×
 

Ansökningsdatum

Komvux Yrkesutbildning Ansök datum

Ansökan öppnar: 28 aug 2022 Sista ansökan: 22 sep 2022 Studiestart: 7 nov 2022

Komvux Avesta kommun

Komvux är till för dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg samt Barn och fritid. Komvux i Avesta erbjuder yrkesutbildningar till Undersköterska, Barnskötare, Elevassistent och Aktivtetsledare fritidshem.

Ansökan

Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar som ger dig formell yrkeskompetens (betyg) som ökar dina möjligheter till jobb. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. För att studera på komvux i Avesta kommun ansöker du via Avesta vuxenutbildning. Ansök via knappen ovanför. Vuxenutbildning hos KUI Avesta innebär att du väljer att studera gymnasiala yrkesutbildningar eller fristående komvuxkurser inom våra specialiserade områden.

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vuxenutbildning Avesta nära arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Vad är komvux?

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. Vuxenutbildning i Avesta är också till för dig som vill utbilda dig till ett yrke där du efter avslutad utbildning kan börja jobba direkt. Nästan alla vuxna är behöriga för att läsa på komvux/vuxenutbildning. Kraven är att du ska vara 20 år gammal, bosatt i Sverige och att du kan tillgodogöra dig utbildningens innehåll. På komvux erbjuds allt mellan fristående kurser till hela utbildningar (kurspaket). Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

Studiestöd

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Lär dig allt du behöver veta om CSN här »

Webbaserad lärplattform

Att studera och utveckla sin kompetens inför framtiden ska vara enkelt och roligt! Vi på KUI Komvux har arbetat hårt för att göra studierna just det. När du studerar hos oss i Avesta använder du vår lärplattform Omniway. Där har du tillgång till alla dina kurser dygnet runt och kan studera var och när du vill.

Från och med 1 juli går vi över till en ny digital kurslitteratur på det nya vård- och omsorgsprogrammet som är integrerad i vår lärplattform Omniway och du kommer åt den med ett knapptryck när kursen börjar. Den digitala litteraturen omfattar bland annat text, filmer, interaktiva övningsfrågor och möjlighet att få texten uppläst. Det enda du behöver är en internetuppkoppling. Det är i Omniway du har kontakt med och får feedback från dina lärare.

Håll mig uppdaterad!

Gör intresseanmälan så skickar vi dig information om kommande starter, ansökningsdatum och öppna hus. OBS! Detta är ej är en ansökan. Ansökan gör du via din hemkommun.

Välj din hemkommun
Välj utbildning

Hantering av personuppgifter

När du skickar in en intresseanmälan till oss behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna ta emot marknadsföring och information från våra skolor. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din e-postadress, samt ditt telefonnummer. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

Utöver vad som framgår ovan kan vi komma att lagra trafiken i syfte att förbättra webbplatsen, samt för att efterkomma anmodan från myndighet eller att upptäcka och förebygga olagliga aktiviteter.

KompetensUtvecklingsInstitutet i Sverige AB är personuppgiftsansvarig. Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Uppgifterna lagras i tre år i taget tills du återkallar ditt samtycke.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Du når våra dataskyddsombud på trygg.academedia.se/kontakt och hittar mer information på trygg.academedia.se. Om du vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser från våra skolor, bocka i rutan nedan.

Ansökan steg för steg

1

LOGGA IN

Logga in i kommunens webbansökan. Välj att antingen logga in med E-legitimation/Bank-ID eller skapa ett tillfälligt konto.

2

BLÄDDRA I KURSUTBUD

När du har loggat in hos Avestas e-tjänst klickar du på den blå knappen ”Ansök här”. Då kommer du till kursutbudet.

3

SKAPA NY ANSÖKAN

För att göra en ansökan behöver du skapa en ny ansökan, vilket du gör genom att klicka på den gröna knappen ”Ny ansökan”.

4

LÄGG TILL KURSPAKET/KURSER

Du måste sedan lägga till de kurser eller utbildningar som du vill ansöka till i din nyligen skapade ansökan. Detta gör du genom att klicka på + knapparna med namnen ”Kurser” eller ”Kurspaket” (Kurspaket är hela yrkesutbildningar).

