×
 

Komvux Helsingborgs kommun

Komvux är till för dig som vill starta ditt yrkesliv eller kanske yrkesväxla. Gillar du att arbeta med människor där hjärtat i arbetet är omvårdnad? Då är vi rätt skola för dig. Ansök till Komvux i Helsingborgs kommun för att studera till undersköterska och starta din karriär efter examen.

Undersköterska i kombination med andraspråk

Ansökningsperioderna för Undersköterska respektive Undersköterska i kombination med andraspråk ser lite olika ut:

  • Undersköterska har studiestart i aug, nov, feb, april och maj.
  • Undersköterska i kombination med andraspråk har studiestart i september 2024.

Hitta utbildning i webbansökan

Klicka på knappen längst upp

Klicka på ”Ansökan Helsingborgs kommun” längst upp på denna sida.

Logga in med BankID

Logga in lite längre ned på sidan som dyker upp med mobilt BankId.

Välj utbildning/kurs

Välj ”Yrkesutbildningar 2024” i filtreringen till vänster och sedan ”Undersköterska” eller ”Undersköterska i kombination med sva grund”.

Lägg utbildningen i kurskorgen

Välj rätt studiestart för utbildningen och lägg den sedan i kurskorgen.

Webbaserad lärplattform via Omniway

Hos KUI Komvux strävar vi efter att göra studier och kompetensutveckling inför framtiden både enkelt och inspirerande! Vi har lagt ned ansträngning för att säkerställa just detta. När du väljer att studera hos oss i Helsingborg får du tillgång till vår lärplattform Omniway. Här har du möjlighet att dygnet runt utforska alla dina kurser och studera på dina egna villkor, var du än befinner dig.

Studiemedel via CSN

Samtliga våra utbildningar är berättigade till studiemedel. Om du planerar att ansöka om studiestöd eller har frågor som rör din ekonomi under din studietid, så är det till CSN du vänder dig. Utforska och få fullständig information om CSN i vår detaljerade guide här »

Interaktiv kurslitteratur med Cortexio

Cortexio är vår plattform för interaktiv kurslitteratur. Med hjälp av Cortexio får du tillgång till engagerande och dynamisk kursmaterial som är utformat för att underlätta ditt lärande. Du kan köpa och utforska digital kurslitteratur genom Cortexio i samband med din kursstart. Denna plattform ger dig möjligheten att fördjupa din förståelse genom interaktiva funktioner och hjälper dig att framstegsrikt navigera genom kursinnehållet. Cortexio är en integrerad del av vår lärplattform, vilket innebär att du har enkel tillgång till ditt kursmaterial och andra resurser via Omniway, när det passar dig bäst.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Frågor och svar

KUI vuxenutbildning Helsingborg nära arbetslivet

Är du i början av ditt yrkesliv eller vill du yrkesväxla och bor i Helsingborg? Då är du varmt välkommen att ansöka till KUI Helsingborg. Vi erbjuder utbildning till Undersköterska som är en efterfrågad yrkestitel på arbetsmarknaden. Tack vare vårt nära samarbete med arbetslivet och din kommande APL-period kommer du vara väl förbered på att ta dig an yrket direkt efter din examen. Efter våra utbildningar är det ofta lätt att få arbete - 90% av våra elever är i sysselsättning 3-6 månader efter examen!

Att ansöka till Komvux

Det är "fritt sök" om du bor i någon av Familjen Helsingborgs 11 samverkanskommuner (Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga). Ansök via Helsingborg.

Vad är komvux?

Att studera hos KUI Komvux innebär att du förbereds för att börja arbeta inom ditt studieområde direkt efter avslutad utbildning. Vi erbjuder så kallade yrkesutbildningar där din APL-period ger dig den praktiska erfarenheten som krävs för att lyckas i ditt yrke. Hos KUI Helsingborg kan du studera till Undersköterska med klassrumsundervisning och kan efter utbildningen söka arbete inom äldreomsorg, hemtjänst, LSS-verksamhet, psykiatri eller hälso-och sjukvården.

Komvux är till för personer som fyllt 20 år eller över och våra utbildningar kräver alltid att du har godkända betyg i svenska från årskurs 9, alternativt svenska som andraspråk grundläggande. I vissa kommuner ställs fler förkunskapskrav.

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.