×

 

Kost och hälsa

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Kostens och måltidens betydelse för hälsa och välbefinnande.
  • Näringslära, livsmedelskvalitet och tillagning.
  • Betydelsen av fysisk aktivitet och vila för människors hälsa.
  • Hygien, smitta och smittspridning.
  • Olika allergier, deras konsekvenser och hur de kan hanteras.
  • Människors behov av specialkoster utifrån medicinska, kulturella och etiska skäl och hantering av detta.
  • Kritisk användning av information från olika källor.

Rekommenderad kurslitteratur

Vi rekommenderar litteratur men det är ditt val att välja författare och förlag. Finns det flera böcker i listan väljer du en av dem.

  1. Näringslära, Ing-Marie Sundling, Ingrid Christenson. Liber. 2010 ››

Via bokfynd.nu får du fram prisförslag och länkar till förlag där du kan beställa boken. 

Snabba fakta

Kommun(er) 9

Studieform Distans

Poäng 100

Utbildningstyp Komvux, Komvuxkurs