5

VÄLJ UTBILDNING

Nu har du kommit till kursutbudet och behöver filtrera efter rätt utbildning. Börja med att skriva namnet på den utbildningen du vill söka (Undersköterska eller Barnskötare) och klicka på sök. Se till att kurspaketet har ett blått GY-märke framför utbildningens namn och att skolan är KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI). Har du hittat utbildningen lägger du till den i ansökan genom att klicka på ”Välj”.

6

KOMPLETTERA INFORMATION

När du har lagt en eller flera kurspaket och kurser i din ”kundvagn” klickar du på den gröna knappen ”Fortsätt”. Du kommer nu att behöva komplettera information i de utbildningar du valt.

7

SYFTE OCH DATUM

Du behöver nu välja vilket syfte du har för att läsa utbildningarna. I detta fall väljer du ”Läsa mot yrkesexamen”. Du kommer även få fylla i ett önska startdatum, vilket du gör med hjälp av kalendern.

Klicka sedan på fortsätt

8

VÄLJ STUDIEMEDEL

I detta steg väljer du om du tänker söka studiemedel hos CSN och vilken studietakt du önskar läsa i (25%, 50%, 75%, 100%).

Klicka sedan på fortsätt.

9

PERSONUPPGIFTER

Nu behöver du fylla i alla dina personuppgifter i ansökan. Telefonnummer, e-post, folkbokföringskommun, din nuvarande arbetssituation och tidigare utbildningar.

10

LADDA UPP BETYG

I detta steg behöver du ladda upp alla dina tidigare betyg och eventuella intyg från exempelvis grundskola, gymnasium eller annan utbildning.

11

SYFTE OCH STUDIEPLAN

Nu fyller du i varför du vill studera hos komvux. Du kan välja mellan alternativ i en rullista och sedan motivera ditt syfte ytterligare genom fritext (frivilligt). I den individuella studieplanen fyller du i mål med dina studier, hur du når målen, tidigare utbildning och arbete, områden du redan har kompetens inom och får sedan svara på en del frågor ex. SYV, ekonomi etc.

12

SKICKA IN ANSÖKAN

När du har klarat av alla dessa steg är du färdig och kan skicka in din ansökan via den gröna knappen ”Skicka ansökan”. Kom ihåg att alltid gå igenom ansökan en extra gång innan du skickar in den. Du kan alltid gå tillbaka i stegen och ändra dina svar eller valda uppgifter.

Bra att veta

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Avesta kommun. Du som blivit antagen till en utbildning får ett antagningsbesked senast 2 veckor innan studiestart/kursstart. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Avesta kommun. Se kontaktuppgifter längre ned.

Jag är folkbokförd i Avesta

Som folkbokförd i Avesta kommun är du i första hand hänvisad till kommunens kursutbud, ansökningsperioder och kursstarter. Du har rätt att söka utbildning i annan kommun som inte erbjuds av hemkommunen. Fyll i ansökan och lämna till hemkommunen för bedömning samt beslut. Har du särskilda skäl skall dessa framgå tydligt i din ansökan.

Jag är INTE folkbokförd i Avesta

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill läsa kurser i Avesta, ska du göra en ansökan via Avesta kommun, skriva ut och skicka din ansökan till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser.

När hemkommunen har godkänt din ansökan och skickat den till oss, ska vi handlägga den.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

Studietakt

På samtliga Yrkesutbildningar är studietakten 100 % och man kan endast bli antagen till ett kurspaket.

Du studerar via Avesta utbildningscenter

Avesta utbildningscenter ligger på Kungsgatan 13 i centrala Avesta. Våra lokaler ligger i närheten av Karlbergsparken och Markustorget. Gå av vid busstationen Bryggaregatan.

Läs mer om Avesta utbildningscenter

Saknas din kommun i vår lista?

Då har vi tyvärr inget avtal med just din kommun. Det kan ibland finnas möjlighet för dig att studera hos oss ändå, genom en så kallad interkommunal ansökan.

Interkommunal ansökan

En interkommunal ansökan innebär att du ansöker till KUI via en annan kommun som har ett avtal med oss.

