Ny studieform

KUI Linköping

I januari 2023 lanserar KUI Linköping en helt ny studieform som ska underlätta för elever som vill kombinera sina studier med både arbete och privatliv. Studieformen kallas för distansstudier men ger dig möjlighet till mycket mer än så!

Vi på KUI vet att det är spännande och roligt att börja studera, men det kan även vara tufft rent ekonomiskt och tidsmässigt om man har familj och tidigare arbetat heltid. Därför startar vi i Linköping från och med studiestarten den 16 januari 2023 en helt ny studieform som ska underlätta studietiden för alla.

Med vår nya studieform får du flexibla distansstudier som ger en kombination av eget arbete, handledning och föreläsningar på plats och digitalt.

Vad innebär den nya studieformen?

Vi kommer att erbjuda alla våra yrkespaket och kurser på distans. Detta innebär att du i första hand studerar via vår lärplattform Omniway. Utöver det har du även tillgång till:

  • Föreläsningar på plats i skolan.
  • Webbinarium via Microsoft Teams.
  • Öppna handledartillfällen både fysiskt och digitalt.
  • Fasta telefon- och chattider med dina lärare i lärplattformen varje vecka.

Med detta nya flexibla studiesätt kommer du ha mer kontroll över din vardag och hur just du vill studera. Vill du enbart delta på digitala föreläsningar? Eller vill du kombinera det digitala med några föreläsningar på skolan? Behöver du lite extra hjälp i dina studier? Perfekt, oavsett vem du är och hur du gillar att studera kommer du att trivas hos KUI Linköping eftersom vi erbjuder något för alla.

OBS. Alla examinationer och praktiska uppgifter kommer som tidigare att genomföras på skolan.

Föreläsningarna är till för alla

Våra föreläsningar på plats erbjuds för alla våra elever på skolan, oavsett om du studerar kursen eller inte. Är du bara sugen på lite mer kunskap inom ett ämne är du varmt välkommen att sitta med och lyssna!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad mer vill du läsa om?

Söksymbol

Föreläsningar på plats:
Fysiska föreläsningar på Linköpings utbildningscenter som är till för alla elever på skolan oavsett vilken kurs du läser.

Webbinarium:
Digitala föreläsningar via Microsoft Teams som du kan delta på oavsett var du befinner dig.

Öppna handledartillfällen:
Detta är till för dig som behöver lite extra hjälp. Lärarna erbjuder öppna handledartillfällen både på skolan och digitalt där du kan delta och få stöd i dina studier.

Fasta telefon- och chattider:
Varje vecka lägger lärarna upp fasta telefon- och chattider i lärplattformen så att du som elev alltid vet när du kan nå din lärare. Du kan då välja att antingen ringa eller chatta för att att få hjälp.

Våra yrkesutbildningar

Undersköterskans kliniska bedömning

Undersköterska

Nationellt yrkespaket för att arbeta som undersköterska och många fler yrken inom vård och omsorg.
Språkutveckling och språkstimulering

Barnskötare / Elevassistent

Om pedagogik, lärande och kommunikation. Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta som barnskötare eller elevassistent.

Ansökningsdatum

Studiestart: 16 jan 2023 Ansökan öppnar: 17 okt 2022 Sista ansökan: 27 nov 2022 
—————-
Studiestart: 27 mar 2023 Ansökan öppnar: 9 jan 2023 Sista ansökan: 12 feb 2023
—————-
Studiestart: 14 aug 2023 Ansökan öppnar: 8 maj 2023 Sista ansökan: 18 jun 2023
—————-
Studiestart: 23 okt 2023 Ansökan öppnar: 21 aug 2023 Sista ansökan: 10 sep 2023
—————-
Klicka för att gå till ansökningssidan och se vilka utbildningar vi erbjuder etc.

Frågor och svar