×
 

Komvux Nacka kommun

I Nacka erbjuder vår Komvux fristående distanskurser som koncentrerar sig kring områdena barn och fritid samt vård och omsorg. Denna flexibla utbildningsform ger dig möjlighet att studera på avstånd, anpassat efter din tidsplan och dina övriga engagemang. Oavsett om du siktar på att forma en ny karriär, skifta yrkesområde eller expandera din kompetens, är Komvux i Nacka här för att stödja din strävan mot framgång.

Aktuella ansökningsdatum

Via KUI Komvux hos Nacka kommun vuxenutbildning erbjuds inga nya kursstarter. Du ansöker via Stockholms stads vuxenutbildning. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter för Stockholm nedan ↓

Leta svar i vår kunskapsbank

Om du har några frågor eller funderingar angående ansökan via Komvux i Nacka, eller om du önskar få mer information om våra utbildningar, är du hjärtligt välkommen att ta kontakt med vår kundtjänst. Du kan göra detta genom att använda chatten som finns längst ned på sidan, eller så kan du söka efter svar i vår Kunskapsbank. Vi är här för att ge dig all den vägledning du behöver för att göra din utbildningsresa så smidig som möjligt.

Studiestöd - CSN

Samtliga av våra yrkesutbildningar ger dig rätt till studiemedel från CSN. Det innebär att du har möjlighet att ansöka om studiemedel via csn.se när det är dags att påbörja dina studier hos oss. Om du har några frågor gällande studiestöd eller om hur du ansöker om bidrag eller lån, rekommenderar vi att du direkt vänder dig till CSN. De finns till för att ge dig den specifika information och vägledning du behöver för att göra din studietid så smidig som möjligt. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan även studera var och när du vill. Omniway går att använda med både mobil och dator.

Interaktiv kurslitteratur

Genom att erbjuda interaktiv kurslitteratur via Cortexio strävar vi efter att göra ditt lärande både engagerande och effektivt. Vi vill ge dig de verktyg du behöver för att ta till vara på din kursupplevelse och uppnå dina mål. Kurslitteraturen innehåller interaktiva quiz, uppläsning av text, förklaringar av svåra ord och mycket mer.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
  • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Bra att veta

Stockholm utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vårt utbildningscenter ligger på Drottningholmsvägen 37, centralt på Fridhemsplan. Hit är det enkelt att ta sig både med pendeltåg, tunnelbana och buss. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Stockholms utbildningscenter ›› 

Antagningsbesked

Antagning sköts av kommunen. Har du frågor kring din antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Nacka kommun.

När KUI fått information från kommunen om att du blivit antagen skickar vi dig en kallelse till dig ca 1 vecka före studiestart.

Fristående kurser på distans

Via Nacka kommun kan du endast söka fristående kurser på distans hos KUI.

  • Vill du läsa Undersköterska yrkesutbildning söker du kurspaket via Stockholms stad och lämnar ansökan till Nacka kommun för interkommunal ersättning.
  • Vill du läsa Barnskötare/Elevassistent yrkesutbildning söker du kurspaket via Stockholms stad (KUI är underleverantör till Eductus) och lämnar ansökan till Nacka kommun för interkommunal ersättning.

Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Beställ betyg

Det är den skolan där du läst kurserna som ska utfärda betyg. Kontakta din skola om betygsutskrifter.

Skolan ska utfärda alla betyg med undantag för slutbetyg och gymnasieexamen samt betyg där det ingår kurser från flera skolor, då kontaktar du Nacka kommun på telefon 08-718 80 00.

Sökbart via Komvux Nacka kommun

Vi kan inte hitta några kurser / program som matchar dina sökkriterier.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Nacka nära arbetslivet

Vi på KUI Vuxenutbildning i Nacka är stolta över vår nära koppling till arbetslivet och vår förmåga att vara i takt med de senaste förändringarna och kraven inom våra utbildningsområden. Vi arbetar aktivt för att vara väl informerade och även anpassade till arbetsmarknadens behov. Det är vår ambition att erbjuda utbildningar som effektivt motsvarar de yrken och kompetensområden som efterfrågas, både i Stockholm och andra delar av Sverige.

95% av våra elever har sysselsättning 6 månader efter avslutad utbildning enligt vår senaste sysselsättningsundersökning våren 2023.

Hur ansöker jag till Komvux i Nacka?

Är du folkbokförd i Nacka kommun ansöker du via kommunens vuxenutbildning. Du klickar på knappen högst upp på denna sida som leder dig direkt till kursutbudet i Nacka.

Du skickar in din ansökan via webbsystemet och väntar på antagningsbesked från Nacka kommun. Senast 4 veckor innan studiestart får du veta om du blivit antagen eller inte. Kom ihåg att du MÅSTE skicka med dina gamla betyg från grundskola och ev. SFI för att kunna bli antagen.

Kan jag studera via komvux i Nacka?

När du vill studera på komvux via Nacka kommun söker du fristående kurser på distans och sätter ihop ditt eget kurspaket som motsvarar Undersköterska, Barnskötare eller Elevassistent. Du ansöker via länken som finns högst upp på sidan. Det är viktigt att notera att vissa specifika krav måste uppfyllas för att vara behörig till våra kurser. Läs mer på respektive kurssida - Bläddra bland alla våra kurser i Nacka»

  • Vill du läsa Undersköterska yrkesutbildning söker du kurspaket via Stockholms stad och lämnar ansökan till Nacka kommun för interkommunal ersättning.
  • Vill du läsa Barnskötare/Elevassistent yrkesutbildning söker du kurspaket via Stockholms stad (KUI är underleverantör till Eductus) och lämnar ansökan till Nacka kommun för interkommunal ersättning.

Oavsett om du vill studera inom vård och omsorg eller barn och fritid söker du med interkommunal ersättning via Stockholms stad. Det innebär att du lämnar din ansökan både till Stockholms stads vuxenutbildning och även Nacka kommuns vuxenutbildning. Läs mer om hur du ansöker via interkommunal ersättning »

Kvalitet för KUI Stockholm

Munter tjej med mobil i händerna

89% nöjdhet i helhet

89% av våra elever är nöjda med sin utbildning i sin helhet. /elevundersökning HT22
Glad kille med mobil i händerna i skolkorridor

87% nöjda med lärare

87% av våra elever är nöjda med stöd och hjälp från sina lärare. /elevundersökning HT22
Kvinnlig student med rosa tröja. Sitter vid en skolbänk

89% rekommenderar KUI

89% av våra elever rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra. /elevundersökning HT22

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.