×
 

Bra att veta

Helsingborgs utbildningscenter

Välkommen till vårt utbildningscenter i Helsingborg som ligger på Södergatan 78. Här kan du studera i klassrum till Undersköterska på komvuxnivå. Komvux är till för dig som vill gå en utbildning på gymnasial nivå, antingen för att starta ditt yrkesliv eller för att yrkesväxla. Varmt välkommen att studera hos oss!

Läs mer om Helsingborgs utbildningscenter

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Båstads kommun. Du som blivit antagen till en utbildning får ett antagningsbesked senast 2 veckor innan studiestart/kursstart. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Båstads kommun.

Jag bor INTE i Båstad

Om du INTE bor i Båstad, men vill läsa kurser i här ska du göra en ansökan via Helsingborgs kommun.

(KUI) bedriver utbildningen på uppdrag av Helsingborgs stad och Skånevux vilket innebär att det är ”fritt sök” om du bor i någon av Familjen Helsingborgs 11 samverkanskommuner (Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga). Du ansöker via webbansökan i Helsingborg.

Du skriver sedan ut din ansökan och skickar den till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser/utbildningar.

När din hemkommun har godkänt din ansökan och skickat den till oss, handlägger vi den innan ditt slutgiltiga antagningsbesked skickas till dig.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

Jag bor i Båstad

Som folkbokförd i Båstads kommun kan du ansöka till våra utbildningar och kurser. Du gör ansökan via Båstad kommuns vuxenutbildning och det är de som bestämmer om du blir antagen eller ej.

Frågor och svar om komvux »

Klassrumsstudier

Du läser på heltid under ca 60 veckor. Du får lära dig att utföra vård- och omsorgsarbete, medicinska ord, medicinteknisk utrustning, planera, dokumentera, utvärdera samt bemöta och kommunicera. Du har schemalagda lärarledda lektioner på plats 3 dagar/vecka. Övrig tid studerar du via vår webbaserade lärplattform. Under utbildningen tränar du praktiskt på puls- och blodtrycksmätning, enklare provtagning, förflyttningar och HLR. Studieverkstad erbjuds för dig som behöver extra hjälp i studierna.

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »