KUI är certifierade för Vård- och omsorgscollege i Stockholmsregionen

Idag fick vi det glädjande beskedet att vi nu är certifierade för Vård- och omsorgscollege i Stockholmsregionen vilket innebär att vi ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg. 

Detta innebär att vår Undersköterskeutbildning är en certifierad yrkesutbildning via VO-college. Skolans lärare medverkar i insatser för kompetensutveckling inom VO-college och våra elever (som uppfyller alla kriterier) tilldelas ett Diplom från Vård- och omsorgscollege som är en merit inför anställning inom vården.

Om Vård- och omsorgscollege Stockholm

I Stockholms län samverkar Region Stockholm, Stockholms stad, Solna stad, Haninge kommun, Botkyrka kommun, Sigtuna kommun, Storsthlm, Röda korsets högskola, fackförbundet Kommunal och Arbetsförmedlingen. I nära samverkan mellan utbildning och arbetsliv, utbildar vi framtidens vård- och omsorgsproffs.

Kvalitetsstämpel som ställer krav på arbetsliv och utbildning

Vård- och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel som ställer krav på arbetsliv och utbildning. För att få använda namnet och logotypen krävs ett godkännande av föreningen Vård- och omsorgscollege. Bedömningen görs utifrån sju respektive tio kvalitetskriterier på regional eller lokal nivå och resulterar i en certifiering. Läs mer om kvalitetskriterierna här.