×
 

Ansökningsdatum

OBS! Eskilstuna kommun kommer ej att starta Barnskötare Elevassistent yrkesutbildning under 2022. Nya starter väntas under våren 2023. Du kan däremot söka alla kurser (som ingår i yrkespaketet) som fristående kurser på distans. Se poängplan och alla kurser här ››

Komvuxkurs Ansök datum

Ansökan öppnar: 24 apr 2022 Studiestart: 8 aug 2022
Ansökan öppnar: 24 apr 2022 Studiestart: 12 sep 2022

YH Flex Ansök datum

YH-utbildning Ansök datum

Välj din utbildning/kurs

Skriv namnet på den kurs/utbildning som du vill ansöka till i fältet ”FRITEXT” klicka sedan på sök. Välj rätt utbildning/kurs och lägg till den i kurskorgen. En Pop-up ruta dyker därefter upp och du kan antingen välja fler kurser eller gå direkt till kurskorgen och starta din ansökan. När du väljer att starta din ansökan behöver du logga in.

Bifoga betyg

För att din ansökan ska behandlas måste betygskopior bifogas. Bifoga de betyg du har sedan tidigare (grundskola, SFI etc.). Betygen får du oftast tag på via din hemkommun. Kontakta de för mer information.

Skicka ansökan

Skicka in din ansökan – du får en bekräftelse via e-post att ansökan är mottagen. Antagningsprocessen kan du följa via ”Mina sidor” på samma sida som du ansökte.

Bra att veta

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Eskilstuna kommun. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Alla som söker till Komvux får ett svar ungefär 7 till 10 dagar innan start. Du får svaret via mejl och det publiceras också på din sida i Webbansökan.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Eskilstuna kommun. Se kontaktuppgifter längre ned.

Jag är INTE folkbokförd i Eskilstuna

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill läsa kurser i Eskilstuna, ska du göra en ansökan via Eskilstuna kommun, skriva ut och skicka din ansökan till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser.

När hemkommunen har godkänt din ansökan och skickat den till oss, ska vi handlägga den.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

 

Jag är folkbokförd i Eskilstuna

Som folkbokförd i Eskilstuna kommun är du i första hand hänvisad till kommunens kursutbud, ansökningsperioder och kursstarter. Du har rätt att söka utbildning i annan kommun som inte erbjuds av hemkommunen. Fyll i ansökan och lämna till hemkommunen för bedömning samt beslut. Har du särskilda skäl skall dessa framgå tydligt i din ansökan.

Beställa betyg

Du som beställer betyg och anger att du vill ha betygen till din mail kommer att få dina betyg uppladdade under Mina sidor i Alvis. Detta på grund av säkerhet. Under närmaste veckorna kommer vi även att skicka ut ett SMS i samband med att vi laddar upp dina betyg i Alvis.

Du studerar via Eskilstunas utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Eskilstuna. Vi finns på Kriebsensgatan 5 centralt i Eskilstuna. Här möter du engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Eskilstunas utbildningscenter

Saknas din kommun i vår lista?

Då har vi tyvärr inget avtal med just din kommun. Det kan ibland finnas möjlighet för dig att studera hos oss ändå, genom en så kallad interkommunal ansökan.

Interkommunal ansökan

En interkommunal ansökan innebär att du ansöker till KUI via en annan kommun som har ett avtal med oss.

Kontakta vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun och fråga om det finns möjlighet för dig att göra en interkommunal ansökan.

Kommunen beslutar

Det är din hemkommun som tar beslut om ifall du får göra en interkommunal ansökan. Kommunen hanterar alla beslut om kommunal vuxenutbildning för sina kommuninvånare och vi kan tyvärr inte göra något för att påverka ansökningsprocessen eller antagningsbeskedet.

Läs mer om Interkommunal ersättning/Ansökan via annan kommun »

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Komvux Eskilstuna kommun

För dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Friskvård och hälsa.

Ansökan

Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar (komvux) som ger dig formell yrkeskompetens (betyg) som ökar dina möjligheter till jobb. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. Ansök till komvux Eskilstuna kommun genom kommunens vuxenutbildning. Starta din framtid idag!

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vuxenutbildning nära arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Vad är komvux?

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. 

Till exempel om du saknar eller har en ofullständig gymnasieutbildning, eller behöver komplettera den gymnasieutbildning du har för att få behörighet till högskolan. Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

Studiestöd

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer på CSN hemsida »