×
 

Eskilstuna utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Eskilstuna. Vi finns på Drottninggatan 4 centralt i Eskilstuna. Här möter du engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Eskilstunas utbildningscenter ››

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Eskilstuna kommun. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Alla som söker till Komvux får ett svar ungefär 7 till 10 dagar innan start. Du får svaret via mejl och det publiceras också på din sida i Webbansökan.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Eskilstuna kommun.

Distans

När du studerar på distans hos oss använder du vår välutvecklade webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. I lärplattformen följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Omniway är tillgänglig via dator, mobil eller läsplatta. Läs mer om Omniway ››

Du erbjuds att delta på öppna föreläsningar på plats eller digitalt. Varje vecka har vi öppet klassrum där du kan få handledning av lärare, plugga självständigt, träffa klasskamrater eller låna dator på plats.

Praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på KUI Eskilstuna utbildningscenter.

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Beställ betyg

Du som beställer betyg och anger att du vill ha betygen till din mail kommer att få dina betyg uppladdade under Mina sidor i Alvis. Detta på grund av säkerhet. Under närmaste veckorna kommer vi även att skicka ut ett SMS i samband med att vi laddar upp dina betyg i Alvis.