×
 

Komvux Eskilstuna kommun

Komvux är det perfekta valet för dig som strävar efter att förvärva en framtid inom yrkeslivet, byta karriärspår eller bredda din kompetens, och allt detta utan att behöva lämna hemmet. Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar och kurser som resulterar i officiell yrkeskompetens (med betyg) inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Genom Komvux i Eskilstuna kan du delta i fristående kurser inom barn och fritid samt vård och omsorg, allt tillgängligt för distansstudier. Du har möjligheten att studera till yrken som Barnskötare, Elevassistent eller Undersköterska på distans.

Ansök till Undersköterska

Hela yrkesutbildningen består av 1500 poäng (enligt det nationella yrkespaketet). Vi rekommenderar dig att söka dessa två kurser först.

Från 3 juni 2024 kan du söka hela det nationella yrkespaketet till Undersköterska med studiestart 16 september 2024. Sista ansökan är 11 augusti. Klicka på ansökningsknappen längst upp och filtrera på yrkesutbildningar i webbportalen.

Ansök till Barnskötare Elevassistent

Hela yrkesutbildningen består av 1300 poäng (enligt det nationella yrkespaketet) . Vi rekommenderar dig att söka dessa två kurser först.

Hitta utbildning i webbansökan

Klicka på knappen längst upp

Klicka på ”Ansökan Eskilstuna kommun” längst upp på denna sida.

Hitta rätt kurser

Hitta de kurser du vill ansöka till (se ovan för att söka till våra kurspaket).

Lägg kurserna i kurskorgen

När du hittat de kurser du vill gå, lägger du varje kurs i din kurskorg.

Logga in med mobilt bankID

När du har valt alla dina kurser går du till ”Kurskorg” i menyn och väljer att ”Starta ansökan”. Därefter loggar du in med mobilt bankID eller valt sätt.

Webbaserad lärplattform via Omniway

Hos KUI Komvux strävar vi efter att göra studier och kompetensutveckling inför framtiden både enkelt och inspirerande! Vi har lagt ned ansträngning för att säkerställa just detta. När du väljer att studera hos oss i Eskilstuna får du tillgång till vår lärplattform Omniway. Här har du möjlighet att dygnet runt utforska alla dina kurser och studera på dina egna villkor, var du än befinner dig.

Studiemedel via CSN

Samtliga våra utbildningar är berättigade till studiemedel. Om du planerar att ansöka om studiestöd eller har frågor som rör din ekonomi under din studietid, så är det till CSN du vänder dig. Utforska och få fullständig information om CSN i vår detaljerade guide här »

Interaktiv kurslitteratur med Cortexio

Cortexio är vår plattform för interaktiv kurslitteratur. Med hjälp av Cortexio får du tillgång till engagerande och dynamisk kursmaterial som är utformat för att underlätta ditt lärande. Du kan köpa och utforska digital kurslitteratur genom Cortexio i samband med din kursstart. Denna plattform ger dig möjligheten att fördjupa din förståelse genom interaktiva funktioner och hjälper dig att framstegsrikt navigera genom kursinnehållet. Cortexio är en integrerad del av vår lärplattform, vilket innebär att du har enkel tillgång till ditt kursmaterial och andra resurser via Omniway, när det passar dig bäst.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Eskilstuna nära arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Ansökan

I Eskilstuna kan du läsa fristående kurser på distans. Vill du läsa en yrkesutbildning söker du två kurser i taget. Målet med våra yrkesutbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. För att studera hos KUI i Eskilstuna ansöker du via Eskilstuna vuxenutbildning.

Vad är komvux?

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. Vuxenutbildning i Eskilstuna är också till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux/vuxenutbildning. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket). Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.