×
 

Ansökningsdatum

Komvux Yrkesutbildning Ansök datum

Ansökan öppnar: 30 maj 2022 Sista ansökan: 14 aug 2022 Studiestart: 10 okt 2022
Studiestart: 9 jan 2023
Studiestart: 20 mar 2023
Studiestart: 29 maj 2023

Komvuxkurs Ansök datum

Ansökan öppnar: 28 mar 2022 Sista ansökan: 10 jul 2022 Studiestart: 5 sep 2022
Ansökan öppnar: 30 maj 2022 Sista ansökan: 14 aug 2022 Studiestart: 10 okt 2022
Ansökan öppnar: 30 maj 2022 Sista ansökan: 18 sep 2022 Studiestart: 14 nov 2022
Studiestart: 9 jan 2023

Studieuppehåll

 • 19 dec 2022 – 8 jan 2023
 • 29 maj 2023 – 6 aug 2023
 • 25 dec 2023 – 7 jan 2024

Komvux Botkyrka kommun

Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Komvux i Botkyrka erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare, Elevassistent och Hälsocoach & PT.

Ansökan

Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar som ger dig formell yrkeskompetens (betyg) som ökar dina möjligheter till jobb. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. För att studera på komvux i Botkyrka kommun ansöker du via Botkyrka vuxenutbildning. Ansök via knappen ovanför. Vuxenutbildning hos KUI Botkyrka innebär att du väljer att studera gymnasiala yrkesutbildningar eller fristående komvuxkurser inom våra specialiserade områden.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vuxenutbildning Botkyrka nära arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Vad är komvux?

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. Vuxenutbildning i Botkyrka är också till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux/vuxenutbildning. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket). Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

Studiestöd

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss i Falun använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill.

Från och med 1 juli går vi över till en ny digital kurslitteratur på det nya vård- och omsorgsprogrammet som är integrerad i vår lärplattform Omniway och du kommer åt den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Det enda du behöver är en internetuppkoppling. Det är i Omniway du har kontakt med och får feedback från dina lärare.

Håll mig uppdaterad!

Gör intresseanmälan så skickar vi dig information om kommande starter, ansökningsdatum och öppna hus. OBS! Detta är ej är en ansökan. Ansökan gör du via din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från våra skolor. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

KompetensUtvecklingsInstitutet i Sverige AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud på trygg.academedia.se/kontakt och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Välj rätt kurspaket

Barnskötare Elevassistent

Baspaket

Du börjar med att ansöka till ett baspaket. Välj paket beroende på vilken studieform du vill gå.

 • Barnskötare-Elevassistent Klassrum (BFXAAR-KD)
 • Barnskötare-Elevassistent Distans (BFXAAR-DI)

Påbyggnadspaket

En bit in i utbildningen ansöker du till ett påbyggnadspaket. Du måste ha läst baspaketet för att vara behörig att ansöka. Har du redan läst ett baspaket, via exempelvis en annan skola, är du välkommen att ansöka ett påbyggnadspaket för att slutföra din utbildning.

 • Påbyggnadspaket Barnskötare Klassrum (BFXABR-KD)
 • Påbyggnadspaket Barnskötare Distans (BFXABR-DI)
 • Påbyggnadspaket Elevassistent Klassrum (BFXACR-KD)
 • Påbyggnadspaket Elevassistent Distans (BFXACR-DI)

Undersköterska

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Undersköterska Klassrum (VOXABN-KD)
 • Undersköterska Distans (VOXABN-DI)

Hälsocoach och Personlig tränare

Ansök till rätt kurspaket beroende på vilken studieform du föredrar.

 • Hälsocoach och Personlig tränare Klassrum (BFXAER-KD)
 • Hälsocoach och Personlig tränare Distans (BFXAER-DI)

Klassrum

Du studerar i grupp på lärarledda och schemalagda lektioner på Stockholm utbildningscenter 2–3 dagar per vecka. Du deltar i föreläsningar, studieträffar, praktiska övningar och arbete i studieverkstad. Du får möjlighet att lära känna dina klasskamrater och skapa nya kontakter. Övrig tid studerar du på egen hand via vår digitala lärplattform. Där följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare.

