Kost och hälsa

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

  • Kostens och måltidens betydelse för hälsa och välbefinnande.
  • Näringslära, livsmedelskvalitet och tillagning.
  • Betydelsen av fysisk aktivitet och vila för människors hälsa.
  • Hygien, smitta och smittspridning.
  • Olika allergier, deras konsekvenser och hur de kan hanteras.
  • Människors behov av specialkoster utifrån medicinska, kulturella och etiska skäl och hantering av detta.
  • Kritisk användning av information från olika källor.

Rekommenderad kurslitteratur i kursen Kost och hälsa

Bokens länk går till bokfynd.nu där du får fram prisförslag och länkar till förlag där du kan beställa boken. 

Snabba fakta

Kommun 27

POÄNG 100

KURSKOD HALKOC0

UTBILDNNGSTYP Komvux, Komvuxkurs

ÄMNE Friskvård och hälsa

STUDIESTART Se din hemkommun