×
 

Komvux Östersund kommun

Komvux är en utbildningsform som riktar sig till vuxna som önskar fortsätta sin studiebana för att förbättra sin kompetens eller utforska nya ämnen och arbetsmöjligheter. I Östersund erbjuder KUI Komvux olika yrkesutbildningar inom områden som Undersköterska, Barnskötare och Elevassistent. De är avsedda att ge dig den kunskap som krävs för att börja arbeta direkt efter avslutad utbildning. KUI Komvux i Östersund öppnar upp nya dörrar för framtida karriärer och personlig utveckling.

Aktuella ansökningsdatum

Via Komvux i Östersunds kommun vuxenutbildning erbjuder vi utbildningar inom vård och omsorg samt barn och fritid på distans. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan

I Östersund är det löpande antagning.

Vill du veta mer om KUI Komvux i Östersund?

Har du frågor om distansstudier, hur du ansöker, våra utbildningar etc. är du varmt välkommen att kontakta KUI Östersund. Du kan antingen chatta med oss direkt på hemsidan, maila ostersund@kui.se eller ringa administrationen - Du hittar kontakt uppgifter här. Du kan även leta efter ditt svar i vår Kunskapsbank.

Kan jag söka studiemedel/CSN?

Absolut kan du det! KUI Östersund erbjuder kostnadsfria utbildningar som berättigar till CSN (Centrala studiestödsnämnden). Det innebär att när du blir antagen till en av våra utbildningar kan du enkelt kontakta CSN för att ansöka om både studiebidrag och studielån. CSN är den organisation som hanterar ekonomiskt stöd för studerande i Sverige. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

Om du har några frågor angående ansökan av studiemedel eller vill ha information om din ekonomi under studietiden, rekommenderar vi att du vänder dig direkt till CSN. De har specialiserad kunskap och kan ge dig vägledning samt svara på eventuella frågor du kan ha.

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara en enkel och rolig upplevelse. Därför har vi lagt ner mycket arbete för att skapa just den känslan. När du väljer att studera hos oss får du tillgång till vår lärplattform, Omniway. Det är ett verktyg som är utformat för att göra dina studier smidiga och flexibla.

Med Omniway har du möjlighet att komma åt alla dina kurser när som helst på dygnet. Oavsett om det är tidigt på morgonen, mitt i natten eller mitt på dagen kan du logga in och fortsätta dina studier. Plattformen är tillgänglig via mobilen, surfplattan eller datorn, vilket ger dig friheten att studera var du än befinner dig.

Interaktiv kurslitteratur

Hos KUI Komvux har du möjligheten att köpa digital, interaktiv kurslitteratur i de flesta av våra kurser genom verktyget Cortexio. Detta innebär att du inte bara får tillgång till texten, utan mycket mer. Vi strävar efter att ge dig en rik och engagerande lärandeupplevelse.

Du har möjligheten att få texten uppläst för dig, vilket kan vara till stor hjälp för dem som föredrar att lyssna eller har svårigheter med läsning. Dessutom erbjuder vi förklaringar av svåra ord direkt i plattformen, vilket underlättar förståelsen och ökar inlärningseffektiviteten.

En annan fördel med den digitala kurslitteraturen är att du får tillgång till interaktiva quizfrågor. Dessa frågor är utformade för att testa din kunskap och hjälpa dig att fördjupa ditt lärande. Genom att aktivt delta i dessa quizar kan du omsätta teoretiska kunskaper i praktisk tillämpning och stärka din förståelse av ämnet.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
  • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Bra att veta

Du läser på distans via Östersund

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Östersund. Vårt utbildningscenter här är helt på distans. Här möter du engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden. Examinationer och praktiska uppgifter genomförs på plats i vår utbildningslokal på Stortorget 2a, 831 30 Östersund.

Personligt brev med din ansökan

Bifoga ett personligt brev med din ansökan.

På kommunens sida kan du läsa vad brevet ska innehålla >>

Antagningsbesked

Om du blir beviljad den utbildning du sökt skickar LärCentrum din ansökan vidare till utbildningsanordnaren. Det är vi på KUI som ger dig antagningsbeskedet.

