet” bli mer innehållsrikt? Hur får vi med oss vårdnadshavarna?

En liten hälsning från Paulina

Se föreläsningar om bl.a.

Utforskande undervisning för hållbar utveckling i förskolan

Cecilia Caiman delar med sig av sina erfarenheter från utforskande projekt, där naturmöten och estetik sätter fart på barnens upptäckarlust.

Barn som förändrar världen

På Pysslingens förskolor har barnen med hjälp av ett bokprojekt fördjupat sig i olika frågeställningar kopplat till hållbarhet. Lyssna till Elise Sillevis Smitt och Mia Winborg.

En fungerande kommunikation i förskolan

Logopeden Anna-Karin Arnald berättar hur ni kan förebygga beteendeproblematik, stärka relationen med barnen och samtidigt hjälpa dem att lyckas i vardagen.