×
 

Komvux Norrtälje kommun

Varmt välkommen till KUI Komvux i Norrtälje kommun, din plats för utbildning och personlig utveckling. Hos oss får du möjligheten att fördjupa dina kunskaper och förbereda dig för en spännande karriär inom vård och omsorg. Våra klassrum erbjuder en inspirerande miljö där du kan fördjupa dig i ämnen som är relevanta för din framtida yrkesbana. Vi är stolta över att kunna erbjuda gymnasiala yrkesutbildningar inom området vård och omsorg, vilket inkluderar möjligheten att utbilda dig till undersköterska – en viktig roll inom vården som efterfrågas i samhället.

Välkommen med din ansökan

Om du är folkbokförd i Norrtälje kommun kan du söka till våra utbildningar direkt via knappen längst upp på sidan. Du ansöker alltid till vuxenutbildning via din hemkommun och det är även de som sköter antagningen. Har du frågor om antagning och väntetid? Kontakta Norrtälje kommuns vuxenutbildning direkt.

Är du inte folkbokförd i Norrtälje kommun behöver du ansöka via så kallad interkommunal ersättning. Det innebär att du läser utbildningen i en annan kommun, men din hemkommun betalar för utbildningen. Läs mer om hur du gör en ansökan via en annan kommun här »

Hitta utbildning i webbansökan

Klicka på knappen längst upp

Klicka på ”Ansökan Norrtälje kommun” längst upp på denna sida.

Hitta rätt utbildning i kursutbudet

Välj utbildning och lägg den i kurskorgen (tänk på att utbudet endast är synligt under ansökningsperioderna).

Logga in med bankID

Logga in med mobilt BankID för att starta din ansökan.

Skicka in och följ antagningen

När du bifogat dina betyg och tidigare intyg skickar du in ansökan och kan följa den i webbportalen.

Webbaserad lärplattform via Omniway

Hos KUI Komvux strävar vi efter att göra studier och kompetensutveckling inför framtiden både enkelt och inspirerande! Vi har lagt ned ansträngning för att säkerställa just detta. När du väljer att studera hos oss i Norrtälje får du tillgång till vår lärplattform Omniway. Här har du möjlighet att dygnet runt utforska alla dina kurser och studera på dina egna villkor, var du än befinner dig.

Studiemedel via CSN

Samtliga våra utbildningar är berättigade till studiemedel. Om du planerar att ansöka om studiestöd eller har frågor som rör din ekonomi under din studietid, så är det till CSN du vänder dig. Utforska och få fullständig information om CSN i vår detaljerade guide här »

Interaktiv kurslitteratur med Cortexio

Cortexio är vår plattform för interaktiv kurslitteratur. Med hjälp av Cortexio får du tillgång till engagerande och dynamisk kursmaterial som är utformat för att underlätta ditt lärande. Du kan köpa och utforska digital kurslitteratur genom Cortexio i samband med din kursstart. Denna plattform ger dig möjligheten att fördjupa din förståelse genom interaktiva funktioner och hjälper dig att framstegsrikt navigera genom kursinnehållet. Cortexio är en integrerad del av vår lärplattform, vilket innebär att du har enkel tillgång till ditt kursmaterial och andra resurser via Omniway, när det passar dig bäst.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Norrtälje nära arbetslivet

KUI har ett nära samarbeta med arbetslivet vilket ger många fördelar både för våra elever och vår för samhället. Genom att arbeta tillsammans med arbetslivet får vi en bättre insikt i vad arbetsmarknaden efterfrågar och vilka kunskaper och kompetenser våra elever behöver införskaffa för att bli attraktiva. Vårt samarbete ger även oss tillgång till expertis och erfarenheter som hjälper oss att utbilda blivande yrkesarbetare i deras framtida jobb. 95% av våra elever har sysselsättning 6 månader efter avslutad utbildning - Sysselsättningsundersökning våren 2023.

Varför ska jag gå Komvux i Norrtälje?

Komvux eller vuxenutbildning är ett ypperligt tillfälle för dig som vill yrkesväxla, fördjupa din kompetens eller helt enkelt komma ut på arbetsmarknaden.

Med hjälp av komvux kan personer som inte har tillräckligt med utbildning, komplettera sina kunskaper för att få formell kompetens inom ett yrke. Vi erbjuder utbildningar där du kan arbeta inom barnomsorg, vården eller LSS-verksamhet.

Studier inom komvux är även väldigt flexibla, kostnadsfria och berättigar till studiemedel. Du kan oftast arbeta samtidigt som du studerar hos oss, vilket underlättar om man har en familj att försörja, eller behöver mer pengar än studiemedel kan erbjuda.

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.