×
 

Ansökningsdatum

Komvux Yrkesutbildning Ansök datum

Komvuxkurs Ansök datum

Fyll i blanketten

Blanketten hittar du på knappen ovanför. Till ansökan ska alltid bifogas ett personbevis för studier som du beställer från Skatteverket samt kopia på betyg från tidigare studier. Kontakta gärna en studie- och yrkesvägledare för hjälp med ansökan.

Kontakta SYV

Kontakta gärna en studie- och yrkesvägledare för hjälp med ansökan.

Skicka ansökan

ANSÖKAN SKICKAS TILL
Bildningscentrum Facetten
Komvux
Gamla Torget 1 B
597 30 ÅTVIDABERG

Bra att veta

Antagningsbesked

Antagning och antagningsbesked hanteras av Åtvidaberg kommun. KUI skickar en kallelse till dig med information om utbildning, schema och inloggningsuppgifter efter att du har kommit in på utbildningen/kursen.

Har du frågor kring antagning kontaktar du vuxenutbildningen i Åtvidaberg kommun. Se kontaktuppgifter längre ned.

Jag är INTE folkbokförd i Åtvidaberg

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill läsa kurser i Åtvidaberg, ska du göra en ansökan via Åtvidaberg kommun, skriva ut och skicka din ansökan till din hemkommun som ska godkänna dina sökta kurser.

När hemkommunen har godkänt din ansökan och skickat den till oss, ska vi handlägga den.

Läs mer om ansökan via en annan kommun »

 

Jag är folkbokförd i Åtvidaberg

Som folkbokförd i Åtvidaberg kommun är du i första hand hänvisad till kommunens kursutbud, ansökningsperioder och kursstarter. Du har rätt att söka utbildning i annan kommun som inte erbjuds av hemkommunen. Fyll i ansökan och lämna till hemkommunen för bedömning samt beslut. Har du särskilda skäl skall dessa framgå tydligt i din ansökan.

Du studerar via Linköpings utbildningscenter

Välkommen till KompetensUtvecklingsInstitutet i Linköping. Vårt utbildningscenter ligger på Tanneforsgatan 8 centralt i Linköping. Här möter du behöriga och engagerade lärare med både pedagogiskt kompetens och yrkeserfarenhet inom våra utbildningsområden.

Läs mer om Linköpings utbildningscenter

Saknas din kommun i vår lista?

Då har vi tyvärr inget avtal med just din kommun. Det kan ibland finnas möjlighet för dig att studera hos oss ändå, genom en så kallad interkommunal ansökan.

Interkommunal ansökan

En interkommunal ansökan innebär att du ansöker till KUI via en annan kommun som har ett avtal med oss.

Kontakta vuxenutbildningen/komvux i din hemkommun och fråga om det finns möjlighet för dig att göra en interkommunal ansökan.

Kommunen beslutar

Det är din hemkommun som tar beslut om ifall du får göra en interkommunal ansökan. Kommunen hanterar alla beslut om kommunal vuxenutbildning för sina kommuninvånare och vi kan tyvärr inte göra något för att påverka ansökningsprocessen eller antagningsbeskedet.

Läs mer om Interkommunal ersättning/Ansökan via annan kommun »

CSN

Alla våra utbildningar är studiemedelsberättigad. Läs mer om CSN och hur du ansöker.

Kostnadsfria

Alla våra yrkesutbildningar och komvuxkurser är kostnadsfria.

Våra avtalskommuner

Klicka för att se alla våra avtalskommuner.

Hittar du inte din hemkommun? Då har vi tyvärr inte avtal med den kommunen.

Komvux Åtvidabergs kommun

För dig som vill få ett framtidsyrke, yrkesväxla eller bredda din kompetens. Gymnasial yrkesutbildning och kurser som ger formell yrkeskompetens (betyg) till olika yrken inom Vård och omsorg, Barn och fritid samt Friskvård och hälsa.

Ansökan

Vi erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar (komvux) som ger dig formell yrkeskompetens (betyg) som ökar dina möjligheter till jobb. Målet med våra utbildningar är att de ska leda till jobb eller komplettera din nuvarande kompetens. Ansök till komvux Åtvidabergs kommun genom kommunens vuxenutbildning. Starta din framtid idag!

Har du frågor om ansökan?

Kontakta vår kundtjänst via chatten längst ned på sidan eller leta i vår Kunskapsbank.

Vuxenutbildning nära arbetslivet

Tack vare ett nära samarbete med arbetslivet är vi ständigt uppdaterade på nya krav och förändringar på arbetsmarknaden. Våra elever har lätt att få jobb efter avslutande studier och vi får mycket goda resultat i kvalitetsundersökningar.

Vad är komvux?

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. 

Till exempel om du saknar eller har en ofullständig gymnasieutbildning, eller behöver komplettera den gymnasieutbildning du har för att få behörighet till högskolan. Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan, och ger samma kompetens.

Studiestöd

Våra utbildningar är studiemedelsberättigade. Du vänder dig till CSN om du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer på CSN hemsida »