Distans

Du studerar mestadels självständigt via vår digitala lärplattform Omniway där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på Stockholms utbildningscenter.

Ansökan steg för steg

1

VÄLJ KURSPAKET/KURSER

Klicka på ansökningsknappen på vår ansökningssida. Du kommer till en färdigfiltrerad sida i Alvis där du hittar hela KUIs utbud. Vill du ansöka till en av våra yrkesutbildningar kan du skriva namnet på utbildningen (Barnskötare, Undersköterska, Hälsocoach) i sökfältet. Välj det paket som innehåller den studieform som du vill gå (Distans, klassrum eller lärling).

2

LÄGG TILL I KURSKORG

På sidan kan du läsa om utbildningen du har valt. Du ser vilka kurser som ingår, utbildningens längd, start- och slutdatum samt sista ansökningsdatum. Gå ned längst ned på sidan och klicka på att du vill lägga till denna kurs i din kurskorg.

3

LÄGG TILL FLER ELLER GÅ VIDARE

Nu får du upp en pop-up ruta om att du antingen kan välja fler kurser eller kurspaket eller gå vidare till kurskorgen. Vi går vidare till kurskorgen.

4

STARTA ANSÖKAN

I kurskorgen ser du alla dina valda kurser och kurspaket. Är du nöjd med dina val kan du ’Starta ansökan” via den svarta knappen.

5

LOGGA IN OCH STARTA ANSÖKAN

När du startar din ansökan behöver du logga in i Alvis ansökningsportal, vilket du gör genom antingen Mobilt BankID/BankID eller skapar ett konto med användarnamn och lösenord. När du klickar på starta ansökan kommer du till en sida där du börjar med att skriva in dina personliga uppgifter, såsom namn, adress, mobilnummer etc. Klicka sedan på Nästa steg.

6

PRIORITERA KURSER

Har du valt att ansöka till flera kurser eller utbildningar kan du prioritera dessa. Du lägger den du vill prioritera högst på plats nummer 1 (högst upp). Har du enbart valt en utbildning/kurs kan du direkt klicka på Nästa steg.

7

TIDIGARE UTBILDNING OCH ARBETE

Här fyller du i din tidigare utbildning samt arbete (frivilligt). Har du läst på gymnasiet men ej slutfört din examen väljer du ”Gymnasiet” samt klickar i att du ej slutfört utbildningen. Du kan även lägga till arbeten, men detta är frivilligt. Har du tidigare arbetat inom vården kan detta vara bra att fylla i för att se om du ev. kan validera dina kunskaper för att korta ned utbildningstiden.

8

BIFOGA BETYG

Du behöver även bifoga alla dina betyg och intyg från tidigare utbildning samt arbete. Du kan välja att bifoga dessa direkt i ansökan, eller bifoga dessa inom en vecka (OBS. bifogar du ej betyg, behandlas inte din ansökan!).

9

STUDIEPLAN

I detta steg fyller du i ditt mål med utbildningen som du ansöker till. Det finns en rad valmöjligheter och du klickar i det som passar dig bäst.

10

SKICKA ANSÖKAN

Nu har du kommit till det sista steget i din ansökan. Gå gärna igenom allt du har fyllt i genom att dra ut ”Visa sammanfattning”. När du är säker på att allt är rätt och riktigt så klickar du i att du ”intygar att lämnade uppgifter är korrekta” och skickar sedan in ansökan.

Bra att veta

Du studerar via Stockholms utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Stockholm. Vårt utbildningscenter ligger på Drottningholmsvägen 37, centralt på Fridhemsplan. Hit är det enkelt att ta sig både med pendeltåg, tunnelbana och buss. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Stockholms utbildningscenter

Antagningsbesked

Antagningsbesked skickas till dig från den skola du blivit antagen till senast 1 vecka före kursstart. Om du inte blir antagen får du besked från Botkyrka vuxenutbildning/Antagningsenheten. Du hittar information om din ansökan genom att logga in och gå till Översikten.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Botkyrka kommun. Se kontaktuppgifter längre ned.

Beställa betyg

Tog du examen efter augusti 2014 finns dina betyg i den nationella betygsdatabasen.

