×
 

Komvux Västerås stad

Välkommen till KUI Komvux i Västerås stad, din plattform för lärande och personlig tillväxt. Vi är stolta över att erbjuda dig en unik möjlighet att fördjupa dina kunskaper och förbereda dig för en spännande karriär inom vård och omsorg eller barn och fritid. Våra klassrum är inte bara utrymmen för lärande, de är också inspirerande miljöer där du kan fördjupa dig i ämnen som är direkt relevanta för din framtida yrkesväg. Ta steget mot din drömkarriär med oss på KUI Komvux och låt oss stödja dig på vägen till framgång och personlig utveckling.

Välkommen med din ansökan

Om du är folkbokförd i Västerås stad kan du söka till våra utbildningar direkt via knappen längst upp på sidan. Du ansöker alltid till vuxenutbildning via din hemkommun och det är även de som sköter antagningen. Har du frågor om antagning och väntetid? Kontakta Västerås stads vuxenutbildning direkt.

Är du inte folkbokförd i Västerås stad behöver du ansöka via så kallad interkommunal ersättning. Det innebär att du läser utbildningen i en annan kommun, men din hemkommun betalar för utbildningen. Läs mer om hur du gör en ansökan via en annan kommun här »

Hitta utbildning i webbansökan

Klicka på knappen längst upp

Klicka på ”Ansökan Västerås stad längst upp på denna sida.

Välj utbildning eller kurs

I kursutbudet väljer du den utbildning eller kurs som du vill gå. Läs mer under ”Välj rätt kurspaket”.

Logga in med bankID

Logga in med mobilt BankID för att starta din ansökan.

Skicka in och följ antagningen

Skicka in och följ antagningen
När du bifogat dina betyg och tidigare intyg skickar du in ansökan och kan följa den i webbportalen.

Webbaserad lärplattform via Omniway

Hos KUI Komvux strävar vi efter att göra studier och kompetensutveckling inför framtiden både enkelt och inspirerande! Vi har lagt ned ansträngning för att säkerställa just detta. När du väljer att studera hos oss i Västerås får du tillgång till vår lärplattform Omniway. Här har du möjlighet att dygnet runt utforska alla dina kurser och studera på dina egna villkor, var du än befinner dig.

Studiemedel via CSN

Samtliga våra utbildningar är berättigade till studiemedel. Om du planerar att ansöka om studiestöd eller har frågor som rör din ekonomi under din studietid, så är det till CSN du vänder dig. Utforska och få fullständig information om CSN i vår detaljerade guide här »

Interaktiv kurslitteratur med Cortexio

Cortexio är vår plattform för interaktiv kurslitteratur. Med hjälp av Cortexio får du tillgång till engagerande och dynamisk kursmaterial som är utformat för att underlätta ditt lärande. Du kan köpa och utforska digital kurslitteratur genom Cortexio i samband med din kursstart. Denna plattform ger dig möjligheten att fördjupa din förståelse genom interaktiva funktioner och hjälper dig att framstegsrikt navigera genom kursinnehållet. Cortexio är en integrerad del av vår lärplattform, vilket innebär att du har enkel tillgång till ditt kursmaterial och andra resurser via Omniway, när det passar dig bäst.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Frågor och svar

Vuxenutbildning Västerås nära arbetslivet

KUI Vuxenutbildning i Västerås är engagerade i att vara nära arbetslivet och vara i ständig dialog med förändringar och krav inom våra utbildningsområden. Vår ambition är att hålla oss uppdaterade och synkroniserade med arbetsmarknadens behov för att leverera relevanta utbildningar som matchar efterfrågade yrken, både lokalt i Västerås och i övriga delar av Sverige.

95% av våra elever har sysselsättning 6 månader efter avslutad utbildning enligt vår senaste sysselsättningsundersökning våren 2023.

Hur ansöker jag till Komvux i Västerås?

Är du folkbokförd i Västerås stad ansöker du via kommunens vuxenutbildning. Du klickar på knappen högst upp på denna sida som leder dig direkt till kursutbudet i Västerås.

Du skickar in din ansökan via webbsystemet och väntar på antagningsbesked från Västerås kommun. Senast 4 veckor innan studiestart får du veta om du blivit antagen eller inte. Kom ihåg att du MÅSTE skicka med dina gamla betyg från grundskola och ev. SFI för att kunna bli antagen.

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.