×
 

Ansökningsdatum

Fyll i ansökningsblanketten

Ladda ned och fyll i din ansökningsblankett

Bifoga betyg

Bifoga betyg på eventuellt tidigare genomförda utbildningar och personbevis (studier)

Skicka ansökan

Till vuxenutbildningen i Hofors

Postadress: Vuxenutbildningen, Hofors kommun, 813 81 Hofors
Besöksadress: Björkhagsskolan, Edskevägen 18, 813 30 Hofors

Bra att veta

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Hofors kommun. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Hofors kommun. Se kontaktuppgifter nedan.

Jag är INTE folkbokförd i Hofors

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill läsa kurser i Hofors, ska du göra en ansökan via Hofors kommun, skriva ut och skicka din ansökan till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser.

När hemkommunen har godkänt din ansökan och skickat den till oss, ska vi handlägga den.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

 

Jag är folkbokförd i Hofors

Som folkbokförd i Hofors kommun är du i första hand hänvisad till kommunens kursutbud, ansökningsperioder och kursstarter. Du har rätt att söka utbildning i annan kommun som inte erbjuds av hemkommunen. Fyll i ansökan och lämna till hemkommunen för bedömning samt beslut. Har du särskilda skäl skall dessa framgå tydligt i din ansökan.

Beställa kursbetyg från Vuxenutbildningen i Hofors

Om du vill ha ut dina betyg från kurser du har läst hos Vuxenutbildningen i Hofors, kontaktar du oss och beställer en betygsutskrift. Vi skickar betygsutskriften till dig inom cirka en vecka.

 

Beställa slutbetyg eller gymnasieexamen inom kommunal vuxenutbildning

Om du vill ta ut ett slutbetyg eller en gymnasieexamen, kontaktar du Vuxenutbildningen och gör en beställning av slutbetyg eller gymnasieexamen. Betyg på kurser som du läst hos oss finns i vårt system, men om du läst på annan skola måste du lämna in dessa betyg till oss om du vill att de ska räknas med.
Utfärdande av slutbetyg/gymnasieexamen tar cirka 2-3 veckor, så tänk på att göra din beställning i god tid. För mer information om vad som krävs för slutbetyg eller gymnasieexamen, kontakta studie- och yrkesvägledningen.

Vid betygsbeställning behöver vi följande uppgifter:

  • Personnummer
  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer

Ange om din beställning gäller en betygsutskrift, ett slutbetyg eller en gymnasieexamen inom kommunal vuxenutbildning. Du bestämmer själv vilka betyg du vill ha med i ditt betygsdokument.

Du studerar via Falun utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Falun. Vårt utbildningscenter ligger på Gruvgatan 2, plan 4, centralt i Falun. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden. Kurslitteratur lånar du gratis under hela din studietid.

Läs mer om Falun utbildningscenter

Saknas din kommun i vår lista?

Då har vi tyvärr inget avtal med just din kommun. Det kan ibland finnas möjlighet för dig att studera hos oss ändå, genom en så kallad interkommunal ansökan.

Interkommunal ansökan

En interkommunal ansökan innebär att du ansöker till KUI via en annan kommun som har ett avtal med oss.

Kontakta vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun och fråga om det finns möjlighet för dig att göra en interkommunal ansökan.

Kommunen beslutar

Det är din hemkommun som tar beslut om ifall du får göra en interkommunal ansökan. Kommunen hanterar alla beslut om kommunal vuxenutbildning för sina kommuninvånare och vi kan tyvärr inte göra något för att påverka ansökningsprocessen eller antagningsbeskedet.

Läs mer om Interkommunal ersättning/Ansökan via annan kommun »

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Komvux Hofors kommun

För dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Friskvård och hälsa.

Ansökan

Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar (komvux) som ger dig formell yrkeskompetens (betyg) som ökar dina möjligheter till jobb. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. Ansök till komvux Hofors kommun genom kommunens vuxenutbildning. Starta din framtid idag!

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vuxenutbildning nära arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Vad är komvux?

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. 

Till exempel om du saknar eller har en ofullständig gymnasieutbildning, eller behöver komplettera den gymnasieutbildning du har för att få behörighet till högskolan. Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

Studiestöd

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer på CSN hemsida »