×
 

Komvux Avesta kommun

Komvux, eller Kommunal vuxenutbildning, är en utbildningsform som riktar sig till vuxna som har avslutat sin grundskoleutbildning, men som vill fortsätta sin studie- och kunskapsutveckling. Det kan vara personer som vill höja sin kompetens inom ett specifikt område, lära sig nya ämnen eller förbereda sig för högre studier eller arbetslivet. Komvux ger vuxna möjlighet att få en anpassad utbildning som passar deras individuella behov och mål.

Aktuella ansökningsdatum

Via Komvux hos Avesta kommun vuxenutbildning erbjuder KUI yrkesutbildningar med flexibla studier. Se aktuella ansökningsdatum och studiestarter nedan ↓

Komvux Ansök datum

Vill du veta mer om KUI Komvux i Avesta?

Har du frågor om studier, ansökan, utbildningar m.m. hos KUI Avesta är du varmt välkommen att kontakta oss. Du kan antingen chatta med oss direkt på hemsidan, maila avesta@kui.se eller ringa administrationen på KUI Avesta utbildningscenter. Du kan även leta efter ditt svar i vår Kunskapsbank.

Kan jag söka studiemedel/CSN om jag studera hos er?

Självklart kan du det! Våra utbildningar är kostnadsfria och berättigar till CSN. Det innebär att när du blir antagen till en utbildning hos oss kan du kontakta CSN för att ansöka om både studiebidrag och studielån. Har du frågor om hur du söker studiemedel, eller om din ekonomi under studietiden vänder du dig direkt till CSNLär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill. Omniway är tillgänglig via mobil, surfplatta eller dator.

Interaktiv kurslitteratur

När du studera hos KUI kan du välja att köpa digital, interaktiv kurslitteratur i de flesta kurserna. Detta innebär att du får tillgång till mycket mer än bara texten. Du får även möjlighet att uppläst text, förklaring av svåra ord och lärande med hjälp av quizfrågor direkt i plattformen. Du köper litteraturen via lärplattformen till ett förmånligt pris när din kurs startar. Verktyget som används heter Cortexio.

Intresseanmälan

Observera att det här inte är en ansökan. Ansökan gör du via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Personuppgiftspolicy

Inledning

Den här personuppgiftspolicyn redogör för hur bolag inom Academedia koncernen (Academedia Group AB, org.nr. 556806-1369) hanterar dina personuppgifter när du exempelvis gjort en intresseanmälan eller bett något av våra bolag skicka riktad information/marknadsföring till dig.

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus, bokar studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, utbildning eller kurs samt studieort/kommun. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i IT-system som används av bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Intresseformulär

När du gör en intresseanmälan godkänner du att vi skickar information och marknadsföring om utbildningar och nyheter från oss. Du kan när som helst välja att avprenumerera, längst ned i utskicket, du kan också avprenumerera genom att kontakta oss info@kui.se Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka utbildningar och kurser du sökt. Du som lämnar dina uppgifter vid en intresseanmälan kommer ta del av marknadsföring i form av e-postutskick samt marknadsföring som kan ske i de digitala kanalerna Metas plattform och på Googles nätverk.

Uppgifterna du lämnar kan delas med dessa plattformar och anonymiseras/hashkrypteras i samband med det, i syfte att marknadsföra mot personer av liknande intressen, så kallade anpassade målgrupper.

Fyller du i ett intresseformulär på Google, Facebook eller Instagram kommer den informationen samlas in från respektive varumärkes konto på Metas alternativt Googles plattform för att sedan behandlas i respektive varumärkes system för intresseanmälan. Uppgifterna på Meta lagras i 90 dagar. Uppgifterna på Google lagras i 30 dagar.

Dina personuppgifter

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Skickar dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för
  • Fullgöra våra förpliktelser enligt avtal och/eller gällande lagstiftning
  • Tillhandahålla dig riktad marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser baserat på din intresseanmälan

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter. Det innebär även att vi lagrar din IP-adress som du lämnat ditt samtycke till. Läs mer om hur vi behandlar cookies här.

Vi kan komma att dela dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Dina rättigheter

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att närsomhelst kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig (registerutdrag), samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i tre år.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig.