Antagning och antagningsbesked hanteras av Östersund kommun. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Östersund kommun. Se kontaktuppgifter längre ned.

Tidigare betyg

För att Studievägledarna på kommunen ska kunna behandla din ansökan behöver du bifoga dina tidigare betyg:

  • Slutbetyg från grundskolan (behövs inte om du har betyg från gymnasiet)
  • Betyg från gymnasiet (exempel på betygsdokument) – avgångsbetyg – slutbetyg – samlat betygsdokument – examensbevis – studiebevis – utdrag ur betygskatalog – gymnasieintyg
  • Betyg från kommunal vuxenutbildning/SFI (om du läst i annan kommun än Östersund)

OBS! Kommunen godkänner INTE skärmdumpar från ”mina meriter” på antagning.se. Ditt betygsdokument måste ha rubrik och utfärdandedatum.

Jag bor INTE i Östersund

Om du INTE bor i Östersund, men vill läsa kurser i här ska du göra en ansökan via Östersunds kommun. Du skriver sedan ut din ansökan och skickar den till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser/utbildningar.

När din hemkommun har godkänt din ansökan och skickat den till oss, handlägger vi den innan ditt slutgiltiga antagningsbesked skickas till dig.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

Jag bor i Östersund

Som folkbokförd i Östersunds kommun kan du ansöka till våra utbildningar och kurser. Du gör ansökan via Östersund kommuns vuxenutbildning och det är de som bestämmer om du blir antagen eller ej.

Frågor och svar om komvux »

Distans

Du studerar självständigt via vår digitala lärplattform där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats i utbildningslokalen på Stortorget 2A i Östersund. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier. Studiestarter jan, mar, maj, aug och okt.

APL/Praktik ingår i alla utbildningar

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken.

Läs mer om APL »

Utbildningar i Östersunds kommun

Utbildningar vi erbjuder via Östersunds kommun. Du kan även läsa fristående kurser på distans.

Aktivitetsledare fritidshem

Aktivitetsledare fritidshem

Efter utbildningen kan du arbeta som aktivitetsledare inom fritidshemmens pedagogiska verksamhet.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

Barnskötare Elevassistent

Barnskötare Elevassistent

Om pedagogik, lärande och kommunikation. Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta som barnskötare eller elevassistent.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

Barnskötare Elevassistent Lärling

Barnskötare Elevassistent Lärling

En utmärkt studieform för dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du tillbringar den största delen av utbildningen ute på en arbetsplats.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

Undersköterska

Undersköterska

Nationellt yrkespaket för att arbeta som undersköterska och många fler yrken inom vård och omsorg.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

Undersköterska Lärling

Undersköterska Lärling

Du läser till undersköterska som lärling på en arbetsplats under 1,5 år. Efter avslutade studier kan du arbeta inom hälso- och sjukvård, funktionsnedsättning, äldreomsorg eller psykiatrin.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

Undersköterska med svenska som andraspråk

Undersköterska med svenska som andraspråk

Du kombinera yrkesutbildningen Undersköterska med svenska på grundläggande nivå.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

ERBJUDS ENDAST I Uppsala och Helsingborg

Vårdbiträde

Vårdbiträde

En yrkesutbildning för dig som vill få kompetens att arbeta som vårdbiträde inom vård och omsorg.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet ska ge förutsättningar att höja kompetensen för äldreomsorgens medarbetare genom utbildning på betald arbetstid.

UTBILDNINGSTYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning, Komvuxkurs

Vanliga frågor och svar

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Kvalitet för KUI

kvinnlig student på komvux som ler i solskenet

89%

Arbete efter utbildning

89% av våra elever känner att deras utbildning ger de ökade möjligheter till arbete eller fortsatt studier efter avslutad utbildning

84%

Trivs i utbildningen

84% av våra elever trivs och känner sig trygga i sin utbildning hos KUI.

85%

Rekommenderar KUI

85% av våra elever rekommenderar KUI som skola till andra.