×
 

Komvux Bjuvs kommun

Är du folkbokförd i Bjuvs kommun men vill läsa undersköterskeutbildning hos KUI, ansöker du via Helsingborgs kommun med interkommunal ersättning. Det krävs nämligen ett godkännande från din hemkommun om du vill studera hos oss. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.

Komvux är till för dig som vill starta ditt yrkesliv eller kanske yrkesväxla. Gillar du att arbeta med människor där hjärtat i arbetet är omvårdnad? Då är vi rätt skola för dig. Ansök till Komvux i Bjuvs kommun för att studera till undersköterska och starta din karriär efter examen.

Aktuella ansökningsdatum

Via Skånevux och Bjuvs kommun erbjuder vi vår Undersköterska utbildning i klassrum. Du är i skolan cirka tre dagar i veckan. Vi erbjuder även fristående kurser. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan ↓

Komvux Ansök datum

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Studiestöd

På KUI Komvux i Bjuvs kommun erbjuder vi kostnadsfria utbildningar som också berättigar till CSN (Centrala Studiestödsnämnden). Det betyder att du inte behöver betala några utbildningsavgifter utöver kurslitteratur för att delta i våra kurser. Istället kan du fokusera på din inlärning och utveckling.

Om du behöver ekonomiskt stöd under din studietid kan du vända dig till CSN för att ansöka om studiestöd. CSN är en myndighet som tillhandahåller ekonomiskt stöd i form av studielån och bidrag till studenter i Sverige. De kan hjälpa dig med frågor som rör din ekonomi under studietiden och ge dig vägledning om vilket stöd du är berättigad till.

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill.

Interaktiv kurslitteratur

När du blir antagen till en kurs har du möjlighet att köpa kurslitteraturen via Cortexio till förmånligt pris. Genom att använda denna interaktiva kurslitteratur kan du dra nytta av en rad funktioner och verktyg som förstärker din inlärning. Cortexio tillhandahåller en intuitiv användargränssnitt där du bl.a. kan läsa, markera och anteckna direkt i texten.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
  • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Bra att veta

Helsingborgs utbildningscenter

Välkommen till vårt utbildningscenter i Helsingborg som ligger på Södergatan 78. Här kan du studera i klassrum till Undersköterska på komvuxnivå. Komvux är till för dig som vill gå en utbildning på gymnasial nivå, antingen för att starta ditt yrkesliv eller för att yrkesväxla. Varmt välkommen att studera hos oss!

Läs mer om Helsingborgs utbildningscenter

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Bjuvs kommun. Du som blivit antagen till en utbildning får ett antagningsbesked senast 2 veckor innan studiestart/kursstart. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Bjuvs kommun.

Jag bor i Bjuv

Om du bor i Bjuvs kommun ansöker du via vuxenutbildningens ansökan via knappen längre upp på denna sida.

Jag bor inte i Bjuv

Du kan ibland ansöka till en utbildning/kurs i annan kommun om den inte erbjuds i din hemkommun. Detta kallas för interkommunal ersättning. Läs mer här »

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Vanliga frågor och svar

KUI vuxenutbildning Bjuv nära arbetslivet

Om du befinner dig i början av ditt yrkesliv eller överväger en yrkesväxling och bor i Bjuvs kommun, så vill vi hälsa dig varmt välkommen att ansöka till KUI Komvux i Helsingborg. Vi erbjuder en utbildning till Undersköterska, vilket är en eftertraktad yrkestitel på arbetsmarknaden.

Genom att välja KUI Komvux i Bjuvs kommun kan du dra nytta av vårt nära samarbete med arbetslivet. Det innebär att du kommer att få en praktikperiod, även känd som arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du kommer att få möjlighet att tillämpa dina kunskaper och färdigheter i en verklig arbetsmiljö. Detta ger dig en ovärderlig erfarenhet och gör dig väl förberedd för att klara av de utmaningar som yrket som undersköterska innebär direkt efter din examen.

KUI Komvux i Bjuvs kommun

Vi strävar efter att ge dig en utbildning som inte bara fokuserar på teoretisk kunskap, utan också på praktisk tillämpning. Genom att ha ett nära samarbete med arbetslivet kan vi säkerställa att utbildningen är relevant och anpassad efter de behov som arbetsgivare har. På så sätt ökar dina chanser att få anställning inom yrket och bli en värdefull del av hälso- och sjukvården.

Vi är övertygade om att en utbildning till Undersköterska vid KUI Helsingborg kan ge dig en stabil grund för din karriär inom vården. Oavsett om du är i början av ditt yrkesliv eller vill göra en yrkesväxling, så ser vi fram emot att välkomna dig och hjälpa dig att nå dina mål. Ansök idag och ta ett viktigt steg mot en spännande och givande framtid som undersköterska.

Kvalitet KUI Komvux

Glad tjej med mobil i händerna

89% nöjdhet i helhet

89% av våra elever är nöjda med sin utbildning i sin helhet. /elevundersökning HT22
Glad kille med mobil i händerna i skolkorridor

89% nöjda med lärare

89% av våra elever är nöjda med stöd och hjälp från sina lärare. /elevundersökning HT22
Kvinnlig student med rosa tröja. Sitter vid en skolbänk

90% rekommenderar KUI

90% av våra elever rekommenderar KUI Komvux som skola till andra. /elevundersökning HT22

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.