Du hittar hela vår policy här. https://trygg.academedia.se/

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här, dataskydd@academedia.se

Rättighetsutövning gällande behandling av dina personuppgifter

Om du vill begära rättelse, radering eller veta mer om hur vi hanterar dina personuppgifter, kontakta dataskydd@academedia.se.

Senast uppdaterad: 2022-10-07

Ansökan steg för steg

1

LOGGA IN

Logga in i kommunens webbansökan. Välj att antingen logga in med E-legitimation/Bank-ID eller skapa ett tillfälligt konto.

2

BLÄDDRA I KURSUTBUD

När du har loggat in hos Avestas e-tjänst klickar du på den blå knappen ”Ansök här”. Då kommer du till kursutbudet.

3

SKAPA NY ANSÖKAN

För att göra en ansökan behöver du skapa en ny ansökan, vilket du gör genom att klicka på den gröna knappen ”Ny ansökan”.

4

LÄGG TILL KURSPAKET/KURSER

Du måste sedan lägga till de kurser eller utbildningar som du vill ansöka till i din nyligen skapade ansökan. Detta gör du genom att klicka på + knapparna med namnen ”Kurser” eller ”Kurspaket” (Kurspaket är hela yrkesutbildningar).

5

VÄLJ UTBILDNING

Nu har du kommit till kursutbudet och behöver filtrera efter rätt utbildning. Börja med att skriva namnet på den utbildningen du vill söka (Undersköterska eller Barnskötare) och klicka på sök. Se till att kurspaketet har ett blått GY-märke framför utbildningens namn och att skolan är KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI). Har du hittat utbildningen lägger du till den i ansökan genom att klicka på ”Välj”.

6

KOMPLETTERA INFORMATION

När du har lagt en eller flera kurspaket och kurser i din ”kundvagn” klickar du på den gröna knappen ”Fortsätt”. Du kommer nu att behöva komplettera information i de utbildningar du valt.

7

SYFTE OCH DATUM

Du behöver nu välja vilket syfte du har för att läsa utbildningarna. I detta fall väljer du ”Läsa mot yrkesexamen”. Du kommer även få fylla i ett önska startdatum, vilket du gör med hjälp av kalendern.

Klicka sedan på fortsätt

8

VÄLJ STUDIEMEDEL

I detta steg väljer du om du tänker söka studiemedel hos CSN och vilken studietakt du önskar läsa i (25%, 50%, 75%, 100%).

Klicka sedan på fortsätt.

9

PERSONUPPGIFTER

Nu behöver du fylla i alla dina personuppgifter i ansökan. Telefonnummer, e-post, folkbokföringskommun, din nuvarande arbetssituation och tidigare utbildningar.

10

LADDA UPP BETYG

I detta steg behöver du ladda upp alla dina tidigare betyg och eventuella intyg från exempelvis grundskola, gymnasium eller annan utbildning.

11

SYFTE OCH STUDIEPLAN

Nu fyller du i varför du vill studera hos komvux. Du kan välja mellan alternativ i en rullista och sedan motivera ditt syfte ytterligare genom fritext (frivilligt). I den individuella studieplanen fyller du i mål med dina studier, hur du når målen, tidigare utbildning och arbete, områden du redan har kompetens inom och får sedan svara på en del frågor ex. SYV, ekonomi etc.

12

SKICKA IN ANSÖKAN

När du har klarat av alla dessa steg är du färdig och kan skicka in din ansökan via den gröna knappen ”Skicka ansökan”. Kom ihåg att alltid gå igenom ansökan en extra gång innan du skickar in den. Du kan alltid gå tillbaka i stegen och ändra dina svar eller valda uppgifter.

Bra att veta

Avesta utbildningscenter

Avesta utbildningscenter ligger på Kungsgatan 13 i centrala Avesta. Våra lokaler ligger i närheten av Karlbergsparken och Markustorget. Gå av vid busstationen Bryggaregatan.

Läs mer om Avesta utbildningscenter

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Avesta kommun. Du som blivit antagen till en utbildning får ett antagningsbesked senast 2 veckor innan studiestart/kursstart. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Avesta kommun.

