×
 

Komvux Sigtuna kommun

Välkommen till KUI Komvux i Sigtuna kommun. Du ansöker till utbildningarna via Sigtuna kommuns vuxenutbildning. Här kan du studera vuxenutbildning i klassrum, på distans eller som lärling på en arbetsplats. Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare eller Elevassistent.

Aktuella ansökningsdatum

Via Komvux i Sigtuna kommun vuxenutbildning erbjuder vi yrkesutbildningar i klassrum, på distans eller som lärling. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan

Ansök via Sigtuna kommun vuxenutbildning

Du ansöker till våra yrkesutbildningar och kurser via kommunens webbansökan. Se videoinstruktion här. Det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen, vilket innebär att alla frågor om antagningsbesked etc. går via kommunen. Se kontaktuppgifter här.

Du studerar via Stockholms utbildningscenter

När du studerar hos oss via Sigtunas kommun, tillhör du Stockholms utbildningscenter. Det innebär att alla obligatoriska praktiska övningar eller examinationer görs på skolan på Fridhemsplan. Har du fler frågor om studier via Sigtuna är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank. Du kan även maila stockholm@kui.se.

Du har rätt till CSN - studiestöd

När du studerar hos oss har du rätt att söka studiemedel via CSN. Våra utbildningar är kostnadsfria, men du behöver betala för bland annat kurslitteratur och eventuella reskostnader som kan uppkomma. Om du vill söka studiemedel eller har frågor vänder du dig direkt till CSNLär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. Omniway är tillgänglig via mobil, surfplatta eller dator.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
 • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
 • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Barnskötare Elevassistent

Baspaket

Du börjar med att ansöka till ett baspaket. Välj paket beroende på vilken studieform du vill gå.

 • Barnskötare Elevassistent Klassrum (BFXAAN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • BarnskötareElevassistent Distans (BFXAAN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Barnskötare lärling (BFXAAR-LÄ) – jan, aug

Påbyggnadspaket

En bit in i utbildningen ansöker du till ett påbyggnadspaket. Du måste ha läst baspaketet för att vara behörig att ansöka. Har du redan läst ett baspaket, via exempelvis en annan skola, är du välkommen att ansöka ett påbyggnadspaket för att slutföra din utbildning.

 • Påbyggnad Barnskötare Klassrum (BFXABN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnad Barnskötare Distans (BFXABN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnad Elevassistent Klassrum (BFXACN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnad Elevassistent Distans (BFXACN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Undersköterska

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Undersköterska Klassrum (VOXABN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Undersköterska Distans (VOXABN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Hälsocoach och Personlig tränare

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Hälsocoach och Personlig tränare Klassrum (BFXARR-KD) – jan, aug
 • Hälsocoach och Personlig tränare Distans (BFXARR-DI) – jan, mars, aug, okt

Bra att veta

Stockholm utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vårt utbildningscenter ligger på Drottningholmsvägen 37, centralt på Fridhemsplan. Hit är det enkelt att ta sig både med pendeltåg, tunnelbana och buss. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Stockholms utbildningscenter ›› 

Antagningsbesked

Datum för antagningsbesked står på ansökningssidan under respektive kurs. Har du frågor kring din antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Sigtuna kommun.

När KUI fått information från kommunen om att du blivit antagen skickar vi dig en kallelse till dig ca 1 vecka före studiestart.

Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning.

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Sökbart via Komvux Sigtuna kommun

Vi kan inte hitta några kurser / program som matchar dina sökkriterier.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Sigtuna nära arbetslivet

Samarbetet mellan KUI och näringslivet utgör en nära och fruktbar allians som ger en mängd fördelar, både för våra elever och för samhället i stort. Genom att aktivt samarbeta med arbetslivet får vi en djupare insikt i de aktuella kraven och förväntningarna från arbetsmarknaden. Det hjälper oss att förstå vilka kunskaper och kompetenser våra elever behöver för att vara attraktiva kandidater inom sina respektive branscher.

Det gemensamma partnerskapet ger oss även möjlighet att dra nytta av den värdefulla expertis och de erfarenheter som branschexperter och yrkesverksamma har att erbjuda. Denna kunskap berikar vår undervisning och ger våra elever den förberedelse de behöver för sina framtida yrkesroller.

Det är värt att notera att vårt samarbete ger konkreta resultat. En imponerande 95% av våra elever har säkrat sysselsättning inom sex månader efter avslutad utbildning, enligt vår senaste sysselsättningsundersökning från våren 2023. Detta är ett tydligt bevis på vår strävan att utrusta eleverna med de färdigheter och kunskaper de behöver för att lyckas på arbetsmarknaden.

Varför ska jag gå Komvux på KUI i Sigtuna?

Komvux eller vuxenutbildning är ett ypperligt tillfälle för dig som vill yrkesväxla, fördjupa din kompetens eller helt enkelt komma ut på arbetsmarknaden.

Med hjälp av komvux kan personer som inte har tillräckligt med utbildning, komplettera sina kunskaper för att få formell kompetens inom ett yrke. Vi erbjuder utbildningar där du kan arbeta inom barnomsorg, vården eller LSS-verksamhet.

Studier inom komvux är även väldigt flexibla, kostnadsfria och berättigar till studiemedel. Du kan oftast arbeta samtidigt som du studerar hos oss, vilket underlättar om man har en familj att försörja, eller behöver mer pengar än studiemedel kan erbjuda.

Vuxenutbildning kan också vara en viktig mötesplats där personer från olika bakgrunder och åldrar kan träffas och lära tillsammans. Det bidrar till ökad social integration och ökad förståelse för olika samhällsgrupper.

Rekommendation

92%

92% av våra elever kan rekommendera KUI som skola visar vår elevundersökning våren 2024.

Nöjdhet

91%

91% av våra elever är nöjda med sin utbildning i helhet visar vår elevundersökning våren 2024.

Sysselsättning

90%

90% av våra elever är i sysselsättning 6 månader efter avslutade studier visar vår undersökning våren 2024.

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.