KUI är certifierat Vård- och omsorgscollege i Markaryd

KompetensUtvecklingsInstitutet är ett lokalt certifierat Vård- och omsorgscollege i Växjö, lokalt VO-college Västra Kronoberg som ingår i region Kronoberg

Att vi är ett lokalt certifierat Vård- och omsorgscollege i Östra Kronoberg att vi ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg. För att få använda namnet Vård- och omsorgscollege och logotypen ska man uppfylla ett antal kvalitetskriterier och bli godkänd av föreningen Vård- och omsorgscollege.

Arbetsgivare och utbildningsanordnare i Östra Kronoberg samverkar med fackförbundet Kommunal, Linnéuniversitetet och arbetsförmedlingen i ett gemensamt Vård- och omsorgscollege. Arbetet leds av en lokal styrgrupp där deltagarna representerar arbetsliv och utbildning. Den är också länken till Kronobergs regionala styrgrupp.

Om Vård- och omsorgscollege region Kronoberg

I Kronobergs län samverkar åtta kommuner, Region Kronoberg, privat vårdföretag, fackliga organisationer och utbildningsanordnare – både privata och kommunala. Tillsammans formas relevanta utbildningar inom vård och omsorg. Arbetsgivare, fack och utbildare samverkar för att utveckla utbildningar och höja kvaliteten inom området.

I Kronobergs län samverkar kommunerna Alvesta, Ljungby, Älmhult, Tingsryd, Markaryd, Lessebo, Uppvidinge och Växjö tillsammans med Region Kronoberg, fackförbundet Kommunal privata arbetsgivarna Attendo, Lernia, Eductus, KUI, Växjö fria gymnasium ochVäxjö fria vuxenutbildning samt Linnéuniversitetet och arbetsförmedlingen.