×
 

Komvux Salems kommun

Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Komvux i Salem erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare, Elevassistent och Hälsocoach & PT.

Aktuella ansökningsdatum

Via Komvux i Salems kommun vuxenutbildning erbjuder vi yrkesutbildningar i klassrum, på distans eller som lärling. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan

Ansök via Salems kommun vuxenutbildning

Du ansöker till våra yrkesutbildningar och kurser via kommunens webbansökan. Se videoinstruktion här. Det är kommunen som beslutar om du blir antagen till utbildningen, vilket innebär att alla frågor om antagningsbesked etc. går via kommunen. Se kontaktuppgifter här.

Du studerar via Stockholms utbildningscenter

När du studerar hos oss via Salems kommun, tillhör du Stockholms utbildningscenter. Det innebär att alla obligatoriska praktiska övningar eller examinationer görs på skolan på Fridhemsplan. Har du fler frågor om studier via Salem är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank. Du kan även maila stockholm@kui.se.

Du har rätt till CSN - studiestöd

När du studerar hos oss har du rätt att söka studiemedel via CSN. Våra utbildningar är kostnadsfria, men du behöver betala för bland annat kurslitteratur och eventuella reskostnader som kan uppkomma. Om du vill söka studiemedel eller har frågor vänder du dig direkt till CSNLär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. Omniway är tillgänglig via mobil, surfplatta eller dator.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
 • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
 • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Välj rätt kurspaket

Barnskötare Elevassistent

Baspaket

Du börjar med att ansöka till ett baspaket. Välj paket beroende på vilken studieform du vill gå.

 • Barnskötare-Elevassistent Klassrum (BFXAAR-KD)
 • Barnskötare-Elevassistent Distans (BFXAAR-DI)

Påbyggnadspaket

En bit in i utbildningen ansöker du till ett påbyggnadspaket. Du måste ha läst baspaketet för att vara behörig att ansöka. Har du redan läst ett baspaket, via exempelvis en annan skola, är du välkommen att ansöka ett påbyggnadspaket för att slutföra din utbildning.

 • Påbyggnadspaket Barnskötare Klassrum (BFXABR-KD)
 • Påbyggnadspaket Barnskötare Distans (BFXABR-DI)
 • Påbyggnadspaket Elevassistent Klassrum (BFXACR-KD)
 • Påbyggnadspaket Elevassistent Distans (BFXACR-DI)

Undersköterska

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Undersköterska Klassrum (VOXABN-KD)
 • Undersköterska Distans (VOXABN-DI)

Hälsocoach och Personlig tränare

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Hälsocoach och Personlig tränare Klassrum (BFXAER-KD)
 • Hälsocoach och Personlig tränare Distans (BFXAER-DI)

Klassrum

Du studerar i grupp på lärarledda och schemalagda lektioner på Stockholm utbildningscenter 2–3 dagar per vecka. Du deltar i föreläsningar, studieträffar, praktiska övningar och arbete i studieverkstad. Du får möjlighet att lära känna dina klasskamrater och skapa nya kontakter. Övrig tid studerar du på egen hand via vår digitala lärplattform. Där följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare.

Distans

Du studerar mestadels självständigt via vår digitala lärplattform Omniway där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på Stockholms utbildningscenter.

Bra att veta

Du studerar via Stockholms utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vårt utbildningscenter ligger på Drottningholmsvägen 37, centralt på Fridhemsplan. Hit är det enkelt att ta sig både med pendeltåg, tunnelbana och buss. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Stockholms utbildningscenter

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas till dig från den skola du blivit antagen till senast 1 vecka före kursstart. Om du inte blir antagen får du besked från Botkyrka vuxenutbildning/Antagningsenheten. Du hittar information om din ansökan genom att logga in och gå till Översikten.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Salems kommun.

Beställa betyg

Betyg skickas inte ut automatiskt när man läser inom vuxenutbildningen, du behöver beställa dem. Betyg kan utfärdas tidigast 30 dagar efter kursslut. KUI utfärdar betyg för Stockholm, Nacka och Värmdö för dig som har läst hos oss efter augusti 2016. För övriga kommuner kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun för betyg. Tog du examen efter augusti 2014 finns dina betyg i den nationella betygsdatabasen.

Nationella betygsdatabasen

Jag bor inte i Salem

Om du INTE bor i Salem, men vill läsa kurser i här ska du göra en ansökan via Salems kommun. Du skriver sedan ut din ansökan och skickar den till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser/utbildningar.

När din hemkommun har godkänt din ansökan och skickat den till oss, handlägger vi den innan ditt slutgiltiga antagningsbesked skickas till dig.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

Jag bor i Salem

Som folkbokförd i Salems kommun kan du ansöka till våra utbildningar och kurser. Du gör ansökan via Salem kommuns vuxenutbildning och det är de som bestämmer om du blir antagen eller ej.