Jag bor i Avesta

Om du bor i Avesta kommun ansöker du via vuxenutbildningens ansökan via knappen längre upp på denna sida.

Jag bor inte i Avesta

Du kan ibland ansöka till en utbildning/kurs i annan kommun om den inte erbjuds i din hemkommun. Detta kallas för interkommunal ersättning. Läs mer här »

Studietakt

På samtliga Yrkesutbildningar är studietakten 100 % och man kan endast bli antagen till ett kurspaket.

Flexibla studier

Med flexibla studier har du individuellt anpassade studier (IAS) med en individuell studieplan. Du studerar i 100% studietakt med lärarstöd och handledning som passar dig. Delta i våra flexibla klassrum med öppen studieverkstad samt i olika lektioner och föreläsningar. Obligatoriska teoretiska och praktiska moment sker i skolans lokaler.

Vi erbjuder alltså en variation av:

  • Lärarledd undervisning i grupp på skolan
  • Studier samt öppen studieverkstad/flexibelt klassrum i skolan med stöd av lärare
  • Studier med stöd och handledning av lärare i vår webbaserade lärplattform
  • Arbetsplatsförlagt lärande – APL

APL / Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller praktik med ett annat ord, ingår i våra yrkesutbildningar. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. En lämplig handledare utses på arbetsplatsen. Din lärare har kontinuerlig kontakt med dig och handledaren samt gör besök på arbetsplatsen för att säkerställa att du får ut så mycket som möjligt av praktiken. Lär mer om APL »

Vanliga frågor och svar

Vuxenutbildning Avesta nära arbetslivet

Eftersom KUI Komvux i Avesta har ett nära samarbete med arbetsmarknaden är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar. Våra utbildningar leder till yrkestitlar inom vården och barnomsorgen, två viktiga områden som ständigt behöver mer arbetskraft. Tack vare detta har våra elever oftast lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar. 95% av våra elever har arbete 6 månader efter avslutad utbildning - Sysselsättningsundersökning våren 2023.

Hur ansöker jag till Komvux i Avesta?

För att ansöka till KUI Komvux i Avesta behöver du först välja vilken utbildning eller kurs du är intresserad av. Du hittar vårt utbud längre upp på sidan.

Du ansöker sedan via Avesta kommuns vuxenutbildning. Det är alltid Avesta kommun som hanterar antagningen och har du frågor om när du får antagningsbesked eller har frågor om ansökan rekommenderar vi dig att kontakta Avesta vuxenutbildning direkt. Du hittar kontaktuppgifter via fliken "Kontakt" längre upp på sidan.

Vad är komvux?

Komvux är en förkortning av "kommunal vuxenutbildning" och är till för dig som vill utbilda dig inom ett nytt yrke, läsa klart kurser på gymnasienivå eller bli behörig för högre studier på universitet/högskola.

Komvux är en kommunal verksamhet och därför varierar utbudet av utbildningar och kurser mellan olika kommuner. Utbildningarna hos KUI Komvux är kostnadsfria och berättigar även till CSN/studiemedel. Läs mer om saker som är bra att veta om studiemedel här. Komvux hos Avesta kommun vuxenutbildning kan du läsa yrkesutbildningar som leder till yrkestitlar såsom Undersköterska, Barnskötare eller Elevassistent. Läs mer om utbildningarna på respektive utbildningssida.

Kom ihåg att Komvux antagningsprocess vanligtvis baseras på tidigare utbildning, där den med minst utbildning prioriteras.

Kvalitet för KUI Avesta

Glad tjej med mobil i händerna

79% nöjdhet i helhet

79% av våra elever är nöjda med sin utbildning i sin helhet. /elevundersökning HT22
Glad kille med mobil i händerna i skolkorridor

77% nöjda med lärare

77% av våra elever är nöjda med stöd och hjälp från sina lärare. /elevundersökning HT22
Kvinnlig student med rosa tröja. Sitter vid en skolbänk

82% rekommenderar KUI

82% av våra elever rekommenderar KUI Avesta som skola till andra. /elevundersökning HT22

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Våra utbildningar är CSN-berättigade

Alla våra utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Hitta fler frågor och svar om studiemedel via knappen nedan.