Nationella betygsdatabasen

Kontakta KUI Stockholm om du vill beställa betyg från en utbildning du gick via KUI.

KUI Stockholm
Drottningholmsvägen 37
112 42 Stockholm
stockholm@kui.se
08-522 506 60

Jag bor inte i Botkyrka

Om du INTE bor i Botkyrka, men vill läsa kurser i här ska du göra en ansökan via Botkyrka kommun. Du skriver sedan ut din ansökan och skickar den till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser/utbildningar.

När din hemkommun har godkänt din ansökan och skickat den till oss, handlägger vi den innan ditt slutgiltiga antagningsbesked skickas till dig.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

Jag bor i Botkyrka

Som folkbokförd i Botkyrka kommun kan du ansöka till våra utbildningar och kurser. Du gör ansökan via Botkyrka kommuns vuxenutbildning och det är de som bestämmer om du blir antagen eller ej.

Frågor och svar om komvux »

Klassrum

Du studerar i grupp på lärarledda och schemalagda lektioner på Stockholm utbildningscenter 2–3 dagar per vecka. Du deltar i föreläsningar, studieträffar, praktiska övningar och arbete i studieverkstad. Du får möjlighet att lära känna dina klasskamrater och skapa nya kontakter. Övrig tid studerar du på egen hand via vår digitala lärplattform. Där följer du din utveckling, ser dina resultat och får nyheter och respons från dina lärare. Denna studieform passar dig som tycker att det är svårt att studera själv och önskar hjälp att strukturera dina studier och få stöd av lärare och klasskamrater. På vårt utbildningscenter finns gott om elevutrymmen där du kan studera och umgås med dina klasskamrater. Studiestarter jan, mar, maj, aug och okt.

Distans

Du studerar mestadels självständigt via vår digitala lärplattform där du har tillgång till allt studiematerial. All kommunikation med din lärare sker via lärplattformen. OBS! Obligatoriska praktiska övningar och examinationer genomförs på plats på Stockholms utbildningscenter. Denna studieform passar dig som vill kombinera dina studier med en annan aktivitet exempelvis ett arbete. Du kan studera när och där du vill men tänk på att du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier. Studiestarter jan, mar, maj, aug och okt.

Lärling

Till studiestarterna januari och augusti kan du även välja att studera som lärling. Då är du 4 dagar / vecka på en arbetsplats och 1 dag/vecka på skolan för lärarledda lektioner med lärare. På din lärlingsplats har du en yrkesverksam handledare som stöttar dig och ser till att du får lära dig på ett pedagogiskt och yrkesmässigt sätt. Denna studieform passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du får arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta viktiga kontakter vilket ger dig goda chanser till jobb. Studiestarter januari och augusti.

APL/Praktik ingår i alla utbildningar

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken.

Frågor och svar

Sökstuga KUI Stockholm 8 aug
08
augusti

Sökstuga hos KUI Stockholm

Sökstugor hela veckan mellan 8 aug till 12 aug kl. 14-16. Kom och få hjälp med din ansökan...
Sökstuga KUI Stockholm 9 aug
09
augusti

Sökstuga hos KUI Stockholm

Sökstugor hela veckan mellan 8 aug till 12 aug kl. 14-16. Kom och få hjälp med din ansökan...
Sökstuga KUI Stockholm 10 aug
10
augusti

Sökstuga hos KUI Stockholm

Sökstugor hela veckan mellan 8 aug till 12 aug kl. 14-16. Kom och få hjälp med din ansökan...
Öppet hus och sökstuga KUI Stockholm
11
augusti

Öppet hus hos KUI Stockholm

Öppet hus 11 aug kl. 14-18 inför ansökan till oktoberstarten. Få veta mer om våra yrkesutbildningar ...
Sökstuga KUI Stockholm 11 aug
11
augusti

Sökstuga hos KUI Stockholm

Sökstugor hela veckan mellan 8 aug till 12 aug kl. 14-16. Kom och få hjälp med din ansökan...
Sökstuga KUI Stockholm 12 aug
12
augusti

Sökstuga hos KUI Stockholm

Sökstugor hela veckan mellan 8 aug till 12 aug kl. 14-16. Kom och få hjälp med din ansökan...