Frågor och svar om komvux »

Klassrum

Du studerar i grupp på lärarledda och schemalagda lektioner på Stockholm utbildningscenter 2–3 dagar per vecka. Du deltar i föreläsningar, studieträffar, praktiska övningar och arbete i studieverkstad. Du får möjlighet att lära känna dina klasskamrater och skapa nya kontakter. Övrig tid studerar du på egen hand via vår digitala lärplattform. Där följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På vårt utbildningscenter finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater. Studiestarter jan, mar, maj, aug och okt.

Distans

Du studerar mestadels självständigt via vår digitala lärplattform där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på Stockholms utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier. Studiestarter jan, mar, maj, aug och okt.

Lärling

Till studiestarterna januari och augusti kan du även välja att studera som lärling. Då är du 4 dagar / vecka på en arbetsplats och 1 dag/vecka på skolan för lärarledda lektioner med lärare. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som stöttar dig och ser till att du får lära dig på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser till jobb. Studiestarter januari och augusti.

APL/Praktik ingår i alla utbildningar

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken.

Sökbart via Komvux Salems kommun

Utbildningar vi erbjuder via Botkyrka kommun. Du kan även läsa fristående kurser på distans.

Vi kan inte hitta några kurser / program som matchar dina sökkriterier.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Salem nära arbetslivet

KUI upprätthåller en nära samverkan med näringslivet, och detta partnerskap resulterar i betydande fördelar både för våra elever och samhället som helhet. Genom att aktivt samarbeta med arbetslivet förvärvar vi djupgående insikter om arbetsmarknadens aktuella behov och de färdigheter och kompetenser som våra elever behöver för att vara konkurrenskraftiga. Denna växelverkan ger oss också möjlighet att dra nytta av den kompetens och erfarenhet som branschexperter och yrkesverksamma kan tillföra, vilket i sin tur stärker vår förmåga att utbilda blivande yrkesutövare för deras kommande yrken.

Det är tydligt att vårt samarbete ger resultat, vilket återspeglas i våra senaste sysselsättningsundersökningar från våren 2023. 95% av våra elever har erhållit sysselsättning inom sex månader efter avslutad utbildning. Detta är ett tydligt tecken på vårt engagemang för att utbilda och förbereda eleverna för en framgångsrik yrkesbana.

Kan jag ansöka till Komvux hos KUI Salem?

Om du är folkbokförd i Salems kommun kan du söka till våra utbildningar direkt via knappen längst upp på sidan. Du ansöker alltid till vuxenutbildning via din hemkommun och det är även de som sköter antagningen. Har du frågor om antagning och väntetid? Kontakta Salems kommun vuxenutbildning direkt.

Jag är inte folkbokförd i Salems kommun

Om du inte är folkbokförd i Salems kommun, måste du ansöka via en process som kallas interkommunal ersättning. Det innebär att du kommer att delta i utbildningen i en annan kommun, men din egen hemkommun kommer att stå för kostnaderna för utbildningen. Detta alternativ är tillgängligt om din egen hemkommun inte erbjuder den specifika utbildning du är intresserad av. På detta sätt kan du ändå få tillgång till utbildningen som passar dina behov, även om den inte är tillgänglig i din nuvarande kommun. Läs mer om hur du gör en ansökan via en annan kommun här »

Varför ska jag gå Komvux hos KUI i Salem?

Komvux eller vuxenutbildning är ett ypperligt tillfälle för dig som vill yrkesväxla, fördjupa din kompetens eller helt enkelt komma ut på arbetsmarknaden.

Med hjälp av komvux kan personer som inte har tillräckligt med utbildning, komplettera sina kunskaper för att få formell kompetens inom ett yrke. Vi erbjuder utbildningar där du kan arbeta inom barnomsorg, vården eller LSS-verksamhet.

Studier inom komvux är även väldigt flexibla, kostnadsfria och berättigar till studiemedel. Du kan oftast arbeta samtidigt som du studerar hos oss, vilket underlättar om man har en familj att försörja, eller behöver mer pengar än studiemedel kan erbjuda.

Vuxenutbildning kan också vara en viktig mötesplats där personer från olika bakgrunder och åldrar kan träffas och lära tillsammans. Det bidrar till ökad social integration och ökad förståelse för olika samhällsgrupper.

Kvalitet för KUI Stockholm

kvinnlig student på komvux som ler i solskenet

85%

Arbete efter utbildning

85% av våra elever känner att deras utbildning ger de ökade möjligheter till arbete eller fortsatt studier efter avslutad utbildning

87%

Trivs i utbildningen

87% av våra elever trivs och känner sig trygga i sin utbildning hos KUI Stockholm

87%

Rekommenderar KUI

87% av våra elever rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.