×
 

Komvux Botkyrka kommun

Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Komvux i Botkyrka erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare, Elevassistent och Hälsocoach & PT.

Aktuella ansökningsdatum

Via KUI Komvux hos Botkyrka kommun vuxenutbildning erbjuds yrkesutbildningar i klassrum, på distans eller som lärling. Vi erbjuder även fristående kurser. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan ↓

Leta svar i vår kunskapsbank

Har du frågor eller funderingar kring ansökan via Komvux i Botkyrka, eller vill veta med om våra utbildningar, är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Studiestöd - CSN

Alla våra yrkesutbildningar berättigar till CSN. Det innebär att du kan söka studiemedel från csn.se när du ska starta dina studier hos oss. Har du frågor om studiestöd eller hur du ansöker om bidrag eller lån vänder du dig direkt till CSN. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. Omniway går att använda med både mobil och dator.

Interaktiv kurslitteratur

Genom att erbjuda interaktiv kurslitteratur via Cortexio strävar vi efter att göra ditt lärande både engagerande och effektivt. Vi vill ge dig de verktyg du behöver för att ta till vara på din kursupplevelse och uppnå dina mål. Kurslitteraturen innehåller quiz, uppläsning av text, förklaringar av svåra ord och mycket mer.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
 • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
 • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Barnskötare Elevassistent

Baspaket

Du börjar med att ansöka till ett baspaket. Välj paket beroende på vilken studieform du vill gå.

 • Barnskötare Elevassistent Klassrum (BFXAAR-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • BarnskötareElevassistent Distans (BFXAAR-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Påbyggnadspaket

En bit in i utbildningen ansöker du till ett påbyggnadspaket. Du måste ha läst baspaketet för att vara behörig att ansöka. Har du redan läst ett baspaket, via exempelvis en annan skola, är du välkommen att ansöka ett påbyggnadspaket för att slutföra din utbildning.

 • Påbyggnad Barnskötare Klassrum (BFXABR-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnad Barnskötare Distans (BFXABR-DI) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnad Elevassistent Klassrum (BFXACR-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Påbyggnad Elevassistent Distans (BFXACR-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Undersköterska

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Undersköterska Klassrum (VOXABN-KD) – jan, mar, maj, aug, okt
 • Undersköterska Distans (VOXABN-DI) – jan, mar, maj, aug, okt

Hälsocoach och Personlig tränare

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Hälsocoach och Personlig tränare Klassrum (BFXAER-KD) – jan, aug
 • Hälsocoach och Personlig tränare Distans (BFXAER-DI) – jan, aug

Bra att veta

Stockholm utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vårt utbildningscenter ligger på Drottningholmsvägen 37, centralt på Fridhemsplan. Hit är det enkelt att ta sig både med pendeltåg, tunnelbana och buss. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Stockholms utbildningscenter ›› 

Antagningsbesked

Datum för antagningsbesked står på ansökningssidan under respektive kurs. Har du frågor kring din antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Botkyrka kommun.

När KUI fått information från kommunen om att du blivit antagen skickar vi dig en kallelse till dig ca 1 vecka före studiestart.

Jag bor i Botkyrka

Om du bor i Botkyrka kommun ansöker du via vuxenutbildningens ansökan via knappen längre upp på denna sida.

Jag bor inte i Botkyrka

Du kan ibland ansöka till en utbildning/kurs i annan kommun om den inte erbjuds i din hemkommun. Detta kallas för interkommunal ersättning. Läs mer här »

Klassrumsstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du deltar på schemalagda lärarledda lektioner på vårt utbildningscenter 2–3 dagar i veckan där teori blandas med praktiska moment. Övrig tid studerar du på egen hand i vår webbaserade lärplattform Omniway. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På skolan finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater.

Distansstudier (studiestart jan, mar, maj, aug, okt)

Du studerar självständigt via vår webbaserade lärplattform. Här har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på KUI Stockholm utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och var du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier.

Lärling (studiestart jan, aug)

Du har en teoridag i veckan på skolan och övriga dagar är du på din lärlingsplats. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som garanterar att alla viktiga moment lärs ut på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser att få en framtida anställning.

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Beställ betyg

Betyg skickas inte till dig automatiskt när du avslutat kurser inom vuxenutbildningen, du behöver beställa dem. Beställ betygsutskrift via kommunens e-tjänst

Du kan också beställa ditt betyg genom att maila till vagledare@botkyrka.se

Sökbart via Komvux Botkyrka kommun

Vi kan inte hitta några kurser / program som matchar dina sökkriterier.

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Botkyrka nära arbetslivet

KUI Vuxenutbildning i Botkyrka är stolta över att arbeta nära arbetslivet och ha en finger på pulsen när det gäller nya förändringar och krav inom våra utbildningsområden. Vi strävar efter att vara uppdaterade och i fas med arbetsmarknaden för att kunna erbjuda utbildningar som svarar mot de behov och yrken som efterfrågas, både i Stockholm och andra delar av Sverige.

95% av våra elever har sysselsättning 6 månader efter avslutad utbildning enligt vår senaste sysselsättningsundersökning våren 2023.

Hur ansöker jag till Komvux i Botkyrka?

Är du folkbokförd i Botkyrka kommun ansöker du via kommunens vuxenutbildning. Du klickar på knappen högst upp på denna sida som leder dig direkt till kursutbudet i Botkyrka.

Du skickar in din ansökan via webbsystemet och väntar på antagningsbesked från Botkyrka kommun. Senast 4 veckor innan studiestart får du veta om du blivit antagen eller inte. Kom ihåg att du MÅSTE skicka med dina gamla betyg från grundskola och ev. SFI för att kunna bli antagen.

Kan jag studera hos KUI Komvux i Botkyrka kommun?

Om du bor och är folkbokförd i Botkyrka kommun så kan du ansöka till oss direkt via länken högst upp på sidan. Du behöver dock uppfylla vissa krav för att vara behörig till våra utbildning. Läs mer på respektive utbildningssida - Bläddra bland alla våra utbildningar i Botkyrka »

Är du inte folkbokförd i Botkyrka, utan i en annan kommun som inte erbjuder den utbildning som du vill gå, kan du testa att ansöka via interkommunal ersättning. Det innebär att du studerar via Botkyrka kommun, men din hemkommun betalar utbildningen. Detta måste dock din hemkommun godkänna, vilket betyder att du behöver kontakta de först. Här kan du hitta alla kommuner som vi ej har avtal med » Hitta din kommun och maila eller ring de för att fråga om du har möjlighet till interkommunal ersättning.

Kvalitet för KUI Stockholm

Munter tjej med mobil i händerna

89% nöjdhet i helhet

89% av våra elever är nöjda med sin utbildning i sin helhet. /elevundersökning HT22
Glad kille med mobil i händerna i skolkorridor

87% nöjda med lärare

87% av våra elever är nöjda med stöd och hjälp från sina lärare. /elevundersökning HT22
Kvinnlig student med rosa tröja. Sitter vid en skolbänk

89% rekommenderar KUI

89% av våra elever rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra. /elevundersökning HT22

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.