Kontakta vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun och fråga om det finns möjlighet för dig att göra en interkommunal ansökan.

Kommunen beslutar

Det är din hemkommun som tar beslut om ifall du får göra en interkommunal ansökan. Kommunen hanterar alla beslut om kommunal vuxenutbildning för sina kommuninvånare och vi kan tyvärr inte göra något för att påverka ansökningsprocessen eller antagningsbeskedet.

Läs mer om Interkommunal ersättning/Ansökan via annan kommun »

Vanliga frågor och svar

Avesta ansökan öppnar – Augusti
29
augusti

Ansökan till Komvux i Avesta öppnar!

Ansökan till Komvux i Avesta öppnar 29 augusti. Ansökningsperioden har öppet från 29 augus...

Utbildningar i Avesta kommun

Utbildningar vi erbjuder via Avesta kommun. Du kan även läsa fristående kurser på distans.

Hitta alla våra komvuxkurser här

Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet

Äldreomsorgslyftet ska ge förutsättningar att höja kompetensen för äldreomsorgens medarbetare genom utbildning på betald arbetstid.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning, Komvuxkurs

STUDIEFORM Distans, Flex, Klassrum

KOMMUN(ER) 62

Barnskötare Elevassistent

Barnskötare Elevassistent

Om pedagogik, lärande och kommunikation. Efter utbildningen kan du direkt börja arbeta som barnskötare eller elevassistent.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1300, 1650, 1450, 1560, 1100, 1400

LÄNGD Individuell (max 1,5 år), 82 veckor (1,5 år), 45+20 veckor, 65 veckor (1,5 år), ca 65 veckor (1,5 år), ca 78 veckor, 50 veckor, ca 60 veckor, ca 70 veckor, 65 veckor, 78 veckor, 70 veckor, 75 veckor, ca 75 veckor

STUDIEFORM Distans, Flex, Klassrum, Flex, Lärling, Klassrum

KOMMUN(ER) Arboga, Avesta, Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Eskilstuna, Falun, Finspång, Hallstahammar, Huddinge, Håbo, Järfälla, Kungsör, Köping, Lidingö, Linköping, Motala, Nacka, Norrtälje, Nyköping, Nykvarn, Oxelösund, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Strängnäs, Sundbyberg, Södertälje, Tierp, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Västerås, Åtvidaberg, Östhammar, Östersund, Österåker

Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare

Barnskötare, Elevassistent, Aktivitetsledare

En yrkesutbildning som ger tre yrken: Barnskötare / Elevassistent inom förskola, skola samt Aktivitetsledare inom fritidshem. Ansökan via Avesta kommun.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1650

LÄNGD 1,5 år

STUDIEFORM Flex

KOMMUN(ER) Avesta

Undersköterska

Undersköterska

Nationellt yrkespaket för att arbeta som undersköterska och många fler yrken inom vård och omsorg.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 1500

LÄNGD Individuell, ca 75 veckor, 70 veckor, 60 veckor (1,5 år), 75 veckor (1,5 år), Individuell (max 1,5 år), 75 veckor, 1500 p, 70 veckor (1,5 år), ca 70 veckor (1,5 år)

STUDIEFORM Flex, Distans, Klassrum, Lärling, Klassrum, Flex

KOMMUN(ER) Arboga, Avesta, Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Håbo, Huddinge, Järfälla, Norrtälje, Falun, Finspång, Hallstahammar, Hofors, Kungsör, Köping, Lidingö, Linköping, Markaryd, Motala, Nacka, Nykvarn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tierp, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Västerås, Växjö, Åtvidaberg, Östersund, Österåker, Östhammar

Vårdbiträde

Vårdbiträde

En yrkesutbildning för dig som vill få kompetens att arbeta som vårdbiträde inom vård och omsorg.

TYP Komvux, Komvux Yrkesutbildning

POÄNG 800

LÄNGD 40 veckor

STUDIEFORM Flex, Klassrum, Klassrum, Distans

KOMMUN(ER) Arboga, Avesta, Falun, Köping, Kungsör, Markaryd, Växjö, Västerås

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.