Utbildningar i Botkyrka kommun

Utbildningar vi erbjuder via Botkyrka kommun. Du kan även läsa fristående kurser på distans.

Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet ska ge förutsättningar att höja kompetensen för äldreomsorgens medarbetare genom utbildning på betald arbetstid.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning, Komvuxkurs

STUDIEFORM Distans, Flex, Klassrum

KOMMUN(ER) 62

Barnskötare Elevassistent

Barnskötare Elevassistent

Om pedagogik, lärande och kommunikation. Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta som barnskötare eller elevassistent.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1300, 1650, 1450, 1560, 1100, 1400

LÄNGD Individuell (max 1,5 år), 82 veckor (1,5 år), 45+20 veckor, 65 veckor (1,5 år), ca 65 veckor (1,5 år), ca 78 veckor, 50 veckor, ca 60 veckor, ca 70 veckor, 65 veckor, 78 veckor, 70 veckor, 75 veckor, ca 75 veckor

STUDIEFORM Distans, Flex, Klassrum, Flex, Lärling, Klassrum

KOMMUN(ER) Arboga, Avesta, Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Eskilstuna, Falun, Finspång, Hallstahammar, Huddinge, Håbo, Järfälla, Kungsör, Köping, Lidingö, Linköping, Motala, Nacka, Norrtälje, Nyköping, Nykvarn, Oxelösund, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Strängnäs, Sundbyberg, Södertälje, Tierp, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Västerås, Åtvidaberg, Östhammar, Östersund, Österåker

Barnskötare Elevassistent Lärling

Barnskötare Elevassistent Lärling

En utmärkt studieform för dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Du tillbringar den största delen av utbildningen ute på en arbetsplats.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1000, 1350, 1300

LÄNGD 50 veckor, 65 veckor, 1,5 år

STUDIEFORM Lärling

KOMMUN(ER) Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Huddinge, Håbo, Järfälla, Norrtälje, Nykvarn, Salem, Sigtuna, Solna, Sollentuna, Sundbyberg, Södertälje, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Västerås, Österåker

Hälsocoach och Personlig tränare

Hälsocoach och Personlig tränare

1-årig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med friskvård, träning och ledarskap. Möjlighet för PT-licensiering. KUI är auktoriserade via EuropeActive.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 800

LÄNGD 40 veckor (1 år)

STUDIEFORM Distans, Klassrum, Klassrum

KOMMUN(ER) Botkyrka, Ekerö, Huddinge, Håbo, Järfälla, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Salem, Sundbyberg, Södertälje, Upplands-Bro, Värmdö

Undersköterska

Undersköterska

Nationellt yrkespaket för att arbeta som undersköterska och många fler yrken inom vård och omsorg.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1500

LÄNGD Individuell, ca 75 veckor, 70 veckor, 60 veckor (1,5 år), 75 veckor (1,5 år), Individuell (max 1,5 år), 75 veckor, 1500 p, 70 veckor (1,5 år), ca 70 veckor (1,5 år)

STUDIEFORM Flex, Distans, Klassrum, Lärling, Klassrum, Flex

KOMMUN(ER) Arboga, Avesta, Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Håbo, Huddinge, Järfälla, Norrtälje, Falun, Finspång, Hallstahammar, Hofors, Kungsör, Köping, Lidingö, Linköping, Markaryd, Motala, Nacka, Nykvarn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tierp, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Västerås, Växjö, Åtvidaberg, Östersund, Österåker, Östhammar

Undersköterska Lärling

Undersköterska Lärling

Lärlingsutbildning passar dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete på en arbetsplats.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1550, 1500, 1500 poäng

LÄNGD 70 veckor, 85 veckor

STUDIEFORM Lärling

KOMMUN(ER) Arboga, Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Norrtälje, Nykvarn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Västerås, Österåker

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Kvalitet för KUI Stockholm

85%

Arbete efter utbildning

85% av våra elever känner att deras utbildning ger de ökade möjligheter till arbete eller fortsatt studier efter avslutad utbildning

87%

Trivs i utbildningen

87% av våra elever trivs och känner sig trygga i sin utbildning hos KUI Stockholm

87%

Rekommenderar KUI

87% av våra elever rekommenderar KUI Stockholm som skola till andra