Benjamin "Beppe" Singer

Tidigare kemist, lärare och rektor

Benjamin har tidigare arbetat som kemist, lärare och rektor. För allmänheten har han blivit känd som programledare för några av barn-tv:s mest uppskattade vetenskapliga program, sedda av hundratusentals barn och vuxna. Han författar dessutom läromedel i naturvetenskap och produktutvecklar experimentlådor för barn och familjer. Som före detta »IG-barn« genomsyras allt Beppe gör av att på ett lustfyllt sätt väcka unga människors intresse för sin egen nyfikenhet och värde och han reser nu runt i Sverige och fortbildar pedagoger, skolledare och politiker.

Ur Benjamins föreläsning:

  • Experimenten ska vara riskfria så till den grad att de kan utföras på förskolan eller i det egna hemmet tillsammans med vårdnadshavarna.
  • Experimenten skall bara innehålla material som går att hitta i det egna kylskåpet eller skafferiet.
  • Experimenten skall alltid innehålla ett ”tjusigt ord” som barnen stolt kan dela med sig av till andra.
  • Experimenten ska vara kul att utföra! 

En liten hälsning från Benjamin

Se föreläsningar om bl.a.

Utforskande undervisning för hållbar utveckling i förskolan

Cecilia Caiman delar med sig av sina erfarenheter från utforskande projekt, där naturmöten och estetik sätter fart på barnens upptäckarlust.

Barn som förändrar världen

På Pysslingens förskolor har barnen med hjälp av ett bokprojekt fördjupat sig i olika frågeställningar kopplat till hållbarhet. Lyssna till Elise Sillevis Smitt och Mia Winborg.

En fungerande kommunikation i förskolan

Logopeden Anna-Karin Arnald berättar hur ni kan förebygga beteendeproblematik, stärka relationen med barnen och samtidigt hjälpa dem att lyckas i vardagen.