×
 

Komvux Danderyds kommun

Välkommen till KUI Komvux i Danderyd! Vi finns till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Hos oss kan du studera i klassrum, på distans eller som lärling på en arbetsplats. Du kan utbilda dig till yrken inom vård & omsorg, barn & fritid eller friskvård & hälsa. Alla utbildningar är kostnadsfria och csn-berättigade.

Aktuella ansökningsdatum

Via KUI Komvux hos Danderyd kommun vuxenutbildning erbjuds yrkesutbildningar i klassrum, på distans eller som lärling. Vi erbjuder även fristående kurser. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan ↓

Har du frågor om KUI Komvux i Danderyd?

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank. Du kan även maila oss på stockholm@kui.se. Vi svarar på mail alla vardagar mellan kl. 8-17.

Du kan söka studiemedel - CSN

Studerar du via KUI Komvux är din utbildning studiemedelsberättigad. Det innebär att du kan få både bidrag och lån under din studietid om du ansöker via CSN. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill.

Interaktiv kurslitteratur

De flesta av våra utbildningar använder digital, interaktiv kurslitteratur via Cortexio. Du köper litteraturen till förmånligt pris när du startar din kurs och har tillgång till den dygnet runt.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
 • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
 • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Barnskötare Elevassistent

Baspaket

Du börjar med att ansöka till ett baspaket. Välj paket beroende på vilken studieform du vill gå.

 • Barnskötare Elevassistent Klassrum (BFXAAN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Barnskötare Elevassistent Distans (BFXAAN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Lärling

Vill du gå utbildningen som lärling väljer du att ansöka till lärlingspaketet som har start i januari och augusti.

 • Barnskötare lärling (BFXAAR-KD) – jan, aug

Påbyggnadspaket

En bit in i utbildningen ansöker du till ett påbyggnadspaket. Du måste ha läst baspaketet för att vara behörig att ansöka. Har du redan läst ett baspaket, via exempelvis en annan skola, är du välkommen att ansöka ett påbyggnadspaket för att slutföra din utbildning.

 • Påbyggnadspaket Barnskötare Klassrum (BFXABN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnadspaket Barnskötare Distans (BFXABN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnadspaket Elevassistent Klassrum (BFXACN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnadspaket Elevassistent Distans (BFXACN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Undersköterska

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Undersköterska Klassrum (VOXABN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Undersköterska Distans (VOXABN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Undersköterska Lärling (VOXBDR-LÄ) – jan, aug

Bra att veta

Stockholms utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vårt utbildningscenter ligger på Drottningholmsvägen 37, centralt på Fridhemsplan. Hit är det enkelt att ta sig både med pendeltåg, tunnelbana och buss. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Stockholms utbildningscenter ›› 

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Danderyds kommun. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Danderyds kommun.

Beställa betyg

Logga in på Mina sidor i Alvis och klicka på betygsbeställningar

Det tar ungefär två veckor tills du får ditt betyg från att du gjort din beställning och asterisken (*) bakom betyget försvunnit

Slutbetyg – Gymnasieexamen
 • I kommunens webbformulär skriver du att du vill beställa din examen/slutbetyg
 • Du kan göra din beställning när asterisken (*) bakom betyget i den sista kurs du vill inkludera i ditt slutbetyg eller gymnasieexamen är borta
 • Det tar ungefär två till tre veckor från att du gjort din beställning tills du får din examen/slutbetyg

Jag bor i Danderyd

Om du bor i Danderyd kommun ansöker du via vuxenutbildningens ansökan via knappen längre upp på denna sida.

Jag bor inte i Danderyd

Du kan ibland ansöka till en utbildning/kurs i annan kommun om den inte erbjuds i din hemkommun. Detta kallas för interkommunal ersättning. Läs mer här »

Klassrum

Du studerar på heltid (100%). Du har schemalagda lektioner på skolan 2-3 dagar i veckan och övrig tid studerar du på egen hand med stöd av lärare i vår digitala lärplattform Omniway. Klassrumsundervisning passar dig som tycker att ett ämne är svårt, behöver hjälp att strukturera dina studier och vill ha stöd av lärare och kurskamrater.

Distans

Du studerar på egen hand i vår i digitala lärplattform Omniway med stöd av lärare digitalt. Du behöver komma till Stockholms utbildningscenter för obligatoriska övningar och examinationer. Distansstudier passar dig som tänkt kombinera dina studier med annan aktivitet under dagtid.

APL/Praktik ingår i alla utbildningar

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Sökbart via Komvux Danderyds kommun

Vi kan inte hitta några kurser / program som matchar dina sökkriterier.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Danderyd nära arbetslivet

KUI arbetar nära arbetslivet vilket innebär att vi aktivt samverkar med olika aktörer i arbetslivet inom våra utbildningsområden för att få en bättre förståelse för branschernas utmaningar. På det sättet är våra utbildningar ständigt uppdaterade efter nya krav och förändringar som sker på arbetsmarknaden.

Våra lärare har lång yrkeserfarenhet inom vård & omsorg eller barn & fritid och har god insikt i vad som krävs av personalen inom yrkestitlarna efter avslutad utbildning.

95% av våra elever har arbete efter 6 månader enligt vår senaste sysselsättningsundersökning våren 2023.

Hur ansöker jag till Komvux i Danderyds kommun?

Att ansöka till vuxenutbildning i Danderyd behöver du följa några enkla steg.

 1. Hitta rätt utbildning eller kurs för dig. Sök här »
 2. Gå till webbansökan högst upp på denna sida och leta reda på utbildningen du vill söka till.
 3. Beställ dina gamla betyg som krävs att du bifogar i ansökan (du behöver oftast ha förkunskaper i Svenska och ev. SFI eller SVA).
 4. Skicka in din ansökan via webbansökan (du kan bifoga dina betyg direkt i ansökan eller i ett senare skede - dock innan ansökningsperioden är slut).

När du skickat in din ansökan återkommer kommunen till dig senast 4 veckor innan studiestart om du blivit antagen. Har du frågor om antagningen kontaktar du vuxenutbildning i Danderyds kommun.

Vad innebär KUI Komvux i Danderyd?

Komvux är en svensk skolform för vuxenutbildning. Komvux står för kommunal vuxenutbildning och syftar till att ge vuxna människor möjlighet att komplettera sin utbildning och öka sin kompetens. KUI Komvux i Danderyds kommun erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare och Elevassistent.

På Komvux kan man bland annat läsa kurser för att få en gymnasieexamen eller komplettera en tidigare utbildning för att få behörighet till en högre utbildning. Man kan också läsa yrkesinriktade kurser som kan leda till en yrkesexamen eller en yrkeshögskoleutbildning. Hos KUI läser du gymnasiala kurser eller utbildningar där du direkt kan börja arbeta efter examen.

Våra utbildningar och kurser är gratis men det tillkommer avgifter för kurslitteraturen. Du har möjlighet att söka CSN.

Kvalitet för KUI Stockholm

Munter tjej med mobil i händerna

89% nöjdhet i helhet

89% av våra elever är nöjda med sin utbildning i sin helhet. /elevundersökning HT22
Glad kille med mobil i händerna i skolkorridor

87% nöjda med lärare

87% av våra elever är nöjda med stöd och hjälp från sina lärare. /elevundersökning HT22
Kvinnlig student med rosa tröja. Sitter vid en skolbänk

89% rekommenderar KUI

89% av våra elever rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra. /elevundersökning